Web Analytics
More
    Reklāma

    Kosmosa startaps “Astra” veicis pirmo veiksmīgo komerciālo misiju

    Jaunākie raksti

    Kosmosa jaunuzņēmums “Astra” ticis pie sava nākamā panākuma, pierādot, ka, iespējams, kādreiz kā līdzvērtīgs spēlētājs varēs stāvēt līdzās tādām kompānijām kā “SpaceX”, “Virgin Galactic” un “Blue Origin”. “Astra” pirms dažām dienām izdevies veikt savu pirmo veiksmīgo komerciālo misiju, orbītā nogādājot “Spaceflight” klientu kravu.

    Misija “Astra-1” tika uzsākta no “Kodiak” kosmodroma Aļaskā. Ar raķeti “Rocket 3.3” orbītā nogādāja trīs “Spaceflight” klientu kravu, tostarp nanosatelītu Portlendas štata Kosmosa biedrības vajadzībām un satelītu sakaru sistēmu priekš “NearSpace Launch”. Šī bija pirmā no vairāku misiju sērijas, ko “Astra” veiks “Spaceflight” vajadzībām līdz 2025. gadam.

    Reklāma

    Jāsaka, ka līdz šim “Astra” nav pārāk veicies ar orbītas sasniegšanu un komerciālām misijām. Uzņēmums līdz šim septiņas reizes mēģinājis sasniegt orbītu, no kurām vien divas bijušas veiksmīgas, ieskaitot nupat notikušo. “Astra” pērnā gada novembrī pirmo reizi izdevās sasniegt orbītu. Savukārt teju pirms mēneša, 13. februārī, uzņēmums veica pirmo komerciālo misiju, kas beidzās ar neveiksmi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma