Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Maps kopēs labāko Waze funkciju

    Jaunākie raksti

    Apple Maps lietotne vienmēr bijusi nelielā pabērna lomā, jo tās funkcionalitāte un popularitāte vienmēr iepalikusi no konkurentiem Google Maps un Waze, bet jaunākais iPhone operētājsistēmas iOS 14.5 atjauninājums ļaus šajā karšu servisā atzīmēt negadījumus un problēmas uz ceļa.

    Jaunā iespēja ļaus atzīmēt, ka uz ceļa ir noticis kāds negadījums, ir piesārņojums vai tur ir fotoradars. Salīdzinot ar konkurentiem, šīs trīs iespējas liekas ļoti maz, tomēr Apple šīs iespējas ļaus atzīmēt vai arī noņemt, izmantojot Siri atbalstu. Tātad Apple Maps būs iespējams pārvaldīt tikai ar balsi, kas ļaus vadītājam visu laiku turēt abas rokas uz stūres, un teorētiski uzlabojot drošību uz ceļa. Šī funkcionalitāte darbosie arī Apple CarPlay servisā.

    Avots: MacRumors

    Pagaidām iOS 14.5 ir pieejama Beta versijā izstrādātājiem, tāpēc līdz parastajiem lietotājiem jaunā funkcionalitāte nav nonākusi. Domāju, ka Eiropā jaunā Apple Maps iespējas neiegūs lielu popularitāti, bet ASV, kur šo digitālo karti izmanto krietni biežāk un Waze salīdzinoši maz, tas varētu būt efektīvs papildinājums. Tāpat ar nākamo iPhone programmatūras atjauninājumu būs iespējams atbloķēt telefonu, kad ir uzvilkta sejas maska, ko nodrošinās iPhone un Apple Watch sasaiste.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ansis
    12.02.2021 12:09

    imho “labākā Waze funkcija” ir ceļā pavadītā laika rēķināšana, ņemot vērā reālo situāciju izvēlētajā (un alternatīvajos) maršrutā, ko sniedz paši lietotāji (un to daudzums). Visas ‘notikumu’ atzīmēšanas etc ir imo diezgan triviālas fiškas

    Aigars Axx
    12.02.2021 12:55
    Reply to  ansis

    Ja padomā, tad jā. Darbojoties dažādās adresēs, klientam vienmēr var nosaukt precīzu ierašanās laiku. Man pašam tomēr ir principiāli svarīga arī dīkdieņu un liekēžu atrašanās uz ceļa. Lai arī tāpat nekādus sūdus netaisu, bet informācijai ir jābūt vienk principa pēc.

    Jānis
    12.02.2021 14:09

    ļaus atzīmēt, ka uz ceļa ir noticis kāds negadījums, ir piesārņojums vai tur ir fotoradars.

    “Piesārņojums”, nu tu gan dod Henrij…

    digitalk
    12.02.2021 14:44
    Reply to  Jānis

    a kas? nu iztecējuši tauki uz ceļa aiz līkuma un apdraud vienmērīgu braukšanu plūsmā… ;)

    1253
    12.02.2021 16:04
    Reply to  Jānis

    pareizi būtu “pollūcija”!

    Skābene
    12.02.2021 16:43
    Reply to  Jānis

    Trāpiju Kalifornijā uz ugunsgrēkiem un bija ceļa posmi kas bija slēgti, jo dūmi tādi, ka var nosmakt. Un slēgtās šosejas nozīmēja diezgan pamatīgas problēmas, jo daudzkur nebija iespēju no šosejas nobraukt. Tā kā piesārņojums, sadūmojums vai sauc kā gribi ir būtiska fīča!

    Elektriķis
    12.02.2021 17:13

    Šie varētu ieviest iestaījumu: E-auto vai ICE- auto un rādīt uzlādes vietas. Tagad man regulāri uzmācās ar “Fuel prices” :)

    LAN
    13.02.2021 07:47
    Reply to  Elektriķis

    Navigācija vienkārši domā, ka tūlīt vilksi no bagāžnieka ārā ģeneratoru kā Timrots. :D

    Krotow
    12.02.2021 19:01

    Ar “labāko Waze funkciju” vien nepietiks ja nebūs paša galvenā – reālo Waze lietotāju, kas ziņo par sastrēgumiem, negadījumiem, strīpaino nūjiņu tirgoņiem utt. Gribu redzēt kā iegrauztais auglis tiks pie šīs informācijas, nemaksājot Waze.

    wils
    12.02.2021 21:19
    Reply to  Krotow

    Par sastrēgumiem tak maksā jau no pirmās dienas. Kur problēma?

    Reklāma