Web Analytics
More
    Reklāma

    UAV Factory iegūst Latvijas-Amerikas Inovāciju balvu

    Jaunākie raksti

    9.decembrī tiešsaistes pasākumā tika paziņots Latvijas-Amerikas Inovāciju balvas 2021 uzvarētājs – UAV Factory bezpilota izlūkošanas lidaparāts “Penguin C Mk 2 VTOL”.

    Izvērtējot konkursa pieteikumus, žūrijas komisija balvu nolēma piešķirt uzņēmumam UAV Factory par bezpilota izlūkošanas lidaparātu “Penguin C Mk 2 VTOL”, bet otro vietu – Vigo Health izstrādātajai lietotnei “Vigo”, kas palīdz cilvēkiem, kuri pārcietuši insultu. Balvas laureāti ieguva attiecīgi 10,000 un 5,000 eiro lielu balvu, kā arī speciāli izgatavotu balvu, kas simbolizē radošumu un inovācijas.

    Reklāma

    Atšķirībā no līdzšinējiem “Penguin” sērijas modeļiem, jaunākais bezpilota izlūkošanas lidaparāts “Penguin C Mk 2 VTOL” ir aprīkots ar vertikālās pacelšanās un nolaišanās iekārtām un to ir iespējams izmantot sarežģītā apvidū un ekstremālās temperatūrās.  Pateicoties jaunākajām tajā iestrādātajām tehnoloģijām, lidaparāts varēs paildzināt lidojumu par 20%, sasniedzot vairāk nekā 14 stundas. Sīkāka informācija par šo invoāciju: www.uavfactory.com

    “Vigo” lietotne ir Latvijā radīts digitālās rehabilitācijas asistents cilvēkiem pēc insulta pārciešanas. Katram pacientam tiek individuāli pielāgota programma, kas noderēs gan lietošanai mājas apstākļos, gan kalpos kā pilnvērtīgs insulta rehabilitācijas papildinājums, atrodoties slimnīcā. Programma izveidota kopā ar Nacionālā rehabilitācijas centra “Vaivari” funkcionālajiem terapeitiem un ir pieejama dažādās Latvijas slimnīcās. Sīkāka informācija par lietotni “Vigo”: www.vigo.health

    Apbalvošanas ceremonijā piedalījās ASV vēstnieks Latvijā Džons L. Kārvails, Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā prezidents un SIA Mikrotīkls vadītājs Džons Tallijs un Baltijas-Amerikas Brīvības fonda valdes loceklis Pīters Ragaušs.

    ASV vēstnieks Džons L. Kārvails uzsvēra: “ASV vēstniecība lepojas, ka esam nodibinājuši šo balvu kopā ar mūsu partneriem Baltijas-Amerikas Brīvības fondu un Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā ar mērķi veicināt uzņēmējdarbību, uz pētniecību balstītas inovācijas un ciešākas ekonomiskās saites starp ASV un Latviju. Inovācijas ir mūsu ekonomisko panākumu un kopīgās nākotnes atslēga. Prezidents Baidens ir nosaucis šo par “izšķirošo desmitgadi inovācijām”, atzīstot, ka mums ir vajadzīgas jaunas tehnoloģijas un jaunas idejas, lai risinātu mūsu aktuālākās problēmas.”

    Balvas pretendenti ir Latvijas iedzīvotāji un Latvijā reģistrētas organizācijas un uzņēmumi no dažādām nozarēm. Konkursam tika pieteiktas 6 inovācijas.

    Pieteikumus izvērtēja profesionāla žūrija: Latvijas jaunuzņēmumu asociācijas vadītāja Olga Barreto-Goncalves, TechHub Riga līdzdibinātājs Andris Bērziņš,  ASV vēstniecības Latvijā politikas un ekonomikas jautājumu padomniece Klēra Cimmermane, RTU rektora vietnieks Tālis Juhna, uzņēmuma Vividly vadītāja Gunita Kuļikovska, Baltijas-Amerikas Brīvības fonda valdes loceklis Pīters Ragaušs un Mikrotīkls priekšsēdētājs un AmCham valdes priekšsēdētājs Džons Martins Tallijs. Šī gada žurijai pievienojās Latvijas-Amerikas Inovācijas balvas iepriekšējo gadu laureāti – HackMotion vadītājs Atis Hermanis, Exonicus līdzdibinātājs Sandis Kondrats un Aerones līdzdibinātājs Jānis Putrāms. Pieteikumi tika vērtēti pēc tādiem kritērijiem kā novatorisms, ietekme, pielietojamība, sadarbība, projekta briedums un pievienotā vērtība. Pretendentu atlasē tika izvērtēti arī vairāki faktori, kas vērtēja saikni starp Latviju un ASV.

    Balvu rīko Amerikas Tirdzniecības Palāta Latvijā, ASV vēstniecība Latvijā un Baltijas-Amerikas Brīvības Fonds ceturto gadu pēc kārtas sadarbībā ar tehnoloģiju jaunrades telpu TechHub Riga un Latvijas jaunuzņēmumu asociāciju Startin.LV.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    13.12.2021 21:06

    Preses relīze:
    “Balvu rīko”

    tas būtu smieklīgi, ja nebūtu tik bēdīgi…

    Kursors.lv
    13.12.2021 21:07
    Reply to  digitalk

    Jā? Kā man rīkoties šajā situācijā?

    digitalk
    13.12.2021 21:25

    diez vai tev vajadzētu ko pasākt, tikai bezjēdzīgi notērēsi savu laiku. mēs paburkšķēsim, bet iliterāti turpinās rakstīt. ja vēlies, tad vari ciniski aizrakstīt atpakaļ https://www.google.com/search?q=latviešu+valodas+kursi

    Reklāma