Web Analytics
More
    Reklāma

    Vivo patentē mobilo ierīci, kurā iebūvēts drons

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiskā attīstība noteikti nestāv uz vietas, un Ķīnā bāzētais uzņēmums Vivo ir iesniedzis patentu ierīcei, kurā būs iebūvēts maza izmēra drons, ļaujot to izmantot gan kā viedtālruni, gan drona vadības pulti.

    Āzijas kaimiņi vienmēr māk pārsteigt ar dažādiem tehnoloģiskiem risinājumiem, un šis noteikti ir viens no tiem. Vivo ir iesniedzis patentu viedtālrunim, kas sastāvētu arī no maza izmēra drona. Šāda ierīce ļautu padarīt jau šobrīd viedtālruņos esošās kameras plašāk izmantojamas. Tāpat kā mūsdienās dronu ir ļoti viegli savienot ar mobilajiem telefoniem un no tiem pārskatīt filmēto materiālu, tad šāda fiziska integrācija varētu būt tieši lielisks risinājums.

    Reklāma

    Avots: LetsGoDigital

    Iebūvētais mazā izmēra drons varētu būs aprīkots ar divām kamerā, trīs infrasarkanajiem sensoriem, četriem propelleriem, kā arī papildu bateriju. Tā varētu darboties gan kā atsevišķa maza izmēra fotokamera vai pārslēgties arī drona režīmā. Viena no kamerām varētu būt novietota drona priekšā, bet viena zem tā, tādējādi paplašinot uzņemamo bilžu laukumu. Protams, šobrīd šī tehniskā informācija nāk no iesniegtā patenta, tāpēc nevar precīzi spriest par reālo risinājumu, tomēr tirgū jau ir pieejami līdzīgi risinājumi. Nav šaubu, ka tādi tehnoloģiju uzņēmumi, kā Vivo, noteikti spēj radīt ļoti dažādas ierīces, bet jautājums beigu beigās ir par pieprasījumu un klientu interesi par šādu risinājumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    05.07.2021 12:37

    Globālā sasilšana nāk ar telefonos iebūvētiem ventilatoriem. Ko tagad sauc par droniem lai krutāk skan :)

    FYI: Foto redzamais drons ir *****. Gadījās dažus tādus lidināt – pie mazākā kontakta ar kaut ko propelleri nomaucas un pazūd zem mēbelēm. Un motori ātri nobeidzas.

    Elektriķis
    05.07.2021 13:26
    Reply to  Krotow

    Paskaties patenta bildes, nevis raksta sākumā ielikto – tur propelleri ir aizsargāti.

    Reklāma