Web Analytics
More
    Reklāma

    Sasniegts jauns drona lidojuma ātruma Ginesa rekords

    Jaunākie raksti

    Cilvēkiem vienmēr patīk ātrums, un bieži vien tas saistās ar dažādu rekordu uzstādīšanu. To var attiecināt gan uz mašīnām, lidmašīnām un citiem transporta līdzekļiem, kā arī uz ļoti mazu lidojušu objektu kā drons.

    Iepriekšējais drona lidošanas ātruma rekords tika uzstādīts 2017. gadā, proti, 263 km/h, ko izdevās sasniegt Drone Racing League pārstāvjiem ar saviem dronu prototipiem. Šie mēģinājumi gan ir ļoti bīstami, jo lielais ātrums uzliek lielu slodzi gan elektriskajiem motoriem, gan baterijām, kas var izraisīt aizdegšanos.

    Reklāma

    Tāpēc jaunais rekords uzstādīts tuksnešainā un neapdzīvotā vietā Arizonā. Tas sasniegts ar īpaši pielāgotu XLR V3 dronu. Tam ir izveidota speciāla šasija, kurā elektromotori un elektronika atrodas vertikāli orientētos aerodinamiskos konusos. Drona svars ir 490 grami, kas ir gandrīz uz pusi mazāks nekā Drone Racing League prototipiem.

    Lai rekords tiktu oficiāli reģistrēts, ir jāveic divi lidojumi pretējos virzienos, kas tādējādi ļauj samazināt pavēja ietekmi un iegūt atbilstošāku ātruma rezultātu. Pēc tam tiek ņemts vidējais maksimālais ātrums abos lidojumos. Tāpēc oficiāli reģistrētais ātrums Ginesa rekordu grāmatā būs 360 km/h, bet reāli maksimālais vienā virzienā bija 379,3 km/h. Līdz šim esošais rekords labots par gandrīz 100 km/h. Ir pieejams video no drona vadītāja skatpunkta, kurā tas nemaz tik ātri neizskatās.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.01.2023 16:34

    FPV amatieriem atkal būs uz ko tiekties. Cerams tikai ka to nedarīs uz dullo parkos pilsētas vidū un pa ceļam kādu nenositīs. Citādi atbalstu ;)

    Starp citu kā mūsu FPV komūnai iet ar tehnikas atbalstu Ukrainai? Skatos , ka tur 5-6″ kvadras ar piesietām mīnām tīri sekmīgi nīdē ārā vates tankus un bruņmašīnas.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Edgars K
    30.01.2023 12:35
    Reply to  Krotow

    Mūsu FPV komūna kaut ko bišķi sameta un nosūtīja. Lielāks atbalsts ir ar granātu astīšu drukāšanu.
    Kas attiecas uz ātruma rekordiem, FPV komūnai tas nav tāds baigais mērķis. Ātri lidot nav baigi jautri, turklāt viegli izcept elektroniku.

    Reklāma