Web Analytics
More
    Reklāma

    FIB notver personu, kas plānoja uzspridzināt Amazon datu centrus

    Jaunākie raksti

    Pēc gada sākumā notikušajiem uzbrukumiem ASV Kapitolijam, ir aktivizējušies galēji labēji noskaņoti cilvēki, no kuriem viens ir vēlējies uzspridzināt Amazon datu centrus Virdžīnijas štatā. Tomēr, pateicos aktīvai FIB darbībai, šis plāns ticis izjaukts un iniciators apcietināts.

    Tas viss sācies no ierakstiem un komentāriem mājaslapā Mymilitia.com, kas ir forums patriotiski un galēji labēji noskaņotiem amerikāņiem, kur lietotājs Sets Pendlijs (Seth Pendley) diezgan tieši izteicies, ka vēlas savu nepatiku pret uzņēmumu Amazon izpaust nāves formā. Pendlijs arī esot bijis piedalījies Kapitolija uzbrukumā 6. janvārī, tāpēc varēja uzskatīt, ka šādi paustā informācija un vēlme ir diezgan tieša un uztraukumu raisoša.

    Reklāma

    Tāpēc tajā brīdī situācijā iesaistījās FIB, kur viens no drošības organizācijas darbiniekiem uzdevās par spridzekļu izplatītāju, un tādējādi spēja iegūt ļoti precīzu un detalizētu informāciju no Pendlija. Tā bijusi saistīta gan ar to, ka uzbrucējs ir ieguvis detalizētu karti ar Amazon datu centru atrašanās vietām Virdžīnijas štatā, kā arī viņš ir pārkrāsojis savu Pontiac automašīnu melnā krāsā, lai slēptu pierādījumus par savu identitāti sprādziena gadījumā. Papildus FIB aģents ir ieguvis informāciju par to, kādā veidā tiks izstrādāti šie spridzekļi un kā tos plānots nogādāt Amazon Web Services datu centros.

    Pendlijs bija īpaši mērķējis Ziemeļvirdžīnijas Amazon ēkas, jo, pēc viņa domām, tās apkalpoja tieši FIB, CIP un citas valsts nozīmes organizācijas. FIB aģenta loma bija ļoti izšķiroša, jo tieši viņš bija spridzekļu piegādātājs Pendlijam, kas beigu beigās ļāva nodrošināt veiksmīgu izsekošanu un apcietināšanu pēc tam, kad bija savākti pietiekami daudz pierādījumi un noskaidrots uzbrucēja motīvs. Šī misija noritējusi pāris mēnešu garumā, un pati apcietināšana notika pagājušajā ceturtdienā, 8. aprīlī. Tagad Pendilijam notiks tiesa, un viņš var saņemt līdz pat 20 gadu cietumsodu par to, ka ir vēlējies uzspridzināt šīs ēkas.

    AvotsWired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0853
    12.04.2021 08:54

    >>cietumsodu par to, ka ir vēlējies uzspridzināt šīs ēkas.

    par vēlēšanos nevienu cietumā neliek, Henrij.

    KKTK
    12.04.2021 10:56
    Reply to  0853

    Spridzekļu pirkšana nav tikai vēlēšanās, Arkādij.

    0853
    12.04.2021 11:26
    Reply to  KKTK

    lasi uzmanīgāk.
    cerams, ka prokurors mācēs noformulēt apsūdzību, citādi jebkura tiesa attaisnos.

    Kursors.lv
    12.04.2021 11:42
    Reply to  0853

    Ja būtu pamats attaisnošanai, tad mēs par to nelasītu. Izskatās, ka FIB šoreiz jampampiņu pamatīgi apjāja.

    Andris
    12.04.2021 13:31

    Drīz FIBiki sāks tvarstīt arī androīd un windowsa lietotājus, visādus geimerus un ITešņikus, jo tie ir tādās pat domaās par apple, tikai neviens joprojām nav sapratis kādēļ tas viņiem tik ļoti traucē dzīvot. 😄

    Kursors.lv
    12.04.2021 13:37
    Reply to  Andris

    Šim nav nekāda sakara ar konkrētu uzņēmumu, kura īpašumam un darbiniekiem tika plānots uzbrukums.

    Krotow
    12.04.2021 22:26
    Reply to  Andris

    Ir atšķirība starp Apple pelnītu nosaukšanu par krāpniekiem. Un starp musināšanu uz vardarbību. Kaut kā nav manīts ka tevis minētās personas aicinātu spridzināt Apple īpašumus un apkaut kompānijas vadītājus un darbiniekus.

    Andris
    13.04.2021 10:59
    Reply to  Krotow

    Es ironizēju krutovski.
    Ierēcu par mūžigo cīņu ios vs android, mac vs windows un blā, blā, blā.
    Tikai kad jāuzskaita konkrēto ražotāju plusi un mīnusi, tad neviens to nedara, tikai katrs aizstāv to, kas viņam pieder.

    Jurčiks
    12.04.2021 12:23

    līdz 20 gadiem..
    ar kādu plakātu, kādā mītiņā jāpiedalās un kāds posts internetā jānošārē, lai Krievijā dabūtu līdz 20 gadiem?

    Juris
    12.04.2021 12:44
    Reply to  Jurčiks

    Un cik tad gadus Krievijā dod par teroraktu plānošanu? Un kāds sakars ar Krieviju vispār ir šim rakstam?

    Reklāma