Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” aptur kosmosa kuģu “Crew Dragon” ražošanu

    Jaunākie raksti

    Īlona Maska vadītā kosmosa kompānija “SpaceX” paziņojusi, ka pēc ceturtās un pēdējās kapsulas pabeigšanas pārtrauc jaunu kosmosa kuģu “Crew Dragon” ražošanu. Vienlaikus uzņēmums sola turpināt darbu pie šo kosmosa kuģu detaļu ražošanas, kā arī neizslēdz iespēju noteiktos apstākļos atsākt arī pašu “Crew Dragon” izstrādi.

    Atkārtoti izmantojamā kosmosa kuģa “Crew Dragon” primārā funkcija ir nogādāt astronautus uz un no Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS). “SpaceX” šo transportlīdzekli sākotnēji izstrādāja NASA komerciālās apkalpes programmas vajadzībām. Tās ietvaros uzņēmums ar “Crew Dragon” uz SKS ir nosūtījis četras NASA astronautu apkalpes. Savukārt pērnā gada septembrī ar šo kosmosa kuģi veica pirmo privāto misiju, nogādājot Zemes orbītā četrus komerciālos klientus.

    Reklāma

    “SpaceX” šobrīd saplānojis virkni misiju, lielākoties ar NASA dalību, kurās tiks izmantoti šie četri kosmosa kuģi “Crew Dragon”. Zīmīgi, ka katrs no tiem ir nosaukts pēc pirmajām četrām astronautu apkalpēm: “Endeavour”, “Resilience”, “Endurance” un “Freedom”.

    “Crew Dragon” ražošanas apturēšana dos “SpaceX” vairāk laika jaunās “Starship” raķetes izstrādei, kam uzņēmums šobrīd pievērš absolūti lielāko uzmanību, lai jau maijā varētu veikt pirmo orbitālo lidojumu. Šī raķete primāri paredzēta cilvēku un kravu pārvadāšanai uz tādiem galamērķiem kā Mēness un Marss.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma