Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” strādā pie savas digitālās valūtas

    Jaunākie raksti

    Jauni darba sludinājumi, ko nesen izvietojusi kompānija “Amazon”, liek noprast, ka e-komercijas gigants strādā pie savas digitālās valūtas, ko klienti varētu izmantot uzņēmuma platformās un tirgos. Pats “Amazon” par šo jaunumu gan vēl nav paspējis oficiāli paziņot.

    Konkrētajos darba piedāvājumos norādīts, ka tiek meklēti jaunie talanti, kas varētu pievienoties digitālo un jauno maksājumu nodaļai. Konkrēti šī nodaļa pašreiz izstrādā sistēmu, saskaņā ar kuru klienti savu naudu “varēs pārvērst digitālajā valūtā”. Ar to būs iespējams iegādāties preces un pakalpojumus, piemēram, “Amazon Prime”.

    Reklāma

    Pagaidām nav vēl īsti skaidrs, kādas tieši priekšrocības saņems klienti, iepērkoties ar “Amazon” digitālo valūtu. Iespējams, šis projekts ies roku rokā ar jau esošo “Amazon Coins”, kas ļauj klientiem ietaupīt, veicot pirkumus ar “Kindle” e-lasītāju vai “Fire” planšetdatoru.

    Plāni par “Amazon” digitālās valūtas ieviešanu nāk laikā, kad valda sava veida kriptovalūtu trakums – arvien vairāk uzņēmumu tās atbalsta un pat piedāvā kā norēķinu līdzekli. Nupat jau rakstījām, ka “Tesla” iegādājusies bitkoinus 1.5 miljardu ASV dolāru vērtībā. Tikmēr “Mastercard” šogad sāks atbalstīt maksājumus ar kriptovalūtām. Līdzīgi arī “Facebook”, kas jau 2019. gadā paziņoja par savu “Diem” (tagad “Libra”) asociāciju, kuras mērķis ir izveidot digitālās valūtas sistēmu, kurā ikviens, kuram ir viedtālrunis, var veikt pārrobežu maksājumus un pirkumus, neuzņemoties ievērojamas darījumu maksas. “Amazon” plāni gan varētu nebūt tik lieli, un digitālo valūtu, iespējams, varēs izmantot tikai uzņēmuma ekosistēmas robežās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    15.02.2021 11:25

    man Rimi kartē arī krājas “digitālā valūta, kas izmantojama tikai uzņēmuma ekosistēmas robežās” :D
    un Stīmā, un kur tik vēl ne.

    ja tradicionālai naudai ir dots virtuālās formas pašizgudrots nosaukums, tas nenozīmē, ka tā kļūst par digitālo valūtu. kaut par “faņķikiem” sauc…

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Fufcix
    17.02.2021 20:45
    Reply to  digitalk

    pareizi, tagad kam nav slinkums taisīs digitālo valūtu. būs Bābele kur viens nevarēs saprast otru :-)

    0843
    15.02.2021 11:36

    kaut kā negribētos piedzīvot laikus, kas pirkumiem rimi vajadzēs rimi naudas, mahimai – maksus, depo – depkoinus, amazonam – bezosus, ībejam – ibisus utt.
    un konvertēt vienus par otru, katru reizi maksājot %% kādam, kurš sarausto vairs nevar ieguldīt uz šīs planētas, jo viss pašam arī pieder.

    Last edited 3 years ago by 0843
    Fufcix
    17.02.2021 20:50
    Reply to  0843

    tāpēc jau taisa, lai varētu konvertēt. katrs grib noslaukt % no parastā pircēja :-)

    Reklāma