Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google”, iespējams, izstrādā savas papildinātās realitātes brilles

    Jaunākie raksti

    Idejai par metaversu kļūstot arvien aktuālākai un skaidrākai, daudzi lielie tehnoloģiju milži ķērušies pie savu virtuālās (VR) un papildinātās realitātes (Augmented Reality – AR) briļļu un cita aprīkojuma izstrādes. Esam jau rakstījuši, ka tādu plāno piedāvāt gan “Apple“, gan “Meta“. Protams, arī “Google” nevēlas palaist vējā iespēju dabūt savu pīrāga daļu. Izskanējušas baumas, ka “Google” pašreiz strādā pie savām AR brillēm, kas dienasgaismu varētu ieraudzīt 2024. gadā.

    Šīm brillēm ar koda nosaukumu “Project Iris”, varētu tikt izmantots pielāgots “Google” procesors. Tās darbotos uz “Android” platformas, lai gan, “Google”, iespējams, brilles aprīkos ar pielāgotu, unikālu operētājsistēmu. Tām plānotas uz āru vērstas kameras ar mērķi radīt iekļaujošāku jauktās realitātes pieredzi salīdzinājumā ar to, ko piedāvā šobrīd tirgū esošās AR brilles, piemēram, “Snap”.

    Reklāma

    Uzņēmuma izpilddirektors Sundars Pičai jau oktobrī izteicās, ka papildinātā realitāte esot jaunais virziens, kur “Google” ieguldīs lielu daļu līdzekļu. Tomēr, ņemot vērā, ka daudz ziņu par “Project Iris” nav un tas tiek turēts diezgan lielā slepenībā, brilles, visticamāk, ir ļoti agrīnā izstrādes stadijā. Nav arī akmenī kalts, ka tās prezentēs 2024. gadā. Tomēr ir diezgan skaidrs, ka šajā virzienā “Google” ir jāskatās, ja tā nevēlas, lai visu kūkas glazūru apēd konkurenti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    26.01.2022 00:05

    Kada atskiriba, ekrans uz acim vai uz datora.

    Reklāma