Web Analytics
More
    Reklāma

    Kosmosa jaunuzņēmums “Astra” pirmo reizi veiksmīgi sasniedz orbītu

    Jaunākie raksti

    2016. gada oktobrī dibinātais raķešu ražotājs “Astra” visai mērķtiecīgi iet uz to, lai varētu stāvēt līdzās lielajām kosmosa kompānijām. Aizvadītās nedēļas piektdienā, 19. novembrī, “Astra” spēra platu soli pretī šim mērķim un pirmo reizi veiksmīgi sasniedza orbītu, kļūstot par vienu no nedaudziem uzņēmumiem, kam tas izdevies.

    Zīmīgā misija “LV0007” notika Aļaskā 21:00 pēc vietējā laika. Īsti nevar saprast, ko simbolizē nosaukums, iespējams, veikto misiju skaitu, jo šis nebija pirmais “Astra” mēģinājums sasniegt orbītu. Iepriekš augustā uzņēmums nopietni gatavojās un saņēma zaļo gaismu pirmajam komerciālajam orbitālajam lidojumam. Tomēr tas neizdevās kā plānots. Savukārt pirms gada novembrī “Astra” raķete “Rocket 3.2” gandrīz, gandrīz aizsniedzās līdz orbītai. Tieši tāpēc nupat veiktā veiksmīgā misija “LV0007” ir liels sasniegums uzņēmumam.

    Reklāma

    “Astra” pēc būtības ieņēmusi nišu, kur šobrīd ir pieprasījums, bet piedāvājuma īsti nav. Uzņēmums pamatā ražo nelielas raķetes, kas domātas kravas nogādāšanai kosmosā. “Astra” vēlas tās padarīt pieejamākas gan saražotā apjoma, gan cenas ziņā, lētākas nekā, piemēram, Īlona Maska “SpaceX” piedāvā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma