Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Teams ļaus izveidot savu 3D digitālo avataru

    Jaunākie raksti

    Burtiski pāris dienas pēc tam, kad Facebook paziņoja savus nākotnes plānus veidot virtuālo pasauli, kurā komunicēt cilvēkiem, Microsoft paziņojis par iespēju izveidot savu 3D digitālo attēlu, ko izmantot Teams videozvanos.

    Doma ir pavisam vienkārša, lai videokonferencēs šādā veidā atspoguļotu savu digitālo veidolu tad, kad lietotājs nevēlas ieslēgt kameru, kā arī nebūtu jāskatās uz pelēcīgo siluetu. Par risinājumu rūpējas Microsoft radītā Mesh platforma un Teams funkcionalitāti, lai iedzīvinātu virtuālo realitāti videokonforenču rīkā. Mesh for Teams būs pieejams viedtālruņos, virtuālajās realitātes brillēs vai HoloLens, un arī šī funkcionalitāte palikta zem vārda “metaverss”. Šo terminu sāksim dzirdēt arvien vairāk tieši Facebook un Meta kontekstā.

    Reklāma

    Tāpat digitālie avatari sarunas padarīs nedaudz brīvākas un sniegs labāku klātienes efektu vai vismaz sajūtu, ka sazinies ar dzīvu personu, ja neredzi viņu kamerā. Šī ir pirmā versija, kas nozīmē, ka ir iespējams attēlot 3D tēlu, kurš spēj kustināt lūpas, bet nespēj attēlot sejas kustības. Tas ir Microsoft nākotnes plānos, lai šādus cilvēku atveidojumus padarītu vēl cilvēciskākus, ļaujot kamerai sekot līdz kustībām, tomēr sākumam varētu būt pietiekami. Šos avatarus gribas vairāk salīdzināt ar Apple Memoji.

    Avots: Microsoft
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    04.11.2021 10:02

    Vai kāds var paskaidrot priekšrocības/ieguvumus no šī? Vēl varētu saprast izklaidei jauniešiem. Bet kā to uztvert uzņēmuma sanāksmēs, savā vietā ielikt avataru – tas neizskatās nopietni :)

    No runātāja skatu punkta sanāksmē, tas kļūst vēl muļķīgāk, kad Tev jārunā ar komiksu varoņiem.

    Komikss
    04.11.2021 10:50
    Reply to  davix

    Kādreiz nopietnie cilvēki uzskatīja, ka svarīgās lietas risināmas tikai klātienē sapulcējot vismaz 30 cilvēku. Izrādās, ka tas nav obligāti….

    davix
    04.11.2021 11:30
    Reply to  Komikss

    Iespējams viss atkarīgs tomēr no sanāksmes satura. Ja tagad iepriekšējās sapulces ar 30 cilvēkiem klātienē liekas nelietderīgas – tad ļoti iespējams pie vainas tomēr ir bijis to saturs un to nepieciešamība. Ne jau pati klātienes sanāksmes forma ir bijusi pie vainas.

    Apgalvot, ka klātienes sanāksmju ēra ir beigusies ir pāragri – īpaši attiecībā uz starpinstitucionālām sanāksmēm vai arī semināriem, kuru mērķis nav vienkārši atsēdēt ķeksīša pēc – klātienes pievienoto vērtību nezaudēs.

    Bija bums – tas daudziem bija kas jauns ar virtuālajām sanāksmēm, bet situācija normalizēsies un daļēji atgriezīsies arī klātiene. Cilvēks tomēr ir sociāla būtne. Ne par velti sāk izdomāt kaut kādus avatarus, lai aizstātu kaut daļēji savas klātbūtnes nepieciešamību virtuālajās sanāksmēs.

    Arī muzejus varam apmeklēt virtuāli – vai tāpēc tos cilvēki pārstājuši apmeklēt.

    Muah
    04.11.2021 11:55
    Reply to  davix

    Kaut vai problēmas ar tīkla kvalitāti. Atslēdzot video tās var ievērojami mazināt.

    Gatis Rumbens
    17.11.2021 14:14

    Manuprāt ļoti noderīga lieta…no rīta pamosties uz paģirām…savu mūli negribi rādīt…tapēc rādi 3D avatāru :-D

    Reklāma