Web Analytics
More
    Reklāma

    Testi atklāj, ka M1 Mac datori nespēj sasniegt maksimālos USB 3.1 Gen 2 ātrumus

    Jaunākie raksti

    Apple martā izziņoja jaunu galda datoru Mac Studio, kas atkal ir aprīkots ar pašu radīto ARM procesoru, taču testi atklājuši, ka M1 procesori un izmantotās Thunderbolt 4 pieslēgvietas nevar sasniegt maksimālos 10Gb/s informācijas pārraidei.

    Tas saistīts ar to, ka Mac datoru Thunderbolt pieslēgvietas realitātē tomēr neatbalsta USB 3.1 Gen 2 standartu, kas šobrīd nodrošina 10Gb/s lielu informācijas rakstīšanas ātrumu. Testiem tika izmantots jaunais Mac Studio ar M1 Max procesoru, kā arī 16 collu MacBook Pro portatīvais dators ar tādu pašu procesoru. Kaut arī teorija un specifikācija norāda uz to, ka šiem abiem datoriem būtu jāspēj sasniegt maksimālo informācijas rakstīšanas ātrumu 10Gb/s caur Thunderbolt pieslēdzot, piemēram, ārējo cieto disku, tomēr praksē rezultāti ir bijuši lēnāki.

    Kopš M1 procesora izziņošanas un pirmā produkta MacBook Air portatīvā datora ir zināms, ka tiem būtu jāatbalsta 10Gb/s SuperSpeed+ iespēja USB 3.1 Gen 2 standartā. Tomēr vienīgā Thunderbolt pieslēgvieta, kas spēja tuvoties šim ātrumam bija Mac Studio priekšējā pieslēgvieta, kuras ātrums bija 90% no maksimuma. Citos gadījumos šis kritums bija pat par 50%, sasniedzot tikai pusi no maksimālā ātruma. Testa rezultātā iegūta atziņa, ka ātrākai informācijas apmaiņai ar ārējām ierīcēm būtu labāk izmantot Thunderbolt 3 adapteri vai tās pieslēgt caur jauno Studio Display ekrānu.

    Jautājums paliek par Apple atbildi uz šo situāciju, jo problēma principā būs jau divu gadu garumā kopš parādījās pirmais M1 procesors, un jautājums, kāpēc tā nav atrisināta un kas to veicina.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma