Web Analytics
More
    Reklāma

    Lenovo un Asus joprojām turpina savu datoru tirdzniecību Krievijā

    Jaunākie raksti

    Kopš Krievijas uzsāktā kara Ukrainā februāra beigās, daudzi globālie un zināmie pasaules uzņēmumi ir apturējuši savu darbību Krievijā vai pilnībā pametuši valsts tirgu. Tomēr vēl joprojām ir pasaulē zināmi tehnoloģiju uzņēmumi, kas to nav izdarījuši, proti, Lenovo un Asus.

    Kā norāda pieejama informācija no Jeila Universitātes, tad tādi zīmoli kā Lenovo un Asus joprojām pārdod savu produkciju Krievijā. Ja runā par Lenovo, kas ir Ķīnas uzņēmums, tad šajā kontekstā varētu saprast esošo situāciju, jo Ķīna ir neatkarīgs spēlētājs, kas meklē lielāko labumu no šī kara laika. Tomēr lielāks pārsteigums ir Asus, kas ir Taivānas uzņēmums, un valstij nav draudzīgākās attiecības ar Krieviju. Paradoksāli, ka Lenovo vēl pagājušajā nedēļā savai produkcijai piedāvāja atlaides.

    Reklāma

    Šis fakts gan nepalika nepamanīts, jo ASV prezidents Džo Baidens jau ir paudis savu kritiku, ka šādā veidā tiek atbalstīta Krievija un tās karadarbība Ukrainā. Tāpēc ir liela iespējamība, ka Lenovo un Asus varētu saņemt aizliegumu pēc ASV uzņēmumu komponentēm, jo, protams, šie divi zīmoli izmanto citu uzņēmumu detaļas. Līdz ar to tā ir atkarīga no pasaules piegādes ķēdēm, kuras nevēlas atbalstīt karu, kā arī Krievijai šobrīd nodrošināt šādas tehnoloģijas, kas ļauj veikt agresīvās darbības.

    Vēl pagājušajā nedēļā šajā sarakstā bija arī Acer, tomēr uzņēmums 8. aprīlī beidzot oficiāli paziņoja par darbības apturēšanu Krievijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tass
    12.04.2022 17:51

    Kapec lai vini to nedaritu

    Jurgens
    12.04.2022 21:34
    Reply to  Tass

    Visi kaut cik maksatspejigie urlas ir aizp**uši no Moskovijas uz ārzemēm, vai kluvuši maksatnespejigi, bet atlikušajiem lupatlašiem pat Acer par dārgu. Bonzas un kleptokrāti tāpat pērk MacBook no Dubajas, nevis tur kaut kadus Acerus vai Lenovo.

    Reklāma