Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple testē jaunu iespēju, kā ļaut atbloķēt telefonu ar uzvilktu sejas masku

    Jaunākie raksti

    Otras pandēmijas gads licis pierast pie masku nesāšanas, tomēr visi jaunākie viedtālruņi darbojas uz sejas atpazīšanu, kas apgrūtina to lietošanu. Labi, jaunākajos Android telefonos varēs izmantot pirkstu nospiedumu, ko nevar apgalvot Apple sakarā. Taču izskatās, ka iOS 15.4 versija varētu ļaut atbloķēt telefonu, kamēr lietotājam ir uzvilkta sejas maska.

    Apple rokās līdz šim bija risinājums, kas ļāva atbloķēt telefonu, ja lietotājam ir uzvilkta sejas maska un uz rokas atrodas Apple Watch viedpulkstenis, jo tas kalpoja kā papildu drošības identifikators. Janvāra beigās tika izlaista oficiālā iOS 15.3 versija, taču uzreiz pēc tam pie izstrādātājiem nonāca iOS 15.4 Beta, kurā parādījusies iespēja jaunām sejas atpazīšanas metodēm. Tagad var redzēt, ka iPhone Face ID uzstādījumos ir opcija atbloķēt telefonu, kamēr ir uzvilkta sejas maska, taču tas nozīmē, ka samazināsies drošība.

    Risinājums darbosies uz to, ka vairāk uzmanības tiks pievērsta sejas detaļām ap acīm, jo tās paliek atsegtas, kamēr mutes daļa un deguns ir nosegti. Vienīgais ierobežojums būs tāds, ka šī iespēja darbosies iPhone 12 un iPhone 13 viedtālruņiem. Tas nozīmē, ka būs daļa lietotāju, kuri nevarēs šo pārbaudīt praksē un izmantot. Izskatās, ka nebūs arī citi funkcionālie ierobežojumi, jo arī sejas maskas Face ID tehnoloģija ļaus darīt visu to pašu, ko parastais Face ID.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma