Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” nākamais testa lidojums ar raķeti notiks 22. maijā

    Jaunākie raksti

    Jāsaka, ka kosmosa kompānijai “Virgin Galactic” pēdējos mēnešos nav īsti veicies ar raķešu izmēģinājumiem. Viena no lielākajām neveiksmēm bija decembrī, kad kosmosa kuģa “SpaceShipTwo” motora problēmu dēļ tests tā arī netika pabeigts. Taču nu “Virgin Galactic” nākusi klajā ar iepriecinošāku vēsti – apstiprināts, ka 22. maijā norisināsies atkārtots “SpaceShipTwo” izmēģinājums.

    Misijas galvenais mērķis ir pārbaudīt uzlabojumus, kas veikti pēc “SpaceShipTwo” remontdarbiem. Zināms, ka decembrī kosmosa kuģa tests tika pārtraukts raķetes dzinēja priekšlaicīgas izslēgšanās dēļ. “Virgin Galactic” kā iemeslu tam norādījusi vadības datora radītos elektromagnētiskos traucējumus.

    Reklāma

    Bez tā izmēģinājuma laikā tiks veikts horizontālā stabilizatora un lidojuma vadības, kā arī paša kosmosa kuģa salona novērtējums. Kompānija norāda, ka iegūtos datus pārskatīs un informēs par nākamajiem izmēģinājuma lidojuma programmas soļiem.

    Jāpiebilst, ka sākotnēji bija paredzēts, ka tests norisināsies februārī, taču tas tika atlikts līdz maijam. Tā rezultātā kompānijai arī nācās kosmosa tūrisma uzsākšanu pārcelt no šī gada uz 2022. gada sākumu. 22. maijā plānotā “SpaceShipTwo” izmēģinājuma lidojuma laiks vēl nav noteikts un būs atkarīgs gan no laikapstākļiem, gan atlikušajām pārbaudēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma