Web Analytics
More
    Reklāma

    Kosmosa jaunuzņēmuma “Astra” pirmā komerciālā misija beigusies ar neveiksmi

    Jaunākie raksti

    Tā vien izskatās, ka kosmosa startapa “Astra” pirmā komerciālā misija beigusies diezgan slikti. Kā ziņo medijs “SpaceNews” – misija, ko bija pasūtījusi NASA, neizdevās, jo raķetes galvenais posms “Rocket 3.3” neilgi pēc atdalīšanās no pirmās pakāpes sāka nekontrolēti lidot. Lai gan palaišana noritēja raiti, video redzams, ka atdalīšanās notika nepareizi un līdz ar to tika pazaudēta krava.

    Misijas “NASA ELaNa 41” mērķis bija orbītā nogādāt četrus nanosatelītus, ar kuru palīdzību universitātes cerēja veikt, piemēram, kosmosa laika apstākļu modelēšanu un eksperimentus ar kvantu žiroskopiem. Vēl viens nanosatelīts bija no NASA, kas vēlējās noskaidrot, kā nanosatelītu darbību ietekmē apstāklis, ka tie veidoti, izmantojot ātras un lētas metodes.

    Reklāma

    “Astra” savā paziņojumā atvainojusies par notikušo un pēc datu atkārtotas izskatīšanas sola atklāt neveiksmes cēloņus. Jāpiebilst, ka šī misija jau bija aizkavējusies vairākas dienas.

    Šis kopumā bija “Astra” piektais mēģinājums sasniegt orbītu. Līdz šim tikai viens no tiem bijis veiksmīgs, kas tikai nozīmē to, ka uzņēmums šobrīd nav tajā labākajā pozīcijā. Konkrēti šī neveiksme varētu ļoti kaitēt “Astra” izredzēm konkurēt ar tādiem uzņēmumiem kā “Rocket Lab” un “SpaceX”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma