Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch varētu revolucionarizēt cīņu pret diabētu

    Jaunākie raksti

    Baumas norāda uz Apple vēlmi būtiski uzlabot Apple Watch iespējas, kas saistāmas ar valkātāja veselību. Tiek pieļauts, ka Apple grasās Watch iespēju klāstā iekļaut pasaulē pirmo nepārtrauktas darbības glikozes līmeņa monitorēšanas sistēmu, kas darbojas bez adatām.

    Ja baumas kaut daļēji atbildīs patiesībai, Apple būs spēji paveikt to, kas nevienam citam nav bijis pa spēkam. Tādējādi diabēta pacientiem nenāksies veikt pārbaudes ar specializētiem asins sastāva analizatoriem, kuru lietošana ietver asins parauga ņemšanu no pirksta. Jau iepriekš tika runāts, ka Apple pieņēmis darbā vairākus desmitus ārstu, lai radītu jaunas valkājamo tehnoloģiju iespējas.

    Reklāma

    Baumas iet vēl tālāk, apgalvojot, ka glikozes līmeņa monitorēšanas sistēma tiks izvietota speciālās Apple Watch rokas siksnās, tādējādi lieki nesadārdzinot pašu pulksteni. Vienlaikus Apple Watch varēt kļūt daļēji modulārs – rokas siksnās varētu izvietot arī cita veida funkcijas – kameru, dažādus sensorus, nelielus akumulatorus u.tml.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    17.05.2017 10:06

    Tātad – normāliem cilvēkiem, kas orientējas pilsētā, nav resni, nav slimi un nav piesieti sociālajos tīklos – tos pulksteņus pofignafignevajag. Varbūt nākotnē, redzot tādu nēsājam būs zīme, ka ar to cilvi kaut kas nav labi :D

    Lapsinieks
    17.05.2017 10:12
    Reply to  KKTK

    jau tagad tā ir zīme.

    x
    17.05.2017 10:46
    Reply to  Lapsinieks

    ))

    ja nopietni, tad pacienti kopumā ir ļoti neizglītoti, t.sk. diabēta slimnieki.
    cilvēki lieliski orientējas visdažādākajās sfērās, viņi ir augstas raudzes profi, bet nezin ko īsti viņi ēd un cik insulīna jāieņem lai to kompensētu.

    tā nu tas. tad jau lai aproce viņus pieskata un apzinīgākie tās uzraudzībā varbūt ko iemācīsies. slinkākajiem, iespējams, neļaus nomirt uz ielas.

    Kristaps Skutelis
    18.05.2017 06:22
    Reply to  x

    Neesmu eksperts diabēta jautājumos, bet cik esmu redzējis kolēģus, kas sirgst ar šo kaiti, tad šo komentāru uzskatu par muļķīgu un pat klaju necieņu izrādošu.

    Proti, tu pats nemaz nevari zināt kāds ir tavs cukura līmenis, kamēr nedursti sevi ar adatām un nemēri cukura līmeni speciālā aparātā. Tas ir nepieciešams, lai varētu aprēķināt kad un cik medikamentus jāinjicē.

    Es ieteiktu turpmāk nemuldēt par tēmām no kurām nav pilnīgi nekādas sajēgas.

    x
    18.05.2017 09:06

    mēle niez dot tev padomu no tavas pēdējās rindkopas, bet tā kā atzīsti ka neesi eksperts un atrodies emocionālu pieņēmumu varā, es neuru uz tevi ļaunu prātu.

    skaidroju – pirmkārt, daudzi cilvēki izturas pret savu veselību ārkārtīgi bezatbildīgi, pat sasniedzot vecumu kad ikgadējā vizīte pie ģimenes ārsta ir absolūtais minimums.
    tā rezultātā daudzi iestaigā hroniskas slimības, un pat tie kuri par tām zin, bieži vien uzvedas, itkā to nebūtu.

    jā, to pašu diabētiķu vidū ir lērums tādu, kuri turpina ignorēt slimību, neārstē to un nemaina dzīvesveidu. un jā, daudzi nezin ka viņi nedrīkst ēst visus produktus patvaļīgos daudzumos, un pat nezin par glikēmisko indeksu. 2. tipa diabēta pacientiem uzņemtā glikoze ir jākompensē ar medikamentiem un šeit vai nu cilvēks ir izglītots, vai ierīce teiks priekšā. jā, ir cilvēki kuru domāšana iekārtota tā, ka nu nav viņi tik uzmanīgi un vērīgi, vai kā to nosaukt, un tāpēc šajos gadījumos ierīce būtu laba izeja.

    tāpēc, ja savos ~35os nezini cukura līmenī savās asinīs tukšā dūšā no rīta un 2st. pēc ēšanas – marš pārbaudīties un pēc tam varam parunāt tālāk.

    Kristaps Skutelis
    18.05.2017 11:57
    Reply to  x

    Mēs runājam par mazliet dažādām lietām. Es pilnībā piekrītu, ka liela daļa cilvēku pret savu veselību izturas vieglprātīgi, taču ir daudz cilvēku, kas labi saprot savu veselības stāvokli, bet tas no tā vieglāks nepaliek, jo tāpat visu laiku jādurstās, jāmēra cukura līmenis un jāšpricē. Un tā pirms katras ēdienreizes.

    Tas, kas ir pateikts šajā rakstā – ir potenciāls, ka šāda masām vienkārši saprotama ierīce var palīdzēt uzlabot ikdienu automātiski nosakot cukura līmeni. Tas taču ir lielisks jaunums!

    x
    18.05.2017 12:24

    bet es taču saku tieši to pašu – precīza, uzticama ierīce, kas ļautu sekot cukura līmeņa izmaiņām asinīs – tas ir lielisks jaunums!

    ir cilvēku kategorijas – jaunieši, seniori – kuri vecuma specifikas (hormoni utt) dēļ reizēm nevar nodrošināt pašmonotoringu pienācīgā kvalitātē, cilvēks vienkārši nokavē ar insulīnu un tad ir tas, ko minēju – uz ielas pakrīt un labi, ja apkārtējie nedomā ka kārtējais nariks/alkonauts, vienaldzīgi paejot garām.

    faktiski, ierīce šādos gadījumos varētu arī ziņot neatliek. palīdz. dienestam., kuri uz saņemto signālu reaģētu, mēģinot sazināties ar pacientu un nesaņemot atbildi noteikto sekunžu laikā, vienkārši brauktu pēc GPS datiem. vai sūtītu druonu, kas mācētu veikt vajadzīgo manipulāciju)

    Kristaps Skutelis
    18.05.2017 12:37
    Reply to  x

    Tad atvaino, biju pārpratis.

    Reklāma