Web Analytics
More
    Reklāma

    “Maersk” gatavo elektrisko kuģu uzlādes risinājumu jūrā

    Jaunākie raksti

    Dāņu kuģniecības milža “Maersk” meitas uzņēmums “Maersk Supply Service” sagatavojis risinājumu elektrisko kuģu uzlādei atklātā jūrā – uzņēmums nācis klajā ar iekārtu, kas nosaukta par “Stillstrom”. Šī risinājuma galvenais mērķis ir apgādāt kuģus ar elektrību, kamēr tie stāv uz vietas un gaida, piemēram, līdz kuģim būs atļauts ienākt ostā. Šāds risinājums idejiski ļauj izslēgt dzinējus, tādējādi nerodas kaitīgie izmeši, bet pats kuģis ir apgādāts ar elektrību un spēj funkcionēt.

    “Stillstrom” paredzēts kuģu apgādei ostās un arī atklātās vietās, kur tiem nav tiešas pieejas krastam. Plānots, ka gada otrajā pusē “Stillstrom” jau tiks nodemonstrēts darbībā, sadarbojoties ar dāņu uzņēmumu “Orsted”, kas ražo elektrību, izmantojot vēja turbīnas. “Stillstrom” uzlādes boja ar elektrību apgādās vienu no “Orsted” kuģiem, kas tiek izmantots vēja turbīnu apkopju veikšanai jūrā, savukārt “Orsted” būs atbildīgs, lai “uzlādes boja” būtu pieslēgta tīklam. Elektrību šai bojai ražos tieši jūrā esošās vēja turbīnas.

    “Orsted” norāda, ka viņi dalīsies ar šajos procesos iegūtajām zināšanām, lai arī citus uzņēmumus iedrošinātu lietot šāda veida risinājumus. Pats uzlādes risinājums būs pielāgojams tā, lai ar elektrību tas varētu apgādāt dažāda izmēra kuģus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Maisiņš vaig
    30.01.2022 23:41

    Būtu labāk atsākuši burāt, tas ir ekoloģiski un ekonomiski.

    esunes
    31.01.2022 10:51

    Lūdzu piekoriģēt virsrakstu. Tas Maersk produkts ir ļoti racionāls, dod reālu labumu un ir lietojams tūlīt. Tas ir kuģu energoapgādes risinājums atrodoties reidā. Savukārt virsraksts ir tipisks žurnālistu klikbaitu risinājums. Tas rada iespaidu, ka lādēs kautkādus elektriskus kuģus.

    Reklāma