Web Analytics
More
    Reklāma

    Kosmosa kompānija “Astra” saņem zaļo gaismu pirmajai komerciālajai orbitālajai misijai

    Jaunākie raksti

    Raķešu palaišanas jaunuzņēmums “Astra” saņēmis atļauju no Federālās aviācijas administrācijas (FAA), kas dod iespēju jau augusta beigās veikt pirmo komerciālo orbitālo misiju. Varētu teikt, ka tas ir ievērojams sasniegums, ņemot vērā, ka “Astra” ir vien piecus gadus jauns uzņēmums.

    “Astra” izpilddirektors Kriss Kemps par šo jaunumu vakar, 19. augustā, paziņoja “Twitter”, piebilstot, ka FAA izdotā licence būs derīga līdz 2026. gada martam. Jauniegūtā atļauja ir iepriekšējās palaišanas licences modifikācija, kas būs piemērota pašreizējai raķetes versijai.

    Reklāma

    Iegūtā licence ļauj “Astra” veikt nesējraķetes “Rocket v3” lidojumus no uzņēmuma palaišanas platformas Klusā okeāna lidostas kompleksā Kodiakā, Aļaskā. Šī atļauja jau pēc nedēļas, 27. augustā, ļaus veikt ASV kosmosa spēku demonstrācijas misiju. Savukārt vēl viens orbitālais lidojums plānots vēlāk šajā gadā.

    Izrādās, ka 27. augusts uzņēmumam “Astra” būs pavisam īpaša diena, jo tad tiks veikts ne tikai pirmais komerciālais orbitālais lidojums, bet šis kosmosa startaps kļūs par publisku kompāniju, kas biržās būs atrodama kā “ASTR”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma