Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple atgūst savu līderpozīciju pasaules vērtīgāko zīmolu topā

    Jaunākie raksti

    Konsultāciju uzņēmums Brand Finance ir veicis ikgadējo zīmolu vērtības novērtējumu, kura pirmajā vietā pēc piecu gadu pārtraukuma atgriezies uzņēmums Apple, apsteidzot tiešākos konkurentus Amazon un Google.

    Patiesībā šādu zīmolu vērtību topu pasaulē ir ļoti daudz un dažādi, jo meklējot, kurā gadā tad Apple iepriekš tika iecelts pirmajā vietā, atradu labu apkopojumu resursā Ranking The Brands. Brand Finance vismaz sevi šobrīd uzskata par pasaulē vadošo konsultāciju un novērtējuma iestādi šāda veida jautājumos. Zīmola novērtēšanas formulā vērā tiek ņemta zīmola ietekme un zīmola spēks.

    Reklāma

    Paši autori par novērtējuma formulu saka šādi: “The BSI score is applied to the royalty range to arrive at a royalty rate. For example, if the royalty range in a sector is 0-5% and a brand has a BSI score of 80 out of 100, then an appropriate royalty rate for the use of this brand in the given sector will be 4%”.

    Tādējādi Apple zīmola vērtība 2021. gadā ir 263,38 miljardi, Amazon 254,19 miljardi, bet Google 191,22 miljardi dolāru. Varem redzēt, ka pirmās divas vietas jau vērtības ziņā ir krietni atrāvušās no trešās vietas. Attiecīgi ceturtajā vietā ir Microsoft ar 140,44 miljardiem, bet Samsung noslēdz piecinieku ar 102,62 miljardiem dolāru. Visas pirmās piecas vietas šobrīd ieņem tehnoloģiju giganti. No citas nozares pārstāvjiem attiecīgi sestajā vietā ir Walmart ar 93,19 miljardiem, bet autoražotājs Toyota ir divpadsmitajā vietā ar 59,48 miljardiem dolāru.

    Avots: Brand Finance

    Lielus kāpumus piedzīvojis gan WeChat, gan T-Mobile, gan Taobao.com. Principā topa pirmajās vietās dominē vienīgi ASV un Ķīnas uzņēmumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    vārds*
    29.01.2021 12:27

    Kur Tesla ?

    Name*
    29.01.2021 15:20
    Reply to  vārds*
    Meeris
    29.01.2021 17:26

    A kurā vietā VEF un Radiotehnika?

    Reklāma