Web Analytics
More
    Reklāma

    Acer TravelMate P2 apskats – portatīvais dators, ko valsts nopirka skolām (video)

    Jaunākie raksti

    Kad kļuva skaidrs, ka COVID-19 izraisītā pandēmija nebeigsies dažu mēnešu laikā, Izglītības un zinātnes ministrija uzsāka aktīvu darbu pie attālināto mācību procesa sakārtošanas un tam nepieciešamā tehniskā aprīkojuma iepirkšanas. Jau pavasarī IZM kopā ar mobilo sakaru operatoriem Bite un LMT sarūpēja vairākus tūkstošus viedierīču un tuvāk gada beigām atvēlēja 3.9 miljonus eiro portatīvo datoru pirkumam. Ar lētāko piedāvājumu tajā vinnēja uzņēmums SIA “Baltijas informācijas tehnoloģijas”, kas līdz 2020. gada Ziemassvētkiem uz visām 425 skolām aizgādāja 6261 Acer TravelMate P2 portatīvos datorus. Viena šāda datora cena bija 634 eiro (ar PVN) un uzņēmums arī nodrošinās 3 gadu atbalstu visiem šajā projektā nopirktajiem datoriem. Jau tagad IZM ar partneriem strādā pie interneta pieslēgumu uzlabošanas skolās, kā arī vēlas iegādāties vēl 20 000 datoru.

    Esam uz testu saņēmuši tieši šo datora modeli un video apskatīsim, kas tas ir par datoru un kā tas darbojas.

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trel
    23.02.2021 11:31

    Tā HDMI uzlīme pie ekrāna korpusa ir mega! Tieši kā ražotājs izdomāja, ka tur tādu uzlīmi vajag uzlīmēt? Tā laikam ir inovācija.
    Es nepiekristu apgalvojumam, ka i3 ir vārgākais pieejamais procesors. No “core i” sērijas varbūt, bet realitātē ir tak vēl āfrikai paredzētie procesori Intel Pentium un Celeron sērijas.
    Domāju, ka jebkāds i3 no jaunākajām paaudzēm ir normāls bliezējs parastā darba darītājiem.
    Pat i3-4000ā sērija ar SSD un 8GB ram ir normāls aparāts internetam un zoomiem.

    Last edited 3 years ago by trel
    Čiekurs
    23.02.2021 12:49

    Kristaps kā jau normāls pipars pirmais ar ko testē kompi ir Counter-Strike :D Man tas šķiet amizanti, jo darīju tieši to pašu, kad biju atkarīgs no CS 1.6.

    0807
    23.02.2021 13:13

    secinājumus varējāt arī uzrakstīt, nav jau jutubs.

    būtu jāskatās kopā ar M$ licenču cenām, pat ja tās ir edu. Atliek pašiem nopirkt monitoru 22-24, lai sīčiem blenžot laptopa ekrānā, neattīstās tuvredzība un sprandas stīvums, kas novedīs pie galvassāpēm u.c. kreņķiem.

    Ggggg.
    25.02.2021 20:30

    EUR skaitļos puisis saputrojās, jo nosauktā summa ir ar PVN, nevis bez PVN.

    Reklāma