Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Surface Headphones 2 austiņu apskats (video)

    Jaunākie raksti

    Šogad mēs aktīvāk pievērsīsimies Microsoft radīto datoru un aksesuāru testiem un pirms aptuveni mēneša jau iepazīstinājām ar Microsoft Surface Pro 7 planšetdatoru. Jau toreiz noskaidrojām, ka Microsoft spēj kvalitatīvi uzbūvēt ne tikai datorus, bet arī aksesuārus. Tāpēc ar prieku uz karstām oglēm notestējām arī Microsoft Surface Headphones 2 austiņas.

    Reklāma

    Pirmo šo austiņu modeli Microsoft izlaida 2018. gadā kopā ar Surface Pro 6, Surface Laptop 2 un Surface Studio 2 ierīcēm. Šis produkts piedāvāja bezvadu savienojumu, aktīvo trokšņu slāpēšanu un kvalitatīvu skanējumu video un audio zvanu veikšanai.

    Pagājušā gada pavasarī Microsoft izlaida atjaunoto Surface Headphones versiju, kas turpināja uzsākto kursu – piedāvaja klientiem uzlabotu ierīci būtiski nemainot tās dizainu un darbību. Šis austiņas Latvijā maksā no aptuveni 280 eiro un tādējādi konkurē ar vairākiem ļoti spēcīgiem konkurentiem, piemēram, Bose QuietComfort 35 II vai iepriekšējās paaudzes Sony WH1000-XM3. Microsoft mērķē pa ļoti sīviem konkurentiem!

    Šīs austiņas ikdienā lietoju vairākas nedēļas un man ir sakrājies, ko teikt. Noskaties video un izlasi šo apskatu, lai uzzinātu, kā šis produkts uzvedas reālos apstākļos.

    Austiņu dizains un uzbūve

    Jaunākā Surface Headphones 2 versija ir pieejama gan pelēkā, gan melnā krāsā, kas ir pozitīvs pluss, jo pirmajā paaudzē austiņas bija tikai pelēkas. Kopumā dizains man šķiet ļoti lakonisks un minimālistisks. Šīs austiņas sver ap 290 gramiem, kas ir mazliet vairāk nekā iepriekš pieminētajiem konkurentiem. Tomēr uz galvas tās nejūtas smagas. Pirmajā austiņu lietošanas nedēļā tās man šķita diezgan ciešas, bet man arī nav tā mazākā izmēra galva. Toties uz ausīm tās turas godam un neslīd nost pat grozot galvu.

    Austiņu uzbūvē izmantotie materiāli šķiet kvalitatīvi, taču esmu lasījis, ka ne visiem cilvēkiem patīk tas, ka stīpas apakšpuse veidota no gumijas un tā var pavilkt matus. Tomēr es pats neko tādu nenovēroju. Internetā manīju diskusijas par to, ka stīpa mēdz pārlūst uz pusēm, taču vismaz manā rīcībā esošajām austiņām nekas tāds nenotika pat agresīvi tās lokot.

    Austiņām varam pielāgot garumu, taču tās nevar salocīt, lai aizņemtu mazāk vietas transportējot. Te gan talkā nāk ļoti kvalitatīvā cietā somiņa, kas ir iekļauta komplektā ar austiņām.

    Unikālā austiņu vadība

    Uz austiņu ārējām malām ir skārienjutīgi sensori, kas ļauj vadīt mūzikas/video attēlošanu. Piesitam vienreiz, nopauzēsim to. Vēlreiz piesitam un mūzika/video atsāks skanēt. Divi piesitieni pārslēgs nākamo dziesmu/video, bet trīs – iepriekšējo. Tiesa, ne visās programmās tas uzreiz darbojas. Ar YouTube un Spotify viss bija labi, bet Foobar2000 nesaprot šis komandas. Ja ilgāk pieskarsimies šim panelim, datorā tiks izsaukts Cortana virtuālais balss asistents. Tāpat skanējums tiks apstādināts, ja noņemsim austiņas no galvas un tas tiks atsākts, kad uzliksim austiņas atpakaļ.

    Unikāli ir riņķi, kas aptver abas austiņu puses. Kreisais riņķis regulē trokšņu slāpēšanas funkciju 13 līmeņos, bet labais – skaļumu. Ikdienā šāda pieeja man likās ļoti ērta un citām austiņām neko tādu iepriekš neesmu redzējis. Microsoft dizaineri ir malači!

    Vēl par ērtību runājot, man ļoti patīk uz labās austiņu daļas novietotā ieslēgšanas/izslēgšanas poga – tā ir super viegli sataustāma. Nereti uz citām austiņām ieslēgšanas poga ir jāmeklē un ar laiku tas kļūst apnicīgi. Plus, austiņas uzreiz pēc ieslēgšanas balss veidā pateiks, cik stundu baterijas darbības laiks vēl ir atlicis un kurai ierīcei tās ir pieslēgušās. Super noderīgi! Tāpat austiņām ir arī fiziska mikrofona izslēgšanas poga.

    Vada un bezvadu savienojumu iespējas

    Austiņām ir Bluetooth 5.0 atbalsts un tas nozīmē, ka tās var ne tikai nodrošināt kvalitatīvāku skanējumu, bet arī vienlaicīgi pieslēgties vairāk ierīcēm. Arī šeit lieti noder balstiņa, kas austiņās pateiks, kurām ierīcēm esam pieslēgušies. Pie tam, pārslēgšanās starp skaņas avotiem ir automātiska un stabila. Piemēram, es ikdienā austiņas turu savienotas ar galddatoru un portatīvo datoru. Kad strādāju pie galddatora, mūzika skan no tā, bet līdzko vajag veikt videozvanu, pagriežos pret portatīvo datoru un austiņas bez nekādām papildus darbībām (tik cik pašam jāaptur mūzika uz galddatora) nodrošina audio manam sazvanam.

    Vispār šīs austiņas man paliks atmiņā ar savu stabilo darbību. Šo vairāku nedēļu laikā, kopš austiņas lietoju ikdienā, tās praktiski nekad nenoraustījās un man nebija problēmu ar savienošanos. Savienojums ir ļoti stabils! Reiz pat nocilpoju pēc kārtējā sūtījuma no otrā stāva dzīvokļa un tikai pie ēkas ārdurvīm mūzika sāka raustīties.

    Ja runājam par skaņas kvalitāti, tad noteiktu Android ierīču lietotājiem būs kvalitatīvāka skaņa pateicoties aptX kodekam (pārējiem būs SBC kodeks). Bet arī citas tehnikas lietotāji nejutīs nekādu diskomfortu, jo austiņas lieliski atskaņo dažāda veida mūziku, sarunas, filmas, kā arī tām ir iespaidīgi kvalitatīvi mikrofoni. Ne velti Microsoft tās iesaka izmantot Microsoft Teams sazvaniem. Mūs tiešām ļoti labi dzirdēs. Audio piemēru vari noklausīties apskata video.

    Trokšņu slāpēšana arī ir augstā līmenī un austiņas labi tiek galā ar monotoniem trokšņiem kā ventilatori/kondicionieri/lidmašīnas, kā arī pietiekami labi pieklusina spalgus bērnu un zvēru radītos trokšņus. Šīs austiņas noteikti būs labs palīgs tiem, kam šajos laikos darbs vai mācības notie no mājām.

    Ja negribam izmantot bezvadu savienojumu, varam austiņas pie ierīces pievienot ar parastu audio kabeli, jo tām ir 3.5mm pieslēgvieta. Savukārt, uzlādei ir atvēlēts USB-C ports un blakus ir arī gaumīga un praktiska gaismiņa, kas jau pa gabalu informē par ierīces statusu.

    Noderīga Surface Audio programma

    Austiņas mēs varam izmantot bez papildus programmu palīdzības, taču ja vēlēsimies pielāgot skanējumu, atjaunot to programmatūru vai pielāgot papildus funkcijas, varam izmantot Surface Audio programmu. Tā ir pieejama ne tikai Windows datoriem, bet arī Android un iOS mobilajām ierīcēm.

    Pilnas daba dienas baterijas darbība

    Microsoft šī produkta tehniskajā specifikācijā norāda, ka pilnībā uzlādētas šīs austiņas spēs nodrošināt līdz 18.5h darbību mūzikas klausīšanās režīmā un līdz 15h balss zvanos Microsoft Teams. Austiņu uzlādei būs nepieciešamas nepilnas divas stundas. Reāli praksē pilnībā uzlādētas austiņas ieslēdzoties vienmērt teica, ka spēs darboties 17 stundas. Tātad, nodrošināt pilnu dienas darbu. Es tās no rīta ap 8 uzvilku un principā noņēmu vakarā pēc deviņiem. Ne reizi nebija nepieciešamības veikt austiņu uzlādi pa dienu tikai tāpēc, ka tās būtu izlādējušās. Stabila un paredzama darbība!

    Secinājumi

    Gluži tāpat kā nesen testētais Surface Pro 7 planšetdators un tā aksesuāri, arī Surface Headphones 2 ir kvalitatīvi uzbūvēts produkts, kas nodrošina ne tikai ērtu, bet arī stabilu darbību. Unikālā riņķu vadība ir ne tikai interesanta, bet arī praktiski ērta un skaņas kvalitāte apmierinās vairumu lietotāju, kas negrib ar austiņām darīt nestandarta lietas. Patiešām labs produkts!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aigi
    10.03.2021 17:08
    Reply to  Osvalds

    Ta 1a vispār ir sajāts veikals kopš pārdevās. Tas bija mans favorīta veikals ar labākajiem produktu aprakstiem, bet tagad sorry, ja nekur citur nav, tad tur var kautko nopirkt.

    KKTK
    10.03.2021 17:50

    Pag, tev zvana telefons, tu fiksi izvēlies atbildēt caur austiņām, ieslēdz, bet M$ tante sāk klārēt par stundām un pieslēgumu. Tas ir pa virsu tavam sarunas biedra “hallo kā iet?”, vai vispār nevari celt telefonu kamēr M$ tante visu nav nodeklamējusi?

    Last edited 3 years ago by KKTK
    Uldis
    11.03.2021 10:47

    Paldies par apskatu. Noderēja mikrofonu tests, jo man ikdienā sanāk regulāri lietot MS Teams un citus sazvana rīkus. Līdzšinējām bezvadu austiņām mikrofona skaņa bija kā mucā, tāpēc ir forši uzzināt ka šīm ar to viss ir kārtbā. Patiesībā iepatikās šīs ausis jau kad pagājšgad tās ieraudzīju Unbox Therapy kanālā – tie grozāmie riņķi, mmm! Skaļums kuru var “uzgriezt” vai “nogriezt” un tas pats arī ar trokņu slāpēšanu. Lietošanas ērtums man ir svarīgs, jo austiņas šobrīd ir būtisks darba instruments. Par skaņas kvalitāti citos apskatos izsakās atzinīgāk, ka skan ļoti labi, ne tik iespaidīgi kā Sony XM3, bet salīdinoši ļoti labi. Es vēl svārstījos starp šīm un Sony, bet laikam izvēlēšos šīs – tīri dēļ tā ka 95% ausis lietoju pie datora.

    Reklāma