Web Analytics
More
    Reklāma

    “Mastercard” šogad sāks atbalstīt maksājumus ar kriptovalūtām

    Jaunākie raksti

    Par kriptovalūtām pēdējā laikā tiek runāts aizvien aktīvāk, un ne tikai vārdi, bet arī darbi liecina par atbalstu šādam maksājumu līdzeklim. Piemēram, finanšu pakalpojumu sniedzējs “Mastercard” nācis klajā ar paziņojumu, ka sāks atbalstīt maksājumus ar kriptovalūtām. Pašreiz kompānija sākusi sagatavošanās darbus, lai vēlāk šajā gadā klienti varētu veikt pirmos norēķinus ar atsevišķām virtuālajām valūtām.

    Norādīts, ka pirmās kriptovalūtas, ko “Mastercard” apstiprinās, būs tās, kuras pilnībā atbilst noteiktajiem uzticamības un atbilstības kritērijiem. Tas nozīmē, ka pirmajā piegājienā, visticamāk, tikai dažas virtuālās valūtas tiks apstiprinātas maksājumiem. Vienlaikus šāda pakāpeniska pāreja uz kriptovalūtām kā maksājuma līdzekli sniegs arī vairāk laika tirgotājiem akceptēt un pielāgoties jaunajam norēķinu veidam.

    Reklāma

    Pēc “Mastercard” teiktā, galvenie kritēriji, pēc kuriem kriptovalūtas tiks apstiprinātas, ir klientu aizsardzība, tostarp privātums un stingra datu uzraudzība. Attiecīgajām kriptovalūtām būs arī jāīsteno stingri atbilstības pasākumi, kas ietver verifikācijas procesu, un, protams, jāievēro attiecīgie vietējie likumi un noteikumi teritorijās, kurās šīs kriptovalūtas tiks izmantotas kā maksājumu līdzeklis.

    Zīmīgi, ka šis “Mastercard” lēmums ļaut klientiem norēķināties arī ar kriptovalūtām pieņemts neilgi pēc tam, kad maksājumu firma “PayPal” novembrī lietotājiem ASV ļāva pirkt, pārdot un turēt virtuālās valūtas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    12.02.2021 14:20

    Aiziet!

    Fufcix
    12.02.2021 15:02

    tad mastercard piedalīsies finansu piramīdas celtniecībā ?

    1253
    12.02.2021 16:15
    Reply to  Fufcix

    turpinās piedalīties

    Reklāma