Web Analytics
More
    Reklāma

    “DJI” iepazīstina ar jaunu FPV dronu, kas nāk komplektā ar īpašām brillēm un uzņems 4K video

    Jaunākie raksti

    Kompānija “DJI” izziņojusi jaunu FPV (“First Person View”) bezpilota lidaparātu, kas lietotājam sola vēl nebijušu drona pilotēšanas pieredzi. Šis drons tiek raksturots kā hibrīda bezpilota lidaparāts, jo pēc funkcijām atrodas kaut kur starp sacīkšu dronu un labu video uzņēmēju. Taču galvenā atšķirība no citiem “DJI” produktiem – šo dronu iespējams lidināt, izmantojot “Goggles V2” brilles.

    Jaunās iespējas lietotājam ļaus pilnībā izjust lidojumu, nevis tikai raudzīties no malas vai ekrānā. Izmantojot komplektācijā iekļautās brilles, iespējams doties īstā ērgļa lidojumā un iegūt līdzīgu pieredzi, kādu sniedz, piemēram, “Microsoft Flight Simulator“. Šajā ziņā FPV ļoti līdzinās sacīkšu droniem. Tajā pašā laikā šis lidaparāts līdzīgi kā citi “DJI” droni būs draudzīgs iesācējam. Ar 150 grādu platleņķa objektīvu tas var uzņemt video 4K kvalitātē.

    Reklāma

    Lai arī jaunais lidaparāts nav īsti pieskaitāms sacīkšu droniem, jo tā maksimālais ātrums to liedz, tas joprojām ir salīdzinoši ļoti ātrs. Drons var sasniegt līdz 140km/h lielu ātrumu, līdz ar to ir krietni veiklāks par citiem “DJI” bezpilota lidaparātiem. Šeit jāpiebilst, ka no 0 līdz 100km/h drons var ieskrieties vien nieka divās sekundēs.

    Kas attiecas uz “Goggles V2” brillēm – tās ļaus rūpīgi un ar aizrautību sekot līdzi drona gaitām. Brilles parāda tiešsaistes video plūsmu no drona 810p kvalitātē ar ātrumu 60 kadri sekundē vai 120 kadri sekundē atkarībā no tā, kuru kvalitātes režīmu lietotājs izvēlējies.

    Avots: “DJI”

    Vēl kāds jaunums, kas gan pamata komplektācijā nav iekļauts – “Motion Controller”, ar kura palīdzību pilots var lidināt dronu, izmantojot roku kustību. Tā mērķis pēc būtības ir padarīt lidojumus drošākus tieši iesācējiem. Tas ietver vairākas ērtas drošības funkcijas, piemēram, tā pati bremžu poga, kuru nospiežot vienreiz, drons veiks avārijas nosēšanos. Savukārt, paturot to ilgāk, aktivizēsies funkcija “return to home”, un drons atgriezīsies tajā vietā, no kuras tika palaists.

    Lai arī jaunais drons sniedz virkni jaunu iespēju lietotājam, cena gan nebūs no draudzīgākajām un sasniegs 1299 dolārus jeb ap 1073 eiro. Salīdzinājumam “DJI Mini 2” ar pilno komplektāciju sakotnēji maksāja 599 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    JohnAddamms
    03.03.2021 12:00

    Tā cena – ap 1300€

    dzonijs
    03.03.2021 12:08

    Īpašām brillēm? Parastas digital brilles, nekā īpaša. Pie tam jau otrās paaudzes.Varbūt nepieciešams vispirms painteresēties, pirms postēt rakstu?

    dzonijs
    03.03.2021 12:30

    pieliekot jau esošu tehnoloģiju pie jauna drona, esošā tehnoloģija kļūst īpaša? cmon! nekā tur īpaša nav, DJI digi brilles jau labu laiku ir tirgū un tiek izmantotas ar FPV droniem ar digi signāla pārraidi. Plus – v2 brilles daudz neatšķiras no v1, līdz ar to – saukt tās par īpašām ir maigi sakot – dīvaini. Pirms publicēt rakstu, varbūt tomēr vajag palasīt un paskatīties vairāk par preses relīzes saldo medu.

    dzonijs
    03.03.2021 14:22

    Lidinu parasti camera drone, bet paralēli gana daudz tiek patērēts saturs par FPV, kas būs nākamais solis.

    Ivars Dzerve
    03.03.2021 12:41
    Reply to  dzonijs

    Ne jau nu visi ir tā iekšā konkrētajā nišā, man, piemēram, bija interesanti izlasīt. Nevajag jau uzreiz tā brukt virsū autorei.

    Zvērs
    03.03.2021 21:47
    Reply to  Ivars Dzerve

    Vienkārši gudrs cikvēks.

    Kaspars Baradach
    03.03.2021 16:02

    nesaprotams, ļoti šauras nišas produkts. fpv pa lielam ir saprotošu entuziastu nometne. bet tur nav populāri gatavi risinajumi. savu konstruktoru savakt ir lētāk un interesantāk. savukārt iesācējs šito brīnumu iznīcinās uz viens divi, jo nagi niezēs ieraudzīt maģiskos 120km\st)))) plus liels izmērs tam visam kopumā, liedz šo rotaļlietu paņemt līdzi tāpat vien, pastaigā, kā to var izdarīt ar parastu, salokamu dronu. un kāpēc ierobežoja stabilizāciju nav saprotams, laikam ta būs nākamajam modelim))))

    kek
    03.03.2021 17:52

    Ka fpv pilots neredzu jēgu no ši produkta, prieks cinematic video, pērc mavic/phantom, priekš fpv produkts pārak trausls, joshua bardwell ietriecoties kokā salauza vienu no rokām dronam. Produkts pārāk dargs lai to reāli lietoti Fpv. Kā izskatās, ar savi semi-acro mode, produkts domats iesācējiem, bet cena, būdama, 1300€, atvaira lielāko dalu iesācēju

    Last edited 3 years ago by kek
    Kartupelis3
    04.03.2021 08:32
    Reply to  kek

    Niša jau diezgan skaidra – kad ar Mavic neizdodas uzņemt tādus video kā biji iedomājies, bet negribās/nemāki salikt to FPV.. Varbūt vari ieteikt kādu labu aprakstu/variantu kur no 0 varētu salikt sakarīgu FPV variantu (un izmaksātu beigās uz pusi lētāk)? Ja tas ko dod, ir DJI air pults un go pro – tādā ziņā arī liekas, ka jēdzīgāk būtu ‘piepirkt’ brilles un dronu nevis visu?
    Tā no malas tās DJI brilles combo vien ir 800 eur.. neliekas tik traģiski vēl tos 300-400 eur piemaksāt relatīvi un dabūt gatavu, neatkarīgu un 100% strādājošu sistēmu ko sanāk, ka vēl var apdrošināt un skaidri zināmi pieejamām rezerves daļām un supportu..
    nu es tik par to, ka nav tā, ka nav niša un galīgi garām tas piedāvājums. protams vienmēr visu gribas lētāk, tas skaidrs.

    kek
    04.03.2021 11:45
    Reply to  Kartupelis3

    Pats drons arī pārak trausls priekš fpv, noskatīties joshua bardwell video youtube un redzēsiet :D

    Krotow
    04.03.2021 12:07

    Gandrīz visam, kas nāk no DJI, mūsdienu likumdošana jau prasa reģistrāciju, licenci un pat apdrošināšanu ;)

    Piebilde komentāros par lielas naudas izmešanu vējā ar šādu kvadru nēsājoties starp kokiem, ir ļoti vietā. Vēl jo vairāk, ja nav pieredzes. Tiem, kuriem šādi gājieni interesē, jātaisa savi lidaparāti pašiem. Un tas ir arī daudz interesantāk.

    Kaspars Baradach
    04.03.2021 20:28
    Reply to  Krotow

    plauktā stāv mini2. teicama izvēle par savu naudu.

    Pilots
    04.03.2021 22:23

    Jā, priekš FPV šis tāds trausls būs… Ja pērciet, obligāti ar care refresh.

    Last edited 3 years ago by Pilots
    Reklāma