Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais Intel Core i9 procesors testos uzrāda lielāku ātrumu nekā M1 Max, tomēr patērē vairāk enerģijas

    Jaunākie raksti

    Izlaižot savu jaunāko procesoru paaudzi, Intel apgalvoja, ka tie būs ātrāki par Apple M1 Max un M1 Pro procesoriem, ar kuriem aprīkoti jaunākie MacBook Pro portatīvie datori.

    Kā uzrāda pirmie salīdzinošie testi, tad Intel ir taisnība. Tajos izmantots MSI GE76 Raider portatīvais dators, un tajā izmantotā Core i9-12900HK procesora vidējais jaudas rezultāts bija 12 707, tikmēr 16 collu MacBook Pro M1 Max rezultāts ir 12 244, kas nozīmē, ka Intel veikums ir par 4% ātrāks. Tomēr šeit ir liels “bet”, par ko jau iepriekš runājuši dažādi eksperti, un tas ir enerģijas patēriņš.

    Reklāma

    Testa laikā GE76 patērējis 100 vatus, un brīžiem sasniedzot pat 140 vatus, tikmēr Apple procesori patērē aptuveni 40 vatus, un šī ir liela starpība. Tas nozīmē, ka Intel procesoru darbinātās iekārtas vislabāk lietot pieslēgtas pie elektrības, kamēr Apple koncentrējas arī uz efektivitāti, lai portatīvais dators tiešām būtu portatīva un mobila ierīce, kas bez uzlādes spēj darboties vairākas stundas. Kā vēl vienu faktoru, kas nav tik noteicošs, var minēt iekārtu biezumu, jo Intel i9 atrodas 17 collu portatīvajā datorā, kura biezums ir 25,9mm. Tikmēr 16 collu MacBook Pro biezums ir 16,8mm.

    Intel noteikti ir uzvarējis šo jaudas cīņu, tomēr skatoties plašāk, Apple ir savi ieguvumi, un ARM datoru procesori ir tikai savā sākuma stadijā, līdz ar to varam gaidīt kādus jaunumus to piedāvājumā šajā gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    02.02.2022 12:00

    Un man pēc bildēm izskatās, ka MSI GEY Raider nemaz nespēs nodzesēt to proci un sāksies CPU throttling…

    Usinss
    02.02.2022 12:16

    Lietoju M1 MAC jau kādu laiku. Es būtu idiots, ja teiktu, ka M1 ir jaudīgākais dators. Arī M1 MAX un MAX PRO nav jaudīgākie, bet Tas nav šī CPU, pat teiktu SOC mērķis. Es portatīvo datoru lādēju reizi 2-3 dienās, ja sanāk dienā lietot pa 4-5h darbam. Darbs nav saistīts ar multimediju apstrādi. Dokumenti, epasti,rakstīšana utt. Ik pa laikam multimediju izlaide. Tas arī ir tas M1 čipu saimes spēks. Efektivitāte + dzelžu līmenī pielikts video akselerators tieši video apstrādei mājas un amatieru vajadzībām. Kad man iekrīt kāds darbs, kur vajag uzbliezt FHD 60fps video, man pietiek ar M1, jo tas strādā ātrāk par RTX2060 dzelzisko akselerāciju. Un es to varu darīt neslēdzot datoru pie akumulatora. Un baterija pie pilnas datora noslodzes tik un tā izvelk 4+h, izdariet to ar Intel vai AMD datoru… pagaidām tas nav iespējams. Un šajā virzienā Apple ir priekšā abiem saviem konkurentiem vismaz 1-2 gadus. Drīzāk mani interesē ko rudenī Apple parādīs galda datoriem, jo tur jaudas ir par maz ar esošajiem risinājumiem. Intel šogad pacēla latiņu jaudas ziņā, bet faktiski atrodas AMD lomā 2000šo gadu sākumā, kur nežēlīga problēma ir enerģijas neefektīvs patēriņs, kurš rezultējas termo problēmās. Kā arī paliek smieklīgi, ka TOP Gamer portatīvie… Read more »

    Sandis
    03.02.2022 14:52
    Reply to  Usinss

    Kādam “dzelziskajam” GPU atbilst M1 procis, ko uzstāda tagadējos Macbook Air?

    Kursors.lv
    03.02.2022 14:59
    Reply to  Sandis

    Šajā rakstā iekļautajā tabulā varam redzēt, ka parastais M1 GPU spējās atbilst GeForce GTX 1650: https://appleinsider.com/articles/21/10/19/m1-pro-and-m1-max-gpu-performance-versus-nvidia-and-amd

    Reklāma