Web Analytics
More
    Reklāma

    MSI MAG B550 TOMAHAWK sistēmplates apskats

    Jaunākie raksti

    Turpinām urbties cauri uz testiem sasūtīto AMD B550 čipseta sistēmplašu kalnam un šoreiz mūsu uzmanību veltīsim MSI MAG B550 TOMAHAWK. Lētākās AMD B550 sērijas plates Latvijā maksā jau no nepilniem 90 eiro, kamēr AMD X570 čipseta plates maksā krietni dārgāk, no aptuveni 155 eiro. Tāpēc šoreiz apskatītā MSI MAG B550 TOMAHAWK sistēmplate ar savu ap 180 eiro cenu ir mazliet virs vidējās AMD B550 čipseta plašu cenas un reizē arī vienā līmenī ar lētā gala AMD X570 čipseta platēm.

    Nopērkot MSI MAG B550 TOMAHAWK, mēs iegūsim adekvātas cenas produktu ar pietiekami plašām pielietojuma iespējām. Varēsim izmantot Ryzen 3000 un jaunās Ryzen 5000 sērijas procesorus līdz pat Ryzen 9 5950X, kā arī aprīkot datoru ar 4 operatīvās atmiņas moduļiem ar kopējo atmiņas apjomu līdz 128GB. Sistēmplatei ir divi M.2 NVMe atmiņas sloti un PCIe 4.0 atbalsts. Lai arī produktam nav bezvadu tīkla atbalsta, šajā platē ir iebūvētas divas Ethernet tīkla kartes. Tāpat vizuālajam baudījumam mātesplatei ir iebūvēts RGB apgaismojums, kā arī ir iespēja pieslēgt papildus RGB komponentes.

    Reklāma

    Kas ir AMD B550 čipsets?

    Pirms tuvāk iepazīstamies ar konkrēto sistēmplati, vēlos bilst pāris vārdus par AMD B550 čipsetu uz kura tā ir bāzēta. AMD ar šo čipsetu mūs iepazīstināja šī gada vasaras sākumā un tas ir pocizionēts kā mazliet lētāka X570 čipseta versija. B550 jau no aptuveni 100 eiro piedāvā iespēju izmantot modernākos AMD Ryzen procesorus, slēgt kopā divas videokartes (ko nespēja B450), USB 3.2 Gen 2 atbalstu un mums būs pieejams arī PCIe 4.0 līdz divām ierīcēm (videokarte un M.2 atmiņas ierīce). Tiesa, pārējo ierīču saziņai ar čipsetu joprojām tiek izmantots PCIe 3.0 x4 savienojums. Tāpat B550 čipseta sistēmplates būs pieejamas ar uzlabotiem VRM dizainiem, kas nozīmēs labāku procesora barošanas dzesēšanu un tādējādi stabilāku to darbību augstas noslodzes apstākļos.

    Krietni nozīmīgāka nianse ir procesoru atbalsts. Kā varam redzēt attēlā zemāk, AMD sākotnēji paziņoja, ka tikai X570 un B550 čipseti atbalsta jaunās paaudzes Zen 3 arhitektūras AMD procesorus, kas izmanto AM4 soketu. Pozitīvi, ka AMD nemaina procesora ligdzu, kā to izdarīja Intel ar jaunajiem Comet Lake procesoriem un Intel Z490 čipseta sistēmplatēm. Tomēr pēc cilvēku izrādītā spiediena, AMD nācās paziņot, ka 400’tās sērijas sistēmplates atbalstīs vecākus procesorus. Būs gan jāpaspēlējas ar BIOS, jo visu procesoru paaudžu atbalstam tajos nepietiks vietas. Tomēr no otras puses, ņem vērā, ka oficiāli B550 sistēmplatē nevarēsim izmantot iepriekšējās paaudzes procesorus. Ja to gribēsim darīt, būs jāeksperimentē vai jāpērk X570 plate.

    Principā AMD B550 nozīmē ir jūtami lētākas, bet tehniski ne pārāk vājākas sistēmplates un tas ir patīkams jaunums tiem, kas šobrīd vēlās būvēt sev datoru uz AMD platformas. Tagad atliek iepazīties ar konkrēto sistēmplati un notestēt to, lai saprastu uz ko tā ir spējīga un kā tās sniegums ir samērojams ar iepriekš testētajām AMD X570 čipseta sistēmplatēm.

    Kas ir MSI MAG B550 TOMAHAWK?

    MSI jaunajam AMD B550 čipsetam ir sagatavojuši vairākas sistēmplates un sadalījuši tās MEG, MPG, MAG un PRO sērijās. Nu jau ir pieejamas pāris sistēmplates jaudīgākajā MSI MEG sērijā.

    Visām savām AMD B550 čipseta sitēmplatēm MSI ir iebūvējis spējīgāku VRM barošanas sistēmu, kas stabilāk darbinās pat jaudīgākos AMD Ryzen 5000 sērijas procesorus. Komplektā nāk makanāki radiatori procesora barošanas sistēmas dzesēšanai un arī metāla plāksnes M.2 atmiņas iekārtu dzesēšanai. Gluži tāpat kā AMD X570 čipseta sistēmplatēs, varam izmantot super ātru PCIe 4.0 NVMe SSD atmiņu. Iepriekš testējām Patriot Viper VP4100 1TB Gen.4 NVMe SSD un tā bija ļoti ātra. Savienojumu jomā tiek nodrošināti 2.5G LAN vada un Wi-Fi 6 bezvadu savienojumi, kā arī iespēja uz datora priekšējo paneli izvilkt arī USB-C.

    Kopš augusta, kad testējām MSI MAG B550M MORTAR, ražotājs savu AMD B550 sistēmplašu klāstu ir papildinājis ar vairākiem jauniem modeļiem, kas kopā nosedz dažādas cenu, izmēru un iespēju kategorijas. Konkrētā šodien testētā MSI sistēmplate ir viena no dārgākajām MSI ražotajām AMD B550 čipseta platēm, kā varam redzēt sarakstā zemāk.

    MSI MEG sērijas AMD B550 sistēmplates:

    • MEG B550 UNIFY
    • MEG B550 UNIFY X

    MSI MPG sērijas AMD B550 sistēmplates:

    MSI MAG sērijas AMD B550 sistēmplates:

    MSI PRO sērijas B550 sistēmplates:

    MSI savu MAG sistēmplašu sēriju reklamē līdzīgi kā ASUS savu TUF Gaming sēriju – tās ir labi notestētas, izturīgas, vienkārši lietojamas un reizē arī cenas ziņā pieejamas sistēmplates. MSI uz savu produktu iepakojumiem mazliet vairāk izpaužas ar vizuālajiem materiāliem un konkrētajam produktam uz kastes ir attēlota “Tomahawk” spārnotā raķete, ko pamatā izmanto ASV armija. Šīs raķetes slavenas kļuva jau astoņdesmitajos gados un  tās tika izmantotas arī “Tuksneša vētra” operācijā, kā arī šī gada sākumā notikušajos uzbrukumos Sīrijā. Raķetes mūsdienu versija vairāk atgādina dronu, jo spēj lidojuma laikā novirzīties uz vienu no 15 iepriekš plānotiem mērķiem, riņķot ar tiem, sūtīt fotogrāfijas un pabeigt uzbrukumu pēc komandas saņemšanas.

    Tā kā šī nav visdārgākās klases ierīce, iepakojumā nesagaidām daudz aksesuāru. Kastē bez pašas sistēmplates atradīsim lietotāja pamācību, ātro uzstādīšanas vedni, draiveru disku, 2 x SATA kabeļus, uzlīmi un vēl pāris papīrīšus.

    MSI MAG B550 TOMAHAWK sistēmplate ir ieturēta tumšos toņos tāpat kā gandrīz visas MSI ražotās AMD B550 čipseta plates. Tikai MSI MAG B550M MORTAR WIFI ir daži gaiši paneļi. Visādi citādi, dizains vairāk ir gaumes jautājums. Es neesmu liels dažādu pūķu un tamlīdzīgu ķeburu zīmējumu fans, taču uz šī produkta tādu nav. Šī ir ATX formfaktora (30.5 cm x 24.4 cm) sistēmplate, tātad mums būs gana daudz brīvas vietas ērtai komponenšu izvietošanai.

    Kamēr veicam sistēmplates vizuālo apskati, varam pievērst uzmanību čipseta radiatoram. Zem tā ir paslēpušās RGB apgaismojuma diodes, kuru no Dragon Center programmas varam kontrolēt Mystic Light apgaismojuma sistēmas ietvaros. Papildus uz pašas sistēmplates ir vēl 2 x 4 kontaktu RGB LED un 2 x 3 kontaktu RAINBOW LED apgaismojuma aksesuāru pieslēgvietas.

    Procesors tiek barots izmantojot 8 kontaktu ligzdu un sistēmplate izmanto 10+2+1 pakāpju strāvas padevi procesoram un saistītajiem elementiem, kā arī visu šo saimniecību dzesē pamatīgi alumīnija radiatori uz VRM un I/O paneļa blokiem un papildus radiatori arī čipsetam un abām M.2 atmiņas ierīcēm. Uz sistēmplates ir arī viena ventilatora pieslēgvietas procesoram, viena pieslēgvieta AIO dzesēšanas sistēmas sūknim un veselas sešas pieslēgvietas datora korpusa ventilatoriem. Tos pēc tam varam kontrolēt vai nu no BIOS, vai no Dragon Center programmas.

    ASUS sola, ka ar šajā sistēmplatē iebūvētajām barošanas un dzesēšanas spējām būs pietiekami, lai mēs varētu pilnvērtīgi darbināt un arī virstaktēt pat jaudīgākos AMD Ryzen 5000 sērijas procesorus. Tāpat šī sistēmplate ir savietojama ar AMD Ryzen 4000 G un Ryzen 3000 sērijas galddatoru procesoriem. Izņēmums ir Ryzen 5 3400G un Ryzen 3 3200G, ar tiem šī plate nav savietojama.

    Sistēmplatei ir četras DIMM ligzdas, kurās varam ievietot DDR4 operatīvo atmiņu līdz 128 GB kopējam apjomam un sistēmplate atbalsta pat 5100 MHz maksimālo operatīvās atmiņas frekvenci.

    Uz sistēmplates ir četri PCIe sloti, kas ļauj pieslēgt dažādas paplašināšanas kartes vai arī izmantot vairāku videokaršu slēgumus. Sistēmplate atbalsta AMD CrossFireX videokaršu slēgumus. Mums ir pieejami divi pilnizmēra PCIe 4.0 x16 sloti un augšējais pie tam ir spēcināts ar metāla rāmi). Ņem vērā, ka tikai augšējais slots darbojas PCIe 4.0 x16 režīmā, kamēr apkšējais nodrošina tikai PCIe 3.0 x4 ātrumus. Papildus vēl ir divi PCIe 3.0 x1 sloti mazākām paplašinājuma kartēm.

    Uz pašas sistēmplates ir divas M.2 atmiņas ierīču ligzdas, kurās fiziski varam ievietot 2242/2260/2280 izmēru moduļus. Jāņem vērā, ka tikai augšējā ligzda nodrošina PCIe 4.0 x4 (plus, SATA) darbības režīmu (tajā var ievietot arī garākus 22110 izmēra moduļus) un apakšējā M.2_2 ligzda piedāvā tikai PCIe 3.0 x4 režīmu. Pie tam, apakšējā ligzda dala datu kanālus ar abiem PCIe 3.0 x1 slotiem. Citiem vārdiem sakot, savu ātro PCIe 4.0 atmiņu liec augšējā slotā, lai spētu izmantot pilnas tās iespējas. Potenciālā datu pārraides ātruma starpība salīdzinot ar PCIe 3.0 x4 režīmu ir divas reizes un tas ir reāli jūtams ieguvums. Jāgaida, kad PCIe 4.0 atmiņas produktu piedāvājums būs plašāks un to cenas zemākas. Izlasi arī mūsu veidoto Patriot Viper VP4100 1TB Gen.4 NVMe atmiņas apskatu.

    Problēmsituāciju risināšanā lieti noderēs EZ Debug LED gaismas diodes, kas iedegas, ja nedarbojas kāda no svarīgākajām datora komponentēm.

    Vēl viens foršs sīkums ir tas, ka priekšējā paneļa konektoru shēma ir uzdrukāta mazliet nostāk no pašiem kontaktiem un spraužot klāt vadus, neaizsedzam to ar saviem tuklajiem pirkstiem. Sīkums, bet patīkami.

    Sistēmplatei varam pieslēgt sešas SATA 6 Gb/s ierīces un tās var savienot RAID 0, RAID 1 un RAID 10 slēgumos datu drošības vai veiktspējas uzlabošanas nolūkos. M.2 NVMe atmiņas ierīces varam slēgt RAID 0 un RAID 1 slēgumos.

    Sistēmplates I/O panelis ir bagātīgi nosēts ar noderīgām pieslēgvietām. Sākot no augšas, redzam Flash BIOS pogu, kas ir noderīga funkcija, jo ļauj bez operatīvās atmiņas un procesora klātbūtnes no USB zibatmiņas ielādēt jaunāko BIOS versiju. Tas var lieti noderēt, ja nopērkam svaigākās paaudzes procesoru, kam sistēmplate no rūpnīcas nav bijusi gatava. Zemāk ir divi USB 2.0 porti un visnotaļ arhaisks PS/2 ports tastatūrai/pelei. Pēc tam seko HDMI un DisplayPort video pieslēgvietas, divi USB 3.2 Gen 1 Type-A porti (zili) un zem tiem USB 3.2 Gen 2 Type-A un Type-C porti. Sistēmplatei ir divas tīkla kartes, viena nodrošina 1G (Realtek RTL8125B), bet otra – 2.5G (Realtek RTL8111H) ātrumus. Visbeidzot, paneļa apakšā atrodam audio pieslēgvietas, kas sastāv gan no 3.5mm, gan optiskās S/PDIF pieslēgvietas.

    Produkts aprīkots ar 7.1 kanālu High Definition Audio Realtek ALC1220P audiokarti, kas nodrošina kvalitatīvu skanējumu.

    Programmatūra

    Galvenā programma ar kuru notiek datora pamatfunkciju kontrole ir MSI Dragon Center. Ar šo programmu mēs varam iestatīt un pielāgot veiktspējas režīmus vai pat virstaktētu procesoru.

    No Dragon Center programmas mēs varam kontrolēt ventilatoru darbību. To var iestatīt automātiskā un manuālā režīmā.

    Šo programmu var izmantot arī, lai monitorētu datora darbību. Monitoringa skatā redzēsim datora noslodzi, kā arī tā dzesēšanas sistēmas darbību.

    Programma piedāvā iespēju pielāgot displeja režīmu, lai mēs varētu ilgāk spēlēt savas videospēles nepagurstot.

    Un visbeidzot tiekam arī līdz apgaismojuma kontroles sadaļai. Tā savā būtībā ir līdzīga konkurējošiem risinājumiem no citiem datoru aksesuāru ražotājiem un ļauj dažādām Mystic Light apgaismojuma sistēmu atbalstošām apgaismojuma sistēmām pielāgot iestatījumus. Konkrētā sistēmplate nenodrošina iebūvēto RGB apgaismojumu, taču no Dragon Center varam kontrolēt pieslēgto ierīču apgaismojumu, piemēram, AMD procesora ventilatoram.

    MAN Manager sadaļā varam izpētīt, kādi mums apkārt ir bezvadu interneta tīkli (ja mums ir pieslēgta bezvadu tīkla karte), kā arī veikt trafika prioretizāciju. Piemēram, spēlēm.

    Un visbeidzot, Dragon Center var palīdzēt sagādāt aktuālās draiveru versijas un pat šādas tādas noderīgas programmas.

    MSI BIOS ir vizuāli saprotams, informatīvs un vienkārši lietojams. Tam ir vienkāršais skats, kas apkopo pašu galveno informāciju, monitoringa sadaļa, kurā var aplūkot dzesēšanas sistēmas darbību un sistēmas noslodzi, kā arī paplašinātā (Advanced) sadaļa, kas ļauj pielāgot iestatījumus krietni padziļinātāk. Īpaši man patika Board Explorer sadaļa, kurā var uzskatāmi aplūkot, kas konkrēti šobrīd ir pieslēgts pie kura sistēmplates porta un kādā režīmā šīs ierīces darbojas. Tas var palīdzēt noteikt defektīvas paplašinājumu kartes vai apgaismojuma ierīces.

    Veiktspējas testi

    Esam izveidojuši vēl vienu testu datoru uz kura turpmāk tiks testētas jaunākās sistēmplates, videokartes un citas interesantas datoru ierīces. Pēdējo mēnešu laikā esam pamatīgi uzlabojuši arī šo datoru un sapirkuši tam krietni jaudīgāku modulāru barošanas bloku, ātru operatīvo atmiņu un NVMe SSD atmiņu.

    Testēšana notiek uz šāda datora:

    Šajā testā izmantoju nu jau iepriekšējās paaudzes AMD Ryzen 7 3700X procesoru, kas darbojas ar 8 kodoliem un 16 pavedieniem (threads). Šī procesora bāzes frekvence ir 3.6GHz, to var virstaktēt un procesora TDP ir 65W. Pozitīvi, ka kopā ar šo procesoru kastē ir iekļauts arī visnotaļ adekvāts un spējīgs Wraith PRISM dzesētājs, kas spēj pilnīgi nodzesēt šo procesoru. Piemēram, MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI sistēmplates testā noskaidroju, ka kopā ar Intel Core i7-10700 komplektā nākošais dzesētājs nespēj tikt galā ar tam uzticēto darbu – procesors pārkarst un sabremzējas. Bet šoreiz testā izmantoju vienkāršu un nedārgu AIO šķidruma dzesētāju – Cooler Master MasterLiquid 240, kas sevi labi parādīja arī citos testos.

    Testu gaitā procesora temperatūra sasniedza 81 grādus, kas ir samērā labs rādītājs, jo konkrēta procesora maksimāli pieļaujamā darbības temperatūra ir 95 grādi. Interesantā kārtā HWiNFO64 rīks nespēja noteikt pašas sistēmplates darbības temperatūru. Skatos, ka arī mūsu MSI MAG B550M MORTAR sistēmplates apskatā nav šādu datu. Iespējams, abos gadījumos uz sistēmplates nav attiecīgā temperatūras sensora.

    AMD Ryzen Threadripper sistēmplašu testos esam pasākuši izmantot arī AIDA64 atmiņas veiktspējas testus un paredzams, ka tos izmantosim arī turpmāk, lai varam labāk salīdzināt dažādu sistēmplašu reālo veiktspēju tieši atmiņas operācijās.

    Tālāk testējam sistēmu ar Cinebench (R15 un R20 versijas), kas pārbauda procesora spējas. Cinebench R15 testā iegūti 2038 un Cinebench R20 testā – 4646 punkti. Tā kā testu sistēmai kopš MSI MAG B550M MORTAR sistēmplates testa ir pamatīgi uzlabojumi (nomainīta operatīvā atmiņa un SSD), tad rezultāti diemžēl nav tieši salīdzināmi.

    Ar SuperPi programmu varam likt procesoram aprēķināt Pī (π) skaitli. Piemēram, 1 miljonu garu pī skaitli ar šo datoru varam aprēķināt 9.531 sekundēs. MSI MAG B550M MORTAR testā redzējām ļoti līdzīgu 9.547 sekunžu rezultātu.

    Ar wPrime varam izmērīt procesora vairākkodolu kopdarbības veiktspēju. Šajos testos uzdodam datoram rēķināt pirmo 32 un 1024 miljonu skaitļu kvadrātsaknes. Jo mazāks laiks, jo labāk. Ja 1024M testā iegūtais 85.299 sekunžu rezultāts ir ļoti tuvs MSI MAG B550M MORTAR sniegumam – 85.706 sekundes, tad 32M testā ar 5.251 sekundēm nākas kapitulēt, jo MAG B550M MORTAR testā ieguvām 3.262 sekunžu rezultātu.

    Zemāk divi testi, kas pārbauda procesora spējas atkodēt HEVC formāta video. x265 Benchmark testā ar testu izpildi ~30 sekundēs un ~36 fps iegūts neliels pārsvars pār MAG B550M MORTAR, kur fps rezultāts bija līdzīgs, bet testi izpildījās par aptuveni sekundi ilgāk. Savukārt HEVC Decode Benchmark testā šoreiz ar 1590.98 punktiem pret 1540.18 punktiem iegūstam pārsvaru.

    Populārajā 7-zip arhivatorā ir iestrādāts arī veiktspējas tests, kas ļauj labāk saprast, kādas ir konkrētā datora arhivēšanas un atarhivēšanas spējas. Arī šajā testā mums ir uzvara, jo MAG B550M MORTAR sasniedza mazliet mazāku 75755 MIPS rezultātu. Te gan jāpiezīmē, ka MAG B550M MORTAR tika testēta ar mazāka apmēra operatīvo atmiņu (Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 CL15).

    Tagad atpakaļ pie klasiskajiem veiktspējas testiem – Geekbench un RealBench. Tie pārbauda procesora viena kodola vai vairāku kodolu kopdarbības spējas pildot dažādus uzdevumus. Procesora testā abos režīmos šoreiz esam priekšā, taču OpenCL testā labāks rezultāts (98242) bija MAG B550M MORTAR .

    Arī RealBench testā ar 184 237 punktiem uzvaras laurus plūca MAG B550M MORTAR.

    Ar PassMark PerformanceTest mēs varam iegūt sistēmas kopējo veiktspējas novērtējumu un te mums, pateicoties testa datora komponenšu uzlabojumiem, ir uzvara ar 6459 punktiem pret 5679 punktiem MAG B550M MORTAR gadījumā.

    Ar PCMark10 arī varam iegūt kopējo sistēmas veiktspējas novērtējumu klasiskiem biroja darbiem. Interesantā kārtā pat ar vājākām komponentēm šajā testā MAG B550M MORTAR ar 7139 punktiem ieguva labāku rezultātu.

    Salīdzinājumam BMW testu Ryzen Threadripper sistēma norenderēja 1:09 min, bet Intel Core i9-9900K ar šo uzdevumu tika galā tikai 2:48 minūtēs. Šoreiz rezultāts – 2:55 min. Classroom tests Ryzen Threadripper gadījumā bija gatavs 3 minūtēs, bet uz Intel Core i9-9900K sistēmas tas tapa veselās 8:40min, bet šoreiz tas renderējās 8:39min.

    Kopš AMD Ryzen Threadripper testiem esam pasākuši lietot arī V-RAY testu un renderējam divus attēlus Blender rīkā. Šajā testā esam ieguvuši 13 144 punktu rezultātu.

    Kopumā redzam, ka abas MSI MAG sērijas AMD B550 čipseta sistēmplates uzrāda līdzīgu veiktspēju un galvenā atšķirība meklējama izmērā un piedāvātajās pieslēgvietās.

    Secinājumi

    Ja būvē datoru, ko primāri neplāno virstaktēt, bet gribi to izmantot videospēļu spēlēšanai, tad šāda sistēmplate būs laba izvēle, jo M.2 un videokarte tiek pie super ātras datu pārraides, varam izmantot jaudīgus AMD Ryzen 3000 un Ryzen 5000 sēriju procesorus, izmantot ātru tīklu ar vada savienojumu kā arī papildus pieslēgt šķidruma dzesēšanu un apgaismojuma aksesuārus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    01.01.2021 02:26

    Ja interneta pieslēgums nāk caur kabeli, spēlmaņiem un mājas darbam šis dēlis patiešām ir interesants. Tiesa, kad meklēju dēli savam jaunajam datoram, diemžēl visi intersantie B550 dēļi ar jēdzīgu VRM jau bija izpirkti – tai skaitā šeit aprakstītais un arī MSI MPG Carbon. Gigabyte B550 Aorus dēļiem RAM XMP režīmos esot neizlabota problēma ar USB lēnumu. Tā arī nācās iesēņot vienīgo palikušo MSI MPG Gaming Edge WiFi.

    vonWinter
    02.01.2021 00:30

    Ir man Tomahawk MAG dēlis, bet ar wifi un vienu eth, taču Realtek čips pie tīkla slodzes reseto kontrolieri. Problēma ir izplatīta, risinājuma pagaidām nav, tāpēc ieliku Intel tīkleni.

    Krotow
    04.01.2021 19:36
    Reply to  vonWinter

    Šis ir interesants gļuks. Esot manīts ne tikai MSI, bet arī citu ražotāju kartēm ar B550 čipsetu un Realtek RTL8125B Ethernet čipu. Paskatīšos vai MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI Ethernet adapterim arī tas uzrodas. Iespēja padzenāt tīklu līdz 520 Mbps ātrumam un dažādu kategoriju tīkla kabeļi man ir.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    Krotow
    19.01.2021 11:53
    Reply to  vonWinter

    Mani 2 centi pēc nedēļas ar MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi mātes plati un +/- 500 GB pārpumpētu datu (programmas, Steam, YouTube). Viss pumpējas turp/atpakaļ ar pastāvīgu 55-63 MB/s – cik optika ļauj. BIOS ir pēdējais (no 29. decembra). Minētos RTL8125B restartus līdz šim nesmu manījis. Laikam būs salabojuši.

    Linux lietotājiem nāksies paciesties – RTL8125B iekļauts tikai 5.9 kernelī un augstāk. T.i. pašlaik populārajos distro Ethernet nebūs, ja vien negribēsiet paši kerneļa moduli kompilēt.

    Reklāma