Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple samazina iPhone 12 mini ražošanas apjomus, lai ražotu vairāk Pro modeļus

    Jaunākie raksti

    Oktobrī, kad tika prezentēti četri jauni Apple iPhone 12 modeļi, tika prognozēts, ka tieši parastais iPhone 12 un mazais iPhone 12 mini būs vispārdotākie modeļi no šīs sērijas, taču izrādās, ka realitātē pieprasījums pēc mini modeļa ir mazs. Tāpēc Apple samazinājusi ražošanas jaudu šim modelim, lai palielinātu iPhone 12 Pro modeļa ražošanas apjomus.

    Pēdējos gados mums netika piedāvāts maza izmēra viedtālrunis ar ļoti augstu tehnisko specifikāciju, ko iepriekšējā gada rudenī izdarīja Apple, izlaižot jauno iPhone 12 mini. Tāpēc tika prognozēts, ka šis modelis varētu kļūt ļoti populārs, apmierinot to klientu vēlmes, kuri bija pieraduši pie iPhone 5 modeļa izmēriem. Tomēr realitātē rudens periodā mini modeļa pārdošanas apjomi bija vien 6% no kopējiem jauno iPhone 12 pārdošanas apjomiem. Tomēr negaidīti augsts pieprasījums ir pēc salīdzinoši krietni dārgākajiem iPhone 12 Pro modeļiem. Apple attiecīgi ir pielāgojusi savas ražošanas jaudas, par diviem miljoniem samazinot saražoto mini modeļu skaitu un par šādu skaitu palielinot Pro modeļu skaitu.

    Reklāma

    Šobrīd iPhone 12 Pro modeļa tapšanas laiks no pasūtījuma ir aptuveni 10 dienas, kas iepriekš bija veselas 22 dienas. Vislielākais pieprasījums ir pēc iPhone 12 modeļa, kas šajā reizē sevi veiksmīgi pieteicis gan ar augstvērtīgu jaudu, gan kamerām, kā arī jauno dizainu un salīdzinoši atbilstošu cenu. Šajā laikā tas ir bijis tik pieprasīts, cik savulaik jaunās formas iPhone 6, pārējot no iPhone 5 un 5S modeļiem. Tas ļāvis Apple aizņemt 20,3% Ķīnas viedtālruņu tirgu, kurā iPhone 12 ir īpaši populārs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    23.01.2021 13:29

    Tauta pierada pie lielajiem ekrāniem un aizmirsa par ērto ievietošanu kabatā.
    Tas pats stāsts, kas ar krosoveriem: lietotāji noveco, prasās pēc brillēm, tad mazais ir kā neērtība. Pilna laime varētu būt ar salokāmiem ekrāniem.

    Peteris
    26.01.2021 19:02

    Apple kļūda ir iPhone se 2…. visi cilvēki sāka pirkt, jo nedomāja, ka turpmākos vismaz 2 gadus nebūs jauna mazā iPhone izlaišana… bet Apple izdomāja pēc dažiem mēnešiem izlaist iPhone 12 mini…. labāk būtu atstājuši mini versiju uz 2021 gadu vai arī nevajadzēja izlaist se2, bet tā vietā varēja atstāt pārdošanā iPhone 8 un gada beigās izlaist iPhone 12 mini…. Plānošanas divīzija pārcentās, līdz ar to ir rezultāts….

    Reklāma