Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” raķešu sistēmas “Starship” pirmais orbitālais lidojums tiks atlikts

    Jaunākie raksti

    Lai arī sākotnēji “SpaceX” savas “Starship” raķešu sistēmas, kurā ietilpst kosmosa kuģis “Starship” (upper stage) un pirmā posma raķete “Super Heavy” (booster stage), pirmo orbitālo lidojumu plānoja 1. jūlijā, šķiet, ka tas tomēr tiks atlikts. Iemesls šoreiz nav tik daudz tehniskā gatavība kā ASV Federālās aviācijas administrācijas (FAA) plānotais novērtējums par šī izmēģinājuma ietekmi uz vidi.

    Ņemot vērā testa iespaidīgumu, “SpaceX” jāveic vides novērtējums, lai pārliecinātos, ka “Starship-Super Heavy” sistēma nekaitēs Teksasas palaišanas laukuma Boca Chica tuvumā esošajiem savvaļas dzīvniekiem vai ekosistēmām. Šo novērtējumu attiecīgi apstiprinās FAA, un bez tā nevar saņemt ne palaišanas licenci, ne arī veikt šo lidojumu. Jau tagad zināms, ka šo procedūru nav iespējams paveikt līdz paredzētajam 1. jūlijam, tāpēc diezgan skaidrs, ka lidojums tiks pārcelts. Nav arī zināms, kad tiks nolikts jaunais datums, jo viss process var ieilgt pat līdz trim gadiem.

    Reklāma

    Kas attiecas uz “Starship” kosmosa kuģi – tā prototipa izmēģinājumi norit aizvien veiksmīgāk, pēdējam no tiem – “SN15” – nolaižoties bez sprādziena. Tikmēr starts jau tiek gatavots nākamajam – “SN16” prototipam, kas varētu tikt palaists jūnijā. Vienlaikus testiem jau tiek gatavota “Starship” sistēmas pirmā posma raķete “Super Heavy”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma