Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple aizvadījis uzņēmuma vēsturē veiksmīgāko ceturksni

    Jaunākie raksti

    Uzņēmuma Apple fiskālo ceturkšņu datumi nedaudz atšķiras no mūsu ierastā kalendārā gada, jo pirmais 2022. gada ceturksnis sākās 2021. gada 26. septembrī. Šie trīs mēneši ir bijuši labākie un ienesīgākie uzņēmuma vēsturē.

    Ceturkšņa ieņēmumi bijuši 123,9 miljardus dolāru lieli, un ieņēmumi par vienu akciju sasnieguši 2,10 dolārus. Tas pārspēj Wall Street analītiķu prognozētos 118,66 miljardus dolāru. Neizpalika arī rekordaugsta peļņa, kas iepriekšējā rudens periodā bijusi 34,6 miljardi. Lielāko daļu no šiem ieņēmumiem sastāda iPhone modeļu pārdošana, kas vien bijusi 71,63 miljardus dolāru liela. Tas saistīts ar to, ka šajā laikā bijusi svētku sezona un tikuši izlaisti jaunie iPhone 13 modeļi. Labos rezultātus nav ietekmējušas pat piegāžu problēmas. Kā norāda Apple, tad saistībā ar komponenšu trūkumu, uzņēmums nav apgrozījis vēl aptuveni 6 miljardus dolāru.

    Visās produktu grupās šajos trīs mēnešos ir novērots ieņēmumu pieaugums, izņemot iPad planšetdatoru pārdošanu. Tajos pārdošanas rezultāti bijuši par 14% mazāki, kamēr Mac datoru ieņēmumi pieauga par 25%, Apple servisiem par 24%, bet velkājamajām ierīcēm par 13%. Tātad fiskālā gada iesākums uzņēmumam ir iesācies ļoti veiksmīgi. Un tā ir tikai ieskriešanās, jo ziņojām, ka eksperti paredz plašu jauno produktu klāstu šī gada pavasarī un rudenī, kas veicinās Apple bagātību šajā un nākamajā gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Peters Leo
    30.01.2022 21:46

    Kur viņi to naudu grūž talāk? Izmaksā dividentes, ok, bet pārējo? To naudu, k kur jāiegulda, savadāk inflācija noēdīs(ASV tagad piem tuvu pie 8%), bet to ziņu, ka Apple k ko nopircis nav nemaz tik daudz.

    LAN
    30.01.2022 21:57
    Reply to  Peters Leo
    ggggg
    31.01.2022 11:33
    Reply to  Peters Leo

    R&D varbūt? Savu čipu, jaunu ierīču izstrāde.

    Reklāma