Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Surface Earbuds austiņu apskats (video)

    Jaunākie raksti

    Šī gada sākumā man bija iespēja praktiski iepazīties ar Microsoft Surface Headphones 2 bezvadu austiņām un tās mani patīkami pārsteidza. Es, protams, iepriekš biju lasījis, ka Microsoft savu Surface produktu klāstu bija papildinājis arī ar audio aksesuāriem, taču nebiju gaidījis, ka šīs otrās paaudzes austiņas ir tik labi nostrādāts produkts. Starp citu, kopš apskata publicēšanas, es joprojām turpinu ikdienā lietot šīs austiņas un labprāt komentāros atbildēšu uz visiem jautājumiem par austiņu ilgtermiņa lietošanas niansēm. Absolūti lielisks produkts!

    Kad lielo Surface Headphones 2 apskats bija publicēts, ķēros arī pie Microsoft Surface Earbuds mazo ausīs spraužamo bezvadu austiņu izmēģināšanas. Arī šajā produktu kategorijā Microsoft ir ienācis ar pieklājīgu novēlošanos un šajā apskatā noskaidrosim vai Surface Earbuds austiņas piedāvā kaut ko patiešām unikālu, lai spētu konkurēt ar citiem līdzīgiem 200+ eiro produktiem.

    Reklāma

    Unikāls un pamanāms dizains

    Saki ko gribi, bet vismaz dizaina ziņā šīs austiņas pamatīgi atšķiras no vairuma citu konkurentu. Ausī spraužamā daļa viegli atgādina “parastās” Apple AirPods austiņas, bet ārējā – kaut kādu kosmosu. Šādam austiņu dizainam gan ir viens būtisks pluss – tās ļoti labi turās ausīs un neizkritīs pat, ja spēcīgi purināsim galvu. Katra austiņa sver 7.2 gramus, bet tukša uzlādes kārbiņa – 40 gramus. Tātad, līdzīgi, kā vairums citu šādas klases produktu.

    Pirms šādu mazo bezvadu austiņu iegādes ir ļoti labi jāsaprot, kāda veida austiņas mēs vēlamies iegādāties un lietot. Viena pieeja ir izvēlēties atvērtā tipa ausīs spraužamās austiņas, kur uzskatāms piemērs ir “parastās” Apple AirPods austiņas vai šīs Surface Earpods, vai slēgtā tipa austiņas, kuru uzgaļi ir no silikona vai putām (piemērs – Apple AirPods Pro). Pirmajā gadījumā mēs iegūstam lielāku komfortu, jo svešķermenis nespiež uz ausīm, taču zaudējam skanējuma kvalitāti, jo ausī gar austiņām ieplūst arī apkārtējās vides trokšņi. Pie tam, ir cilvēki, kam aizbāztas ausis rada diskomfortu.

    Microsoft Surface Earbuds komplektā ir iekļauti vairāku izmēru silikona uzgaļi, taču šoreiz tie pilda citu funkciju – aizāķē austiņas aiz auss skrimšļa un notur tās vietā. Pašu ausu kanālu šie uzgali neaizpilda. Tādējādi šīs austiņas ausī ievietojam viegli ieskrūvējot.

    Protams, tādi plakani aplīši ir diezgan labi pamanāmi arī pa gabalu un var raisīt neviltotu interesi no apkārtējiem cilvēkiem. Austiņas ir pieejamas divās krāsās: baltā un pelēkā.

    Austiņām ir IPX4 mitruma noturība, kas tās ļauj bez bažām lietot mitrumā – sportojot vai lietus laikā, tomēr uzlādes kārbiņai šāda reitinga nav un to slapināt nevajadzētu.

    Pie austiņu vadības būs jāpiešaujas

    Kā jau varam iedomāties, austiņu plakanās virsmas ir skārienjūtīgas un dažādos virzienos slidinot un piesitot ar pirkstu, varam kontrolēt mūzikas skanējumu. Kā tieši? Nu.. te situācija kļūst mazliet sarežģītāka, jo potenciālo darbību ir padaudz un tās atšķiras abām austiņām.

    • Dubultpiesitiens nopauzē/atsāk mūzikas skanējumu un “paceļ” zvanu (abām austiņām)
    • Ilgāka paturēšana izsauks balss asistentu (abām austiņām)
    • Trīs uzsitieni izsauks Spotify (abām austiņām)
    • Slidināšana uz priekšu un aizmuguri mainīs dziesmas (kreisajai austiņai)
    • Slidināšana uz augšu un leju regulēs skaļumu (labajai austiņai)

    Kā redzi, darbību ir padaudz un no sākuma būs jāpiešaujas atcerēties, kura austiņa ir jāglauda, kad vēlamies pārslēgt dziesmu un kura, kad gribēsim mainīt skaļumu. Bet pie tā var pierast. Rēķinies gan, ka sākumā būs padaudz kļūdu. Vismaz mani neveiklie pirkstiņi nespēja šīs darbības veikt precīzi katru reizi.

    Savienojums vienlaicīgi tikai ar vienu ierīci

    Surface Headphones 2 testā un tagad arī ikdienā man ļoti patīk austiņu spēja pieslēgties pie divām ierīcēm vienlaicīgi un ļoti ātri mainīt audio avotu. Tādējādi es varu ātri pārslēgties starp ikdienā izmantoto galddatoru un kādu portatīvo ierīci. Surface Earbuds šādu iespēju nepiedāvā un mums būs jāastlēdzas no vienas ierīces, ja sagribēsim pieslēgties pie citas. Ja izmantojam aktuālu Windows versiju, tad sākontējā savienojuma izveide ir ļoti ātra un vienkārša. Paturam kārbiņas vienīgo pogu dažas sekundes un apstiprinām savienojumu uz datora izlekušajā paziņojumā.

    Ja runājam par austiņu skanējumu, tad to lielā mērā ietekmē austiņu uzbūve. Proti, skaļāka apvidū, mūzikas skaļums būs jāpalielina, lai minimizētu apkārtējās vides trokšņus. Austiņām nav nedz pasīvās, nedz aktīvās trokšņu slāpēšanas funkcijas, ko šādā 200+ eiro cenu kategorijā tomēr sagaidām.

    Ierīce izmanto SBC vai aptX Bluetooth kodekus atkarībā no skaņas avota un kopumā skanējumu es sauktu par labu. Šīs austiņas skan tik labi, cik labi vien var skanēt šādas atvērtā tipa austiņas. Skanējumu (ekvalaizeri) varam pielāgot ar Surface Audio programmu. Tā lieti noderēs arī citu iestatījumu veikšanai, kā arī pamācību apskatīšanai, lai saprastu uz kuru pusi un kuru austiņu ir jāglāsta, lai pārslēgtos starp dziesmām.

    Katrā austiņā ir iebūvēti divi mikrofoni un Microsoft sola kvalitatīvu balss uztveršanu. Jo vairāk šo ierakstu klausos, jo vairāk saprotu, ka austiņu mikrofoni darbojas tiešām labi. Tās galu galā ir pilnībā bezvadu austiņas, kuru mikrofoni ir visai patālu no ausīm un pakļautas vējam un citiem apkārtējās vides trokšņiem. Labāku kvalitāti var panākt tikai ar tādām austiņām, kas spēj mikrofonu fiziski novietot tuvāk mutei. Paklausies audio piemēru arī tu!

    Baterijas pietiks visai dienai

    Cik tad bieži šīs austiņas būs jāuzlādē? Tas ir atkarīgs no to izmantošanas paradumiem, bet Microsoft norāda, ka kopā ar uzlādes kārbiņu mēs šis austiņas varēsim izmantot pilnu diennakti. Mūzikas klausīšanās vai sarunu ilgums ar vienu austiņu uzlādi būs kādas 5-7 stundas ilgs. Aptuveni tādi bija arī mani novērojumi – austiņas palādēju pusdienlaikā un varēju turpināt klausīties mūziku līdz darba laika beigām.

    Diemžēl Surface Earbuds austiņas neprot automātiski nopauzēt mūziku, kad izņemam austiņas no ausīm, kā to prot darīt vairums konkurentu. Tomēr par laimi, austiņas apklusīs, ja tās noliksim malā uz 10 minūtēm. Šādi tās bez mūsu ziņas neizlādēsies.

    Uzlādes kārbiņu varam uzlādēt ar USB-C kabeli, kas dūšīgā garumā (1m) ir iekļauts austiņu komplektā. Pietrūkst uzlādes kārbiņas bezvadu uzlādes iespējas, jo to šajā cenu kategorijā sāk piedāvāt arvien vairāk konkurentu. Vispār uzlādes kārbiņa ir tāda ļoti vienkārša un tās uzlādes līmeni varam mēģināt saprast tikai pēc gaismas diodes signāla. Ja redzam sarkanu gaismiņu, kārbiņa grib “ēst”.

    Secinājumi

    Šis ir viens no tiem produktiem, kam ir gan izteikti plusi, gan trūkumi (salīdzinot ar konkurentiem). Microsoft Surface Earbuds ir ļoti ērtas austiņas – tās var ilgstoši lietot nepagurstot. Austiņas skan labi un priecē arī mikrofonu sniegums. Plus, tās var ērti kontrolēt, kad iemācies visai daudzās kustības. Nevar nepieminēt arī unikālo austiņu dizainu, kas nes gan praktisks ieguvumu (austiņas nekrīt no ausīm laukā), gan piesaista uzmanību no apkārtējiem.

    Gribētos aktīvo trokšņu slāpēšanu, taču jāatcerās, ka šīs tomēr ir atvērtā tipa austiņas un nav pārāk liela jēga slāpēt troksni, kas nekad nebeigs ielidot ausī. Gribētos arī uzlādes kārbiņas bezvadu uzlādi, taču vai šī jau nav matu skaldīšana?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    30.06.2021 22:14

    Kad nokaitināja Ābola austiņu neilgā darbība no vienas uzlādes, iegādājos šīs – ir labi.

    Reklāma