Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple pētīs, vai ar Apple Watch var noteikt koronavīrusa saslimšanu

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā Apple, sadarbojoties ar dažādām universitātēm un iestādēm un izmantojot uzņēmuma viedpulksteni Apple Watch, aktīvi pēta vai ar to ir iespējams noteikt dažāda veida saslimšanu. Beidzot arī tiks sākta Apple apstiprināta un virzīta datu iegūšana par iespēju noteikt inficēšanos ar koronavīrusu.

    Par šo iniciatīvu un eksperimentu Apple paziņoja pagājušajā gada septembra prezentācijā, kad tika parādīti jaunākie Apple Watch SE un Watch Series 6 modeļi, tomēr tikai tagad tiks uzsākta reāla datu iegūšana. Uzņēmums sadarbosies ar Vašingtonas Universitāti un Sietlas gripas izpētes projektu. Šīs sadarbības un izpētes mērķis ir pārbaudīt to, vai ar viedpulkteņa palīdzību ir iespējams noteikt simptomus respiratorajām saslimšanām, kā piemēram, COVID-19 vīrusu un gripu.

    Reklāma

    Eksperimenta dalībnieki lietošanā saņems Apple Watch, bet viņiem pašiem ir jābūt vismaz iPhone 6S īpašniekiem. Viedpulksteni būs jānēsā visu laiku – gan dienā, gan naktī, lai iegūtu pēc iespējas precīzākus datus. Tāpat reizi nedēļā un reizi mēnesī būs jāatbild uz dažādiem saistošajiem jautājumiem speciāli veidotājā Apple Research lietotnē. Ja dalībnieki šī eksperimenta laikā, kas plānots sešu mēnešu garumā, saslims, tad viņiem tiks nosūtīts bezmaksas tests, lai mājas apstākļos ievāktu paraugus un saprastu ar kādu slimību cilvēks patiešām ir saslimis.

    Jau līdzīgi veikti eksperimenti ir pierādījuši, ka Apple Watch var tikt izmantots diabēta un sirds un asinsvadu saslimšanu noteikšanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    17.04.2021 21:31

    Kaut ka shis vis ir nenopietni. Tas izklausas taa. XXXX kompanija radijusi masinu, tagad petis vai ar to var peldet. Nu ja Apple ir ievietojusi pulksteni papilddzelzi, kas tam merkim ir spejigs ko pildit, tad vares. Nevis nav ievietots, bet meginas kaut ka tjapljap varianta pasniegt, ka it ka spej noteikt covid.

    0853
    18.04.2021 09:31

    vai runa par koronavīrusu saimi vai tikai kādu noteiktu?

    Reklāma