Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Mac datoru pārdošanas apjomi auguši par 8%, daļai lielo zīmolu tie kritušies

    Jaunākie raksti

    Parādījusies informācija par 2022. gada pirmā ceturkšņa datoru pārdošanas apjomiem, kas norāda, ka Apple Mac sērija ir piedzīvojusi 8% pieaugumu, bet daļa lielo zīmolu diezgan nopietnu kritumu.

    Kopējais datoru pārdošanas apjoms gada pirmajos trīs mēnešos ir samazinājies par 4,3%, bet Apple piedzīvojis procentuāli lielāko kāpumu, kas bijuši 8%, kopā pārdodot 7,1 miljonu vienību. Protams, kritums saistīts gan ar globālo inflāciju, gan kopējo nedrošību ekonomiskajā ziņā saistībā ar karu Ukrainā, neaizmirstot arī par komponenšu un piegāžu ķēžu sadārdzināšanos. Tomēr joprojām Apple kopumā aizņem mazu tirgus daļu.

    Avots: Counterpoint

    Apple turpinās augsts pieprasījums pēc jaunajiem ar M1 procesoriem darbinātajiem datoriem, un tas norāda uz to, ka cilvēki novērtē jaunos uzņēmuma datorus. Tikmēr Dell piedzīvojusi 1% pieaugumu, pārdodot 13,8 miljonus datoru, bet tirgus līderis Lenovo piedzīvojis 16% kritumu, pārdodot 18,2 miljonus vienību. Asus arī pamanījies audzēt savu tirgus daļu, bet tieši Chromebook sērijas datori piedzīvoja pārdošanas kritumu par 1%.

    Iespējams, ka Apple panākumu atslēga ir daudzu atjauninātu modeļu piedāvāšana, kas ir viss vienā iMac modelis, un jaudīgās portatīvās darbstacijas MacBook Pro ar M1 Pro un M1 Max procesoriem, kā arī cenas ziņā pieejamāks MacBook Air ar M1 procesoru.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma