Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft uz laiku kļūst par vērtīgāko pasaules uzņēmumu, apsteidzot Apple

    Jaunākie raksti

    Pašā oktobra izskaņā, noslēdzoties darba nedēļai, tehnoloģiju uzņēmums Microsoft vismaz uz laiku kļuvis par vērtīgāko uzņēmumu pasaulē, apsteidzot līdz šim pirmajā vietā esošo Apple.

    Kaut arī atšķirība starp šo divu uzņēmumu akciju vērtībām ir diezgan neliela, tomēr salīdzinoši neveiksmīgi pēdējie mēneši Apple pārdošanas apjomiem, veicinājuši vērtības kritumi līdz 2,43 triljoniem dolāru. Tas ļāvis Microsoft ar 2,46 triljoniem pagaidām ieņemt pirmo vietu. Jau iepriekš Tims Kuks bija ziņojis, ka Apple tomēr ir piegāžu problēmas, kas skārušas visu pasauli, neļaujot apgrozīt papildu 6 miljardus dolāru. Izskatās, ka arī 2021. gada noslēdzošais ceturksnis ieņēmumu ziņā nebūs tik liels, kā to vēlētos redzēt investori. Īpaši zinot to, ka gada beigās Apple parasti ir lielais naudas apgūšanas laiks, pateicoties jaunu iPhone modeļu prezentācijām.

    Reklāma

    Tikmēr Microsoft akciju cena un vērtība ir stabilāka un attiecīgi arī stabilāk augusi, kas vismaz pagaidām ar saviem 2,46 triljoniem dolāru gozēties vērtīgāko uzņēmuma topa augšgalā. Iespējams, jau ka šajā darba nedēļā vietu sadalījums atkal pamainīsies, jo starpība tiešām ir maza. Tikmēr trešajā vietā esošais naftas ieguves uzņēmums Saudi Aramco gan atpaliek no pirmajiem diviem ar nedaudz vairāk nekā 2 triljonu dolāru vērtību, līdz ar to pirmais divnieks kopumā nav apdraudēts.

    Iepriekš tika ziņots, ka Apple it kā neskarot rezerves daļu piegādes problēmas, tomēr izskatās, ka aina ir nedaudz citādāka, par ko liecina gan Kuka komentāri, gan tirgus situācija. Arī daudzu produktu piegāde oficiālajā mājaslapā var būt norādīta vairāku nedēļu garumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma