Web Analytics
More
    Reklāma

    Withings Body+ viedo ķermeņa svaru apskats

    Jaunākie raksti

    Jauno gadu diezgan klišejiski un ierasti gribas sākt ar kādu apņemšanos, kas manā gadījumā ir aktīvāka sportošana, kā arī sekošana līdz savam svaram. Tāpēc jau kādu laiku biju domājis par digitālo un viedo ķermeņa svaru iegādi, līdz beidzot saņēmos to izdarīt jaunā tīģera gada sākumā. Mana izvēle krita par labu firmas Withings Body+ modelim, un par saviem iespaidiem dalīšos turpmākajā apskatā.

    Šis būs trešais viedo svaru apskats Kursora krājumos, un pirmais no tiem ir par Noerden MINIMI viedajiem svariem, kas ir budžeta klases modelis. Dārgo premium galu pārstāvēs Garmin Index S2 modelis. Man lielos vilcienos gribas teikt, ka viedie ķermeņa svari patiesībā ir vienkārši svari, kuri rezultātu atspoguļos arī telefonā, un ļaus sekot līdz izmaiņām. Protams, mūsdienu tehnoloģijas ļauj iegūt dažādus mērījumus par mūsu ķermeni, kas arī bija viens no maniem izvēles kritērijiem, veicot šo pirkumu un investīciju. Lai svari kalpotu un sniegtu pievienoto vērtību arī ilgākā laika periodā.

    Reklāma

    Zīmols Withings varētu būt labāk zināms tiem, kuri ikdienā vēlas sev klasiskāka stila viedpulksteņus, kā arī to, ka 2016. gadā uzņēmumu iegādājās Nokia. Taču pēc diviem gadiem, 2018. gadā, viens no dibinātājiem uzņēmumu atguva savās rokās. Withings ir dibināts salīdzinoši nesen, 2008. gadā, un tas ir darīts Francijā, līdz ar to kompānija ir mūsu pašu pasaules daļas lolojums. Piedāvājumā šobrīd ir trīs dažādi viedie svari, un Body+ modelis ir vidējais brālis šajā saimē.

    Tehniskā specifikācija

    • Ierīces svars: 2kg
    • Izmēri: 32.7 x 32.7 x 2.3cm
    • Baterijas darbības laiks: 18 mēneši; izmanto 4 AAA baterijas (iekļautas komplektā)
    • Savienojumi: Wi-Fi, Bluetooth
    • Pieejama Health Mate lietotne, kas darbojas Android un iOS operētājsistēmās
    • Automātiska ieslēgšanās un izslēgšanās
    • Maksimālais lietotāja svars: 180kg
    • Iespējams uzstādīt līdz 8 dažādiem lietotājiem, kurus atpazīs automātiski
    • Pieejamās krāsas: balta un tumši zila

    Izskats un uzbūve

    Uzreiz gribas teikt, ka šie svari ir pietiekami gaumīgi, un kaut kādā mērā gribas tos salīdzināt ar Apple produktiem. Starp citu Apple mājaslapā var iegādāties šos svarus. Tas laikam pateicoties foršajam iepakojumam, kuram ir pārnēsāšanai paredzēts rokturis, kā arī kaste nav jāplēš, bet to var viegli atvērt uz augšu, lai izņemtu svarus. Tāpat nav liekas dokumentācijas vai citu papīru. Kaut kā veicot pirmo izpakošanu, uzreiz aizdomājos par to, jo tāda ir Apple filozofija, ka arī izpakošanai ir jāsniedz patīkamas emocijas pircējam. Svaru virsējā vai priekšējā daļa, ja to var tā saukt, protams, ir veidota no stikla, kas ļaus caur to vadīt elektriskos impulsus mērījumu iegūšanai.

    Korpuss būs veidots no plastmasas, tā kā nekas ekskluzīvs, bet tā kā svari principā vienmēr atradīsies uz grīdas, galvenais būs virspuses daļa. Jāatzīmē, ka stikls ļoti pievelk putekļus un ir redzami pēdas nospiedumi. Tā kā tas varbūt nebūs tik patīkami tiem, kuriem pastiprināti svīst kājas vai kuriem nepatīk kāpt uz aukstas virsmas. Svarus nav ieteicams lietot ar uzvilktām zeķēm, jo tās ietekmēs mērījumu precizitāti. Kā norādīts Withings mājaslapā, tad virsmu klāj rūdītais stikls, tāpēc nav jāuztraucas, ka tas varētu tikt viegli saplīst.

    Withings Body+ svaru izmērs ir ir 32,7×32,7cm, bet augstums 2,3cm. Iespējams,ka augstums liekas mazs, tomēr paņemot rokās tie liekas diezgan masīvi, jo ierīce sver 2kg. It kā nav daudz, bet jāatzīst, ka to turēšana vienā rokā nav ērtākā nodarbe. Salīdzinot ar lētāko Body modeli, šim uz stiklotās virsmas ir strīpas, kas krustojas, tādējādi vizuāli norādot, kur novietot kājas. Pa vidu ir metāla aplis, taču izskatās, ka tam nav īsti praktiska pielietojama. Datus uz pašiem svariem varēs redzēt 2,4×1,6 collu lielā displejā. Tas ir pietiekami spožs, un mērījumus varēs redzēt, gan saules gaismā, gan arī tumšā istabā. Izmērs ir pietiekams, lai atspoguļotu pašus mērījumus un tā atbilstību normām.

    Šos viedos svarus varēs novietot gan uz stingras, gan arī mīkstākas virsmas, jo aprīkojumā papildu pievienoti speciāli uzgaļi. Pamata svaru uzgaļi ir veidoti īpašā tekstūrā, lai tie neslīdētu un neatstātu nospiedumus grīdā. Svaru precizitāte ir līdz 100 gramiem, bet amplitūda no 5 līdz 180kg. Tos darbinās četras AAA tipa baterijas, kuras jau nāk komplektā un pirmajā reizē lietotājam nav jāievieto. Aptuvenais darbības laiks ir 18 mēneši. Body+ svari ir pieejami baltā un tumši zilā krāsā, un es izvēlējos tumšo. Dizainā kopumā nav kādi ipaši akcenti, un šie svari lieliski definē arī uzņēmuma vērtības un redzējumu par fitnesa un veselības produktiem.

    Lietotne

    Negribas izklausīties pārāk skaļi, tomēr domāju, ka viens no Withings bonusiem tajā pašā viedo svaru segmentā, salīdzinot ar konkurentiem, ir ērtā un modernā Health Mate lietotne. Noteikti nevar nepieminēt faktu, ka pats Body+ modelis spēj savienoties ar Wi-Fi, kas nozīmē, ka dati vienmēr būs redzami arī lietotnē, un tos nevajadzēs manuāli ievilkt vai veikt sinhronizāciju. Ja tas nebūs iespējams, paši svari būs spējīgi saglabāt pēdējos 16 mērījumus. Man liekas, ka lielos vilcienos mūsdienās šīs lietotnes jau ir diezgan vienādas, jautājums vairāk ir par lietojamībus ērtību un pašu izskatu, lai ir viegli un saprotami. To noteikti varu teikt par Withings veikumu.

    Neviens no šādiem fitnesa vai vispār viedajiem produktiem mūsdienās nav iedomājams bez labas lietotnes, jo skatīties datus pašā ierīcē liekas diezgan neērti un novecojis variants. Pats galvenais ir arī sekošana līdz izmaiņām, kuras spēs attēlot viedtālrunis vai pārlūka versija. Withings Health Mate arī nodrošina uzstādīšanu un svaru konfigurēšanu, piemēram, atzīmēt kādi mērījumi rādīsies svaru ekrānā un kādā secībā.

    Protams, viss sākas ar sava profila ievadīšanu un aktuālo ierīču piesaisti. Lietotne visai ātri saprata, ka svari atrodas tuvumā, un es sāku to uzstādīšanu. Tika veikta arī programmatūras atjaunināšana, kas nozīmē, ka Withings uzlabo savus produkts vairākus gadus pēc to izlaišanas. Withings Body+ galīgi nav jauni svari, jo tie tika izlaisti jau 2017. gada vidū, tomēr šajā tirgus segmentā produkti tik bieži netiek mainīti vai atjaunināti.

    Kad notikusi visa lietotnes uzstādīšana un savienošanās ar svariem, var sākt svērties uz nebēdu. Principā pēc pašas svēršanas, mērījumi jau ir pieejami lietotnē, uzreiz atspoguļojot pēdējo, bet pēc tam ir iespējams tos pārskatīt dažādos griezumos un periodos. Health Mate dizainu gribas nodēvēt par mūsdienīgu, ko gan nevar teikt par Garmin Connect lietotni. Tāpat Withings lietotne spēj savienoties ar vēl 100 dažādām sporta lietotnēm. Es savā gadījumā izmantoju iespēju to sinhronizēt ar Apple Health, kas Health Mate ļauj redzēt manas sportiskās aktivitātes, pulsu, miega ciklu un citus mērījumus. Arī tie tiek astpoguļoti šajā lietotnē. Līdz ar to Withings serviss var daļēji kļūt par to ērto punktu, kurā pārskatīt savus sportiskos un veselības datus.

    Taču tas nav viss, ko piedāvā šī lietotne. Ir iespējams uzstādīt dažādus mērķus, kurus lietotājs vēlas sasniegt. Tāpat tā dalās ar padomiem un, protams, skaidrojumiem, ko katrs mērījums nozīmē. Datus varēs skatīties gan grafikā, gan tabulas veidā, kā arī lietotnē ir pieejami visi mērījumi, pat ja tie netiek atspoguļoti uz pašiem svariem. Kā sacīt jāsaka, tajā ir viss, ko sirds kāro, un var sākt dažādas analīzes un izpētes, taču nav sajūta, ka tā būtu pārbāzta ar informāciju, kuru parasts lietotājs nevarētu uztvert. Health Mate arī apkopos datus no citiem Withings viedajiem produktiem, tā kā tā būs viena pieturvieta visam.

    Ikdienas lietošana

    Pats galvenais beigu beigās ir ikdienas lietošana. Okay, patiesībā man liekas, ka tieši lietotne ir galvenais ar mūsdienu cilvēka acīm jebšu šīs abas lietas nav atraujamas viena no otras. Bet patiesībā ar svariem viss ir vienkārši, kā tas ir bijis ar mehāniskajiem ķermeņa svariem, tāpat tas ir ar digitālajiem. Kāp virsū un pagaidi pāris sekundes līdz mērījums ir veikts.

    Te gan ir svarīgi atcerēties, ka Withings Body+ svari būtu jālieto ar plikām kājām, jo tie sūta nelielu elektrisko impulsu cauri ķermenim. Attiecīgi no tā iegūstot dažādus datus par ķermeņa svaru, ķermeņa masas indeksu, tauku daudzuma procentu un svaru, muskuļu masu, kaulu masu u.c. Tātad lietojot tos ar zeķēm, mērījumi varētu nebūt tik precīzi, bet domāju, ka svars gan būs atbilstošs. Te runa ir par šiem pārējiem mērījumiem. Svara noteikšanai tiek izmantoti četri speciāli sensori, kā arī Position ControlTM tehnoloģija, kas palīdz ar ķermeņa centra noteikšanu.

    Tāpat knifs, kuru pamanīju, ka labāk uz svariem ir pabūt ilgāku laiku, līdz atspoguļo visus mērījumos, jo nokāpjot pārāk ātri, kāds no tiem varētu netikt nomērīts un parādīts. Svaru nolasīšana aizņem vien pāris sekundes, un pēc tam displejā parādīsies dažādi skaitļi ar noteiktu intervālu. Nepieciešamības gadījumā ekrānā parādīsies informācija par to, ka svari nav gluži centrā un stabili, kas var ietekmēt optimālo mērījumu.

    Gribētos teikt, ka svari ir pietiekami gudri, jo tie spēj atcerēties līdz astoņiem dažādiem lietotājiem, un automātiski saprast, kurš ir uzkāpis uz svariem. Attiecīgi ekrāna kreisajā pusē parādīsies tā lietotāja iniciāļi. Nebūs nepieciešams kaut kur pārslēgties vai darīt kaut ko papildu. Uzkāp, čiks, un gatavs. Šo noteikti novērtētu ģimenes, kurās visi grib svērties un izmantot šādu gudro gadžetu.

    Viss pārējais tiešām kā svariem pienākas, un tur nav daudz ko stāstīt. Sākumā bija liels satraukums par šo produktu, par kuru tik ilgi lauzīju galvu, taču tagad tās ir vienkārši vairākas svēršanās dienas garumā, un sekošana līdz rezultātiem. Jāpiemin, ka šie svari varēs īpaši sekot līdzi sievietes svaram grūtniecības periodā.

    Nobeigumā

    Viedo svaru tirgus it kā nav tik ļoti plašs, tomēr tajā var atrast pietiekami daudz produktu dažādās cenu grupās. Withings svari noteikti nebūs lētākie, taču tie arī nebūs dārgākie, vismaz runājot par Body+ modeli. Man tiešām patika ērtā uzstādīšana un lietošana, kā arī gaumīgais dizains. Šīs lietas man personīgi ir svarīgas. Noteikti gribas atzīmēt iespēju savienoties ar Wi-Fi, ko varēs novērtēt tad, ja tā nebūtu, un sinhronizāciju nāktos veikt manuāli.

    Kā jau minēju pie lietošanas, tad var teikt, ka “haips” atkal bija lielāks par to gala rezultātu. Es gan nedomāju neko sliktu un esmu apmierināts ar šo pirkumu, jo šie svari noteikti kalpos ilgu laiku. Par to vien liecina tas, ka tie tika izlaisti jau 2017. gadā, taču citi apskati ir pieejami salīdzinoši svaigi no 2021. gada. Kā arī nav sajūta, ka funkcionāli vai dizainiski tie novecos, jo pamatā tiem ir jārāda mans ķermeņa svars, un ir forši redzēt arī papildu mērījumus. Vai tie man šobrīd baigi noder, laikam jau ne tik daudz.

    Withings Body+ svari noteikti nav lētākie, jo šo segmentu ieņem Xiaomi Mi Smart Scale 2 vai mūsu apskatītie Noerden MINIMI. Es savus Body+ svarus iegādājos par 86 EUR, un tāda ir aptuveni lētākā cena, kura aug, atkarībā no pārdevēja. Salīdzinājumam vienkāršākais Body modelis maksā sākot no 48 EUR, bet dārgākais Body Cardio, kas spēj nomērīt pulsu, sākot no 135 EUR. Līdz ar to visai plaša amplitūda. Salīdzinājumam Garmin Index S2 maksās no 150 EUR.

    Sagaidāms, ka šogad varētu ieraudzīt jaunus svarus tieši no Withings, kas būs spējīgi nolasīt atsevišķu ķermeņa daļu masu.

    Patika

    • Laba uzbūves kvalitāte un gaumīgs dizains
    • Viegli lietojami un uzstādāmi viedie svari
    • Withings Health Mate lietotne ir ērta un mūsdienīga, plaša sasaiste ar citām lietotnēm
    • Iebūvētais displejs atspoguļo viegli uztveramus mērījumus

    Nepatika

    • Pietiekami augsta cena, salīdzinot ar līdzīgiem produktiem
    • Vēlētos nedaudz kompaktāku dizainu un svaru
    • Uz stiklotās virsmas ļoti labi redzami putekļi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    03.02.2022 13:33

    Būtībā jau svari vajadzīgi sportistiem un ar gramu skaitīšanu apsēstiem frīkiem. Parastam cilvēkam viss ir saprotams pēc bikšu jostas un pašsajūtas pie ierastās slodzes – vai tā būtu ātra uzkāpšana Ntajā stāvā vai pastaiga/skrējiens/treniņš. Un tad jau vēl regulārās vizītes pie ģimenes ārstu, kuras laikā pacientu sver. Es teiktu, ka samērā bezjēdzīgs pirkums kas galvenokārt iedarbojas psiholoģiski, sak, izdota liela nauda, jākustās lai nebūtu bail kāpt virsū – un tas arī lielākais ieguvums, ja tas kādu tiešām motivē fiziskām aktivitātēm. Parasti jau iztur pāris mēnešus un iebāž skapī. Regulāri sportojot, regulāri svērties vajag advancētiem amatieriem/profiem, nevis 2x nedēļā-izkustos-cilvēkiem.

    Roberts
    03.02.2022 19:21

    Vēsture māca ka metamfetamīns palīdz pret lieko svaru. Somu kareivis slēpojot un bēgot no sarkanajiem kļūdas pēc paņēma par daudz metamfetamīnu un kad pazuda filma noslēpoja nakts laikā 100 km.
    https://klik.tvnet.lv/7443573/somu-kareivis-kurs-nejausi-pardozeja-narkotikas-un-aizbega-no-sarkanarmiesiem?_ga=2.139107120.267549518.1643882981-398665695.1630161342

    Krotow
    03.02.2022 19:49

    Dzīves dažādošanai nosveries pirms un pēc tualetes apmeklējuma.

    Name*
    04.02.2022 09:49

    Ieteikums, tad svērties ap vienu un to pašu laiku, kā arī bez drēbēm. Tas ir, ja vēlaties redzēt precīzāk kā svars ir mainījies jums.

    Svars
    07.02.2022 05:59

    Pāris reizes dienā? Pirms un pēc d*ršanas arī sveries? :D

    Roberts
    03.02.2022 14:57

    Vajadzeja svaru apskatu veikt kādai dāmai no kursora. Būtu iespejams labāk pārdot zin kā. Sievietes un svari tomēŗ tas ir delikāts savienojums. Līdz ar to tādu apskatu būtu bauda lasīt.

    Oto
    03.02.2022 23:49

    Paldies par aprakstu! Ļoti simpatizē Withings ierīces un viņu app. Pats 3 gadus lietoju Steeel HR rokas pulksteni. Baterija joprojām tur vairāk kā 2ned, ja nesporto. Drīzumā plānots upgreidoties uz jaunāko modeli – ScanWatch.

    Būtu interesanti kādreiz lasīt aprakstu par Withings drīzumā iznākošo asinsspiediena mērītāju https://www.withings.com/us/en/bpm-core

    KKTK
    04.02.2022 10:05
    Reply to  Oto

    Asinspiediena mērītājs viņiem jau ir sen: https://www.withings.com/us/en/bpm-connect Šis modelis būs vienkārši ar papildus ECG funkciju, kas starp citu ir arī iekš ScanWatch ;) Vienīgais par ko jābrīdina, ka trenētām sirdīm ECG nomērīt ar ScanWatch dažreiz ir pagrūti, jo esot jāsēž mierīgi, bet pulsam ir jābūt virs 50. Brīžiem pat kājās stāvot tas neizdodas :D Var tikai cerēt, ka tajā jaunajā asinspiediena mērītājā tas ir uzlabots.

    Edgars
    04.02.2022 09:03

    Aprakstā pietrūkst salīdzinājuma ar līdzīgiem produktiem, nevus cena, bet mērījumu precizitāte.

    Kaspars Bīlands
    04.02.2022 10:40

    Lietoju ~2 gadus, balto versiju. Viss OK, vajadzēja vēl rakstiņā bildi ar laika ziņām! Ja, jā, pēc svēršanās parādās C prognoze diena/nakts +mākoņains vai nē.

    Mārtiņš
    04.02.2022 19:15

    Līdzīgi kā Kasparam, balto svaru versija man arī atrisinājusi putekļu/nospiedumu jautājumu. Ikdienā ļoti novērtēju (1) automātisko sinhronizāciju ar visiem Garminiem, Stravām, GoogleFitiem, FastingAppiem, (2) Lietotāju atpazīšanu, jo otras puses vai ziņkārīgu draugu mērījumi nečakarē manu grafiku.

    karlis
    04.02.2022 10:52

    un protams, lai lietotu ir vajadzīgs kārtējais konts kautkur PRC klaudā.
    un bez tā vairs nevar.

    ar nepacietību gaidu tosteri ar wifi un ipv6 atbalstu. tādu, kuru var darbināt ar kārtējo bezjēdzīgo aplikāciju, kuras pamatuzdevums ir čekot, vai tik kautkur nav parādījies konkurentu tosteris.

    ..
    rakstā nebija skaidri pateikts, vai tas rāda svaru, ja vienkārši uzkāpj virsū?
    nu tā pavisam vienkārši, pēc sentēvu motodes.

    geksis
    04.02.2022 20:59

    “Nepatika
    …Vēlētos nedaudz kompaktāku dizainu un svaru…”
    Ši teikums ir par svariem pai par testētāju? :D

    Reklāma