Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla 2024. gadā ražos taksometru bez stūres un pedāļiem

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla vadītājs Īlons Masks atklājis, ka jau 2024. gadā uzņēmums piedāvās “robotaksi” – šim transportlīdzeklim nebūs pedāļu un stūres, tā vietā pilnībā paļaujoties uz Tesla izstrādāto “Full Self-Drive” sistēmu, kas pašlaik atrodas izstrādes un izmēģinājumu stadijā.

    “Šobrīd strādājam pie jauna auto, par kuru ieminējos Giga Texas atklāšanā. Tas ir speciāli šim mērķim radīts robotaksis, kas ir optimizēts autonomai braukšanai, proti, tam nebūs stūres un pedāļu,” skaidro Masks. “Šajā mašīnā ir dažādas aizraujošas inovācijas, bet tas viss darīts ar mērķi, sasniegt mazākās iespējamās izmaksas. Domāju, tas būs ļoti spēcīgs produkts.”

    Masks apgalvo, ka brauciens ar šo transportlīdzekli izmaksās lētāk nekā braukšana ar autobusu. Tesla plāno masveida ražošanu jau 2024. gadā, savukārt nākamā gada laikā plānots oficiāls atklāšanas un demonstrācijas pasākums. Masks uzskata, ka šis produkts nākotnē Tesla nodrošinās lielas izaugsmes iespējas. Arī tirgus analītiķi norāda, ka šādam produktam ir potenciāls palielināt Tesla vērtību akciju tirgū.

    Tesla un tās vadītājs jau iepriekš nācis klajā ar skaļiem paziņojumiem un ambicioziem termiņiem, taču daudz kas no tā nav piepildījies. Piemēram, ielās jau bija jābūt gan “Cybertruck”, gan “Semi” kravas auto, taču tie joprojām nav masveida ražošanā, tāpēc arī šis Maska paziņojums jāuztver ar zināmu piesardzību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kāds
    24.04.2022 15:12

    Tāda sajūta, ka jums žurnālistika kļuvusi augstākā līmenī. Bez ironijas. Pēdējā rindkopa ļoti vietā, neitrāla, korekti uzrakstīta, faktos balstīti utt. Stils ļoti atgādina rakstus augsta līmeņa “klasiskajos” medijos.

    Last edited 2 years ago by Kāds
    Usinss
    24.04.2022 18:37
    Reply to  Kāds

    Pēdējā rindkopa tieši vietā, atgriež pie realitātes. Viņi pat tagad Vegasas vienvirziena, vienjoslas tunelī algo savām teslām vadītājus, kaut pirms gadiem 3-4 Īlons teica, ka jau tad varēja nodrošināt šāda scenārija autonomo braukšanu…. Bet protams, gaidīsim un redzēsim.

    Krotow
    24.04.2022 21:40

    Hakeriem un DIY censoņiem būs iemesls pielikt šim vāģim datora stūri un pedāļus 😛

    Skābene
    25.04.2022 08:32
    Reply to  Krotow

    Putlers par šitādu taksi tikai priecātos! Tiklīdz Kremļa oponents iekāpj taksī, tā taksis iebrauc kokā, vai nobrauc no tilta! Un var taisīt smuku rakstu, ka mēs jau neko, atkal tas Masks ar savu autonomo braukšanu. :)

    Reklāma