Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple audzē spēkus Eiropas viedtālruņu tirgū, bet pirmajā vietā joprojām ir Samsung

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Strategy Analytics publiskojis viedtālruņu tirgus daļas Eiropā, kur pirmajā vietā atrodas Samsung, bet otro vietu ieņem Apple, kas sāk tuvoties līderim.

    Apple iPhone ir bijis ļoti veiksmīgs iepriekšējais gads, jo 2021. gadā savu tirgus daļu izdevies audzēt par 11%, sasniedzot 23% no kopējā tirgus. Lielākoties tas ir pateicoties veiksmīgai iPhone 13 debijai un pārdošanas apjomiem. Pirmajā vietā joprojām atrodas Samsung, kas aizņem 29%, tomēr uzņēmums piedzīvojis tirgus kritumu par 1%. Viens no topa jaunumiem ir zīmols Realme. Kaut arī tam ir neliela 3% daļa, taču tas ir bijis visstraujāk augošais viedtālruņu pārdevējs Eiropā iepriekšējā gadā.

    Reklāma

    Apple iPhone ir ienesīgākais viedtālrunis, skatoties pasaules kontekstā. Kaut arī Samsung aizņem lielāku tirgus daļu Eiropā, tomēr Apple viedtālruņi kopumā ienes vairāk naudas uzņēmumam. Izskatās, ka jaunie Galaxy S22 sērijas tālruņi nav kaut kas īpaši elpu aizraujošs, līdz ar to situācija varētu saglabāties līdzīga. Tomēr Samsung ir atradusi savu nišu, kas ir salokāmie viedtālruņi, kur uzņēmums dominē gandrīz simprocentīgi, jo īsti nav konkurences.

    Avots: StrategyAnalytics
    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    02.03.2022 22:19

    Nu daudz kas atkarīgs no tā ko piedāvā operatori uz nomaksu. Samsung lielu tirgus daļu sastāda arī A sērija – respektīvi budžeta klase

    Reklāma