Web Analytics
More
    Reklāma

    Iepazīstamies ar Microsoft Surface ierīču piedāvājumu

    Raksts tapis sadarbībā ar Microsoft Latvia.

    Jaunākie raksti

    Pirms gandrīz 10 gadiem Microsoft izziņoja pirmo Surface zīmola datoru un pa šiem gadiem Surface ierīču saime ir ievērojami izaugsi gan datoru, gan aksesuāru ziņā. Šogad arī mēs paši esam pamatīgi notestējuši vairākas Surface ierīces un secinājuši, ka tie ir ļoti kvalitatīvi Windows datori un to aksesuāri. Piezīmēšu, ka pirms nedēļas Microsoft izziņoja jaunos Surface produktus un jau drīzumā centīsimies tos nomedīt uz testiem.

    Šajā rakstā atsvaidzināsim atmiņā konkrētus iepriekš testētos Surface produktus un to raksturīgākās īpašības. Ar pilnu mūsu pusē oficiāli nopērkamo Microsoft Surface produktu klāstu var iepazīties Microsoft Surface tīmekļa vietnē.

    Reklāma

    Surface Pro planšetdators

    Microsoft Surface Pro 7 ir divi-vienā tipa planšetdators, kam varam noņemt tastatūru un ierīci izmantot kā planšetdatoru. Tas ir kvalitatīvi uzbūvēts produkts ar unikāla dizaina “kāju”. Respektīvi, šo ierīci varam izmantot kā portatīvo datoru gan uz gada, gan turot klēpī. Ierīce darbojas ar pilnvērtīgu Windows un jaudīgākajā konfigurācijā Surface Pro var kalpot kā pilnvērtīgs portatīvais dators mūsu ikdienas biroja darbu veikšanai. Īsumā – tas ir visjaudīgākais Surface produktu līnijas portatīvais dators un spēs tikt galā arī ar resursprasīgākiem uzdevumiem, kā multimediju apstrādes darbiem. Pirms nedēļas tika izziņots Surface Pro 8, taču tas reāli būs nopērkams tikai nākamgad.

    Surface Go planšetdators

    Ja mēs meklējam izmēros vēl mazāku un vieglāku ierīci, tad varam aplūkot Surface Go 2 planšetdatoru. Tas ir Windows darbināts planšetdators, kas aprīkots ar 10.5″ skārienjūtīgu displeju un spēj nodrošināt līdz 10 stundu ilgu darbību ar vienu uzlādi. Dators sver nieka ~puskilogramu un principā konkurē ar Apple iPad planšetdatoriem. Pēc noklusējuma Surface Go 2 darbojas ar Windows 10 “S režīmā”. Praksē tas nozīmē, ka ierīce var palaist tikai tās programmas, kas atrodamas Microsoft Store lietotņu veikalā. Tādējādi mums nav jāsatraucas par drošības problēmām un dators arī naskāk darbosies. “S Mode” režīmu bez maksas varam izslēgt un izmantot pilnvērtīgo Windows versiju. Arī šim planšetdatoram varam piepirkt klāt tastatūras un rezultātā iegūt mazu portatīvo datoru. Bet ņem vērā, ka šeit jauda tiek upurēta maza izmēra un svara vārdā! Pirms nedēļas tika izziņots Surface Go 3.

    Surface Laptop portatīvais dators

    Ja mēs meklējam Surface portatīvos datorus, tad savu uzmanību varam vērst uz Surface Laptop 4, kas ir premium klases ultrabuks ar skārienjūtīgu displeju. Tas ir patiešām eleganti uzbūvēts dators, ko varam iegādāties 13.5 un 15 collu izmēros un abos gadījumos ierīces korpuss veidots no augstvērtīga alumīnija. Ir pieejamas vairākas gaumīgas krāsas un īpašā “odziņa” ir alkantaras materiāla plaukstu atbalsta zona dažās datora versijās. No mūsu testa labi atcers, ka man ļoti patika Surface Laptop 4 tastatūra – tā ir debešķīga un to novērtēs visi, kas uz datora raksta garus tekstus. Tīri tehniski raugoties, šis dators mūsu pusē ir nopērkams ar AMD Ryzen vai Intel Core (11th gen) procesoru, 8/16/32GB operatīvās un 256/512GB vai 1TB pamatatmiņas opcijām. Ļoti jauks produkts un ne velti tas izpelnījās “Kursors.lv rekomendē” titulu!

    Surface Laptop Go portatīvais dators

    Gluži tāpat kā planšetdatoru gadījumā, arī portatīvo datoru jomā mums ir pieejama “mazāka un vieglāka” versija. Es runāju par Surface Laptop Go portatīvo datoru. Šī ir salīdzinoši jauna ierīce, kas tika izziņota 2020. gada pašā nogalē un Microsoft to dēvē par pašu vieglāko Surface ierīci. Dators sver aptuveni vienu kilogramu un tas ir vieglāks pat pa Apple MacBook Air (M1), ko daudzi uzskata par ultrabuku etalonu. Surface Laptop Go augšējais vāks un tastatūras ietvars veidots no alumīnija, bet datora pamatne no plastmasas. Reāli praksē tas dod tādu patīkamu premium un palielinātas izturības sajūtu. Ierīci var nopirkt gaiši pelēkā, oranža vai zilā krāsā. Ierīce ir aprīkota ar 12.4 collu skārienjūtīgu displeju un šis noteikti būs tas dators, ko būs pavisam viegli paķert līdzi dodoties ārpus mājas vai biroja. Arī šis dators pēc noklusējuma darbojas Windows 10 “S Mode” režīmā, taču to bez maksas var izslēgt un aktivizēt pilno Windows versiju.

    Surface austiņas

    Jau testējot Surface portatīvos datorus un planšetdatorus, secināju, ka šīm ierīcēm tiek piedāvāti ļoti kvalitatīvi aksesuāri – tastatūras, irbuļi, dokstacijas u.c. Tomēr vislielākā interese man bija par Surface audio produktiem. Iegādei ir pieejamas mazās Surface Earbuds ausīs ieliekamās austiņas, kas pārsteidz ar unikālu (bet reizē arī praktisku) dizainu un lielās pāri ausīm velkamās Surface Headphones 2. Arī šīs lielās austiņas izpelnījās “Kursors.lv rekomendē” titulu par savu ilgo darbības laiku ar vienu uzlādi, super stabilo darbību un spēju ļoti ērti pārslēgties starp divām ierīcēm. Es pat teiktu, ka Surface Headphones 2 ir viens no vai pat patīkamākais šī gada tehnoloģiju atklājums!

    Kā redzam, Microsoft Surface produktu klāsts ir pietiekami plašs un ar savu augsto kvalitāti ir uzstādījis pietiekami augstu latiņu uz kuru tiekties citiem ražotājiem. Ar nepacietību gaidu pavisam svaigi izziņotās Surface ierīces, lai turpinātu Surface produktu apskatu sēriju!

    Ja izmanto ikdienā kādu Surface ierīci, lūdzu, komentāros padalies ar saviem iespaidiem. Kāpēc izvēlējies tieši šo ierīci un kādas ir tās lietošanas atsauksmes?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Terinks
    01.10.2021 09:25

    Surface Duo šai aprakstā aizmirsās….

    Reklāma