Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” video parāda, kā varētu izskatīties “Starship” palaišana

    Jaunākie raksti

    Lai arī “Starship” sistēmas pirmais orbitālais lidojums dažādu iemeslu dēļ tiek pārcelts atkal un atkal, “SpaceX” vadītājs Īlons Masks nesen dalījies ar aktuālāko informāciju par “Starship” palaišanu. Šī bija pirmā reize pēdējos pāris gados, kad Masks sniedza tik plašu informācijas atjauninājumu, video parādot “Starship” sistēmas palaišanas procesu.

    “Starship” sistēma sastāv no paša “Starship” kosmosa kuģa, kura prototipus “SpaceX” pērn aktīvi testēja, un pirmās pakāpes raķetes “Super Heavy”. Uzņēmums strādā pie tā, lai šo sistēmu padarītu atkārtoti izmantojamu, kas palīdzēs piepildīt ieceri par ceļošanu uz Mēnesi un Marsu.

    Reklāma

    Pēc izlidošanas ārpus Zemes atmosfēras raķešu sistēmas pirmā pakāpe “Super Heavy” atdalīsies no “Starship” kosmosa kuģa un atgriezīsies palaišanas punktā. Tikmēr “Starship” turpinās ceļu uz savu galamērķi. Masks norādīja, ka pirmā pakāpe gaisā pavadīs kopumā sešas minūtes – divas pacelšanās laikā un četras – atpakaļceļā. Nākotnē “Starship” sistēmu, ja nepieciešams, varētu izmantot ik pēc sešām līdz astoņām stundām jeb trim palaišanām dienā.

    “Starship” spētu pārvadāt simtiem tonnu smagu kravu, kas varētu pilnībā mainīt kosmosa ceļojumus, īpaši ja pašu sistēmu izdotos palaist vairākas reizes dienā. Nonākot līdz finanšu jautājumam, Masks atklāja, ka viena “Starship” palaišanas reize izmaksās mazāk nekā 10 miljonus dolāru, kas ir krietni lētāk nekā “Falcon 9” gadījumā, kad par vienu palaišanu jāmaksā ap 60 miljoniem dolāru.

    Šobrīd “Starship” sistēmas pirmo orbitālo lidojumu aizkavē Federālā aviācijas administrācija, solot līdz martam nākt klajā ar vides novērtējumu un paziņot, vai “SpaceX” varēs veikt lidojumus no savas Teksasā esošās palaišanas vietas “Starbase”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    13.02.2022 17:46

    Iespaidīgi un ar šī brīža tehniskajām iespējam arī pavisam reāli. Joprojām ceru, ka kādreiz aizdomāsies arī līdz antigravitācijai, lai no bumbām var atrauties arī bez kaut kā pūšanas caur pakaļu.

    Reklāma