Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums: Apple Watch spēj precīzi noteikt sirds problēmas

    Jaunākie raksti

    Pētījumā atzīts, ka Apple Watch tiešām varētu palīdzēt atklāt sirdsdarbības problēmas, jo jau šobrīd Apple Watch spēj noteikt nepareizus sirds ritmus ar 97% precizitāti. Pētījumu veikuši Cardiogram lietotnes izstrādātāji sadarbībā ar Kalifornijas Universitāti.

    Veiktajā pētījumā izmantoti dati no 139 miljoniem sirdsdarbības nolasījumu, kas saņemti no Apple Watch. Kopumā pētījumā izmantoti dati no 9750 Cardiogram lietotnes izmantotājiem, kuri piekrituši nodot datus apstrādei. Vienlaikus saņemtie dati ievadīti Cardiogram lietotnes mākslīgo neironu tīklā DeepHeart. Pētījums norāda uz to, ka Apple Watch strādā pārliecinošāk par ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes oficiāli atzīto KardiaBand viedo pulksteni.

    Reklāma

    Apple Watch tiek izmantots arī vairākos citos pētījumos, kur noskaidrots, ka viedpulkstenis spēj noteikt pulksteņa nēsātāja sirds priekškambaru fibrilāciju, pulmonālo arteriālo hipertensiju, miega apnoju (pēkšņu elpošanas apstāšanos miegā), kā arī agrīnas diabēta pazīmes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    22.03.2018 12:07

    Kādēļ ar citiem viedpulksteņiem to nevar noteikt? Vai arī – kāda ir citu viedpulksteņu precizitāte?

    davfreim
    22.03.2018 13:42
    Reply to  LAN

    Tāpēc, ka citi nesadarbojas un nemaksā universitāšu pētniekiem, kā arī Apple Watch ir ļoti daudz lietotāju, kas savus datus labprātīgi nodod pētniekiem.

    davfreim
    22.03.2018 13:41

    Forši, tagad varēs reklamēt cilvēkiem ar ritma traucējumiem kā ikdienā lietojamu ierīci. Principā pareizā virzienā iet, būs kā pastāvīgs Holtera monitors.

    LOOK
    22.03.2018 15:07

    Kārtējais Ābola gājiens ar zirdziņu. Samaksā par pētījumu, lai reklamētu savu produktu.

    Lauris
    22.03.2018 18:10
    Reply to  LOOK

    Reāli viņu produkti strādā, samsung un mi, kas ir bijuši parasti kaut kā ilgi domā un rādā visu laiku atšķirīgus rezultātus. Apple aizmugurē ir tik daudz sensori, ka laikam labi nolasa visu!

    digitalk
    22.03.2018 23:41
    Reply to  Lauris

    ar ko pārmērīji, lai pārliecinātos ka rezultāti neatbilst? mi band 2 rezultāti sakrīt ar sertificētu medicīnisko pulsometru.

    Lapsinieks
    23.03.2018 09:51
    Reply to  digitalk

    es ieteiktu aiznraukt tiem džekiem uz… piemēram, bērnu slimnīcas kardioloģijas nodaļu un parunāt ar profesionāļiem. ups – tas tak par apple… ņemu savus vārdus apakaļ…

    Artanis
    23.03.2018 11:11
    Reply to  Lapsinieks

    Apple watch ir ļoti daudzas reizes testēts ar neatkarīgiem speciālistiem, un visas reizes rezultāts ir bijis ļoti precīzs, medicīnisko mērījumu precizitātes diapazonā, tā ka tur īsti nav ko zākāt.

    Lapsinieks
    23.03.2018 11:21
    Reply to  Artanis

    un kur Tu esi tos testus, pētniekus redzējis/par to lasījis? Internetā? Vai gribi zināt, kāda bija reakcija vienai no labākajām LV kardioloģēm, kad es piedāvāju savam bērnam uzstumt uz rokas aplwaču, nevis veikt ikgadējo pārbaudi ar Holtera monitora nēsāšanu un sensoru lipināšanu pie krūtīm.

    davfreim
    25.03.2018 10:22
    Reply to  Lapsinieks

    Ko tu murgo atkal? Aizbrauciet kāds nepazīstams uz slimnīcu pie random ārsta ar tupiem jautājumiem par tehnoloģijām, nekur tālāk par uzgaidāmo telpu netiksiet.

    Un stipri šaubos, ka kāds tur strādā ar Apple watchiem, kā arī bērnu kardioloģija un pieaugušo ir bišķiņ atšķirīgas.

    Ja reiz gribi “gudri” rekomendēt kādu speciālistu, tad drīzāk tas būtu kāds kardiologs no aritmoloģijas nodaļas, kuri ikdienā strādā ar aritmijām.

    Un ņemot vērā, ka biežāko aritmiju – Ātriju fibrilāciju var noteikt skaitot pulsu, tad nebūtu nekas pārsteidzošs, ja smartwatchs iemācītos to darīt.

    Lapsinieks
    25.03.2018 10:48
    Reply to  davfreim

    atpisies ar saviem apple vačiem. speciālists, ibio

    KKTK
    23.03.2018 20:42

    Zinot cik un kur sensori ir īstam sirds testam, tad šitas tiešām varētu tikai noteikt aritmiju, neko vairāk.

    Reklāma