Web Analytics
More
    Reklāma

    “Astra” pēc veiksmīgas orbītas sasniegšanas vēlas sākt komerciālu darbību

    Jaunākie raksti

    Jau rakstījām, ka piektdienas, 19. novembra, vēlā vakarā pēc vietējā laika raķešu ražotājs “Astra” spēra lielu soli uz priekšu savā attīstībā un pirmo reizi sasniedza orbītu. Tā kā “Astra” pērn kļuva par publisku kompāniju, tās akciju vērtība pirmdien pakāpās par 42%. Šis sasniegums uz lauriem ilgi sēdēt neļauj, un tikai tagad sāksies tāds pamatīgs darbs, jo uzņēmums vēlas sākt komerciālu darbību un nākamgad izlaist jaunas raķešu versijas.

    Piektdien rīkotās misijas laikā raķete “LV0007” (saukta arī par “Rocket 3.3”) tika palaista no Klusā okeāna kosmosa ostas kompleksa Aļaskā. Tā vienlaikus bija arī “Astra” pirmā komerciālā misija, nogādājot orbītā kravu ASV Kosmosa spēkiem Kosmosa izmēģinājumu programmas ietvaros.

    Reklāma

    Uzņēmuma vadība apstiprinājusi, ka nākamā komerciālā orbitālā misija ir jau dienas kārtībā un raķete “Rocket 3.3” ir palaišanas gatavībā. Taču, kad un no kurienes misija tiks uzsākta, “Astra” vēl patur noslēpumā. Taču, ņemot vērā, ka “Rocket 3.3” palaišana noritēja salīdzinoši gludi, nekas daudz raķetes versijā netikšot mainīts.

    Tā vietā “Astra” vairāk vēlas koncentrēties uz jaunas versijas raķetes “Rocket 4.0” izstrādi. Ar to varētu pārvadāt salīdzinoši smagākas kravas nekā ar “Rocket 3.3”, kuras kravnesība sasniedz 50 kg. Uzņēmums atklāj, ka izmēģinājumi ar šo raķeti notikšot nākamgad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma