Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone, iespējams, nekad vairs nesaņems ekrānā iebūvētu pirkstu nospieduma lasītāju

    Jaunākie raksti

    Jaunākās baumas no Apple ekspertiem liecina, ka iPhone vismaz tuvāko divu trīs gadu laikā nesaņems displejā iebūvētu pirkstu nospieduma lasītāju. Iespējams, ka šāda biometriskā autentifikācija vispār vairs nenonāks iPhone viedtālruņos.

    Apple iPhone modeļi, sākot no 2017. gadā prezentētā iPhone X, biometriskajai autentifikācijai izmanto sejas atpazīšanas tehnoloģiju Face ID. Šajā laikā konkurenti gan ir aktīvi attīstījuši un savos telefonos piedāvā iespēju izmantot pirkstu nospieduma lasītāju, kas īpaši noderēja pandēmijas laikā, kad bija nepieciešams valkāt sejas masku. Tomēr izskatās, ka šādas tehnoloģijas izmantošana nav Apple plānos.

    Kā norāda analītiķis Ming-Chi Kuo, tad var jau paredzēt, ka ne šogad, ne nākamajos divos gados iPhone viedtālruņos mēs neieraudzīsim ekrānā iebūvētu pirkstu nospieduma lasītāju. Baumas par to parādījās 2021. gadā, bet tad iznāca iPhone 13 modelis, kuru joprojām var atbloķēt tikai ar sejas palīdzību. Tāpat šajā laikā Apple turpina attīstīt savu Face ID, jo šobrīd to var izmantot kopā ar sejas masku. Jāatzīst, ka palietojot šo iespēju ilgāk, tā ne vienmēr tik labi strādā, un bieži vien sagādā neērtības. Bet tā vietā var izmantot Apple Watch un iPhone kombināciju.

    Informācija liecina, ka Apple vēlas izveidot tādu Face ID sensoru, kas būs iebūvēts telefona ekrānā, lai vairs nebūtu redzams ekrāna izgriezums augšējā daļā, kas ir ikoniska jaunā dizaina iPhone iezīme.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    04.04.2022 08:59

    Jāsaka kā ir, ja uz sejas maska, tad ar to sejas atpazīšanu ir čābīgi! :)

    Jānis
    04.04.2022 09:49
    Reply to  Skābene

    Nez, man diezgan labi strādā, varbūt kāda 1/10 reizēm nenostrādā, bet tā pārsvarā vai nu uzreiz nostrādā vai arī “jāpaskatās uz leju” jeb “Look down to unlock”.
    Pie tam tagad, kad covids ir atcelts pie mums, vispār tas fingerprint readeris vairs nav vajadzīgs.

    Lauris
    04.04.2022 17:11

    Nez vai ir korekti teikt “nekad vairs”, ja lasītājs ekrānā nekad nav bijis.

    Last edited 1 year ago by Lauris Volfs
    Reklāma