Web Analytics
More
    Reklāma

    MSI GeForce RTX 3090 GAMING X TRIO 24G videokartes apskats

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā gadā mēs sākām nopietnāk pievērsties videokaršu testēšanai un sagatavojām vairāk nekā desmit aktuālo NVIDIA GeForce un AMD Radeon videokaršu apskatus. Šogad plānojam turpināt labi iesākto darbu – gatavot videokaršu apskatus, kā arī salīdzināt to spējas.

    Īsi pēc jauno NVIDIA GeForce RTX 3070, RTX 3080 un RTX 3090 prezentācijas, publicējām Dateks.lv spečuka Toma veidoto GeForce RTX 3080 apskatu un tas raisīja aktīvas diskusijas. Tagad ir pienācis laiks arī mūsu veidotam apskatam un šoreiz izpētīsim pašas jaudīgākās RTX 3090 sērijas īpatni – MSI GeForce RTX 3090 GAMING X TRIO 24G. Latvijā šāda videokarte maksā ap 1800 eiro. Protams, ja izdosies to kaut kur atrast, jo visu rudeni jauno videokaršu pieejamība ir slikta un tās dažas kartes, kas līdz Latvijas veikaliem atceļo, visai ātri izķer.

    Reklāma

    Manuprāt, svarīgi jaunās paaudzes videokartes apskatīt tieši ar visjaudīgāko eksemplāru, lai varam uzskatāmi redzēt uz ko RTX 30 sērijas produkti ir spējīgi un kādu veiktspējas latiņu tie uzstādīs citiem konkurējošiem produktiem.

    Kas ir GeForce RTX 3090?

    Jauno Ampere paaudzes videokaršu prezentācijā septembra sākumā NVIDIA norādīja, ka GeForce RTX 3080 pārspēj iepriekšējās paaudzes flagmani RTX 2080 Ti. Savukārt, par kārtu augstākā RTX 3090 videokarte, kas ir saņēmusi veselus 24 GB super ātrās GDDR6X videoatmiņas (RTX 3080 ir “tikai” 10 GB šādas atmiņas), vairāk tiek salīdzināta ar TITAN RTX videokarti, ko par milzu naudu iepriekš pirka profesionāļi.

    Ir skaidrs, ka ar RTX 3090 NVIDIA mēģina sapludināt geiminga un profesionālo pielietojumu robežas un ar šo videokarti varēsim gan apstrādāt dažādas vizualizācijas, gan nodoties 8K HDR 60 Hz geiminga priekiem. Jā, es nejokoju, šī ir pirmā patērētāju tirgum veidotā videokarte, kas nodrošina 8K geiminga iespējas. Lai to panāktu, NVIDIA ir pilnveidojuši DLSS funkciju, kas tagad, izmantojot mašīnmācīšanās tehnoloģijas, spēj 1440p izšķirtspējas saturu atbalstītajās spēlēs “uzpucēt” (upscaling) līdz 8K izšķirtspējai. Lai video uz 8K displeju (šobrīd tie gan ir tikai televizori) varētu nodot ar vienu kabeli, videokartē iebūvētas HDMI 2.1 un DisplayPort 1.4a pieslēgvietas. Jaunās videokartes arī darbojas ar PCIe 4.0 gluži tāpat kā dažu pēdējo gadu AMD produkti un šī izmaiņa dubulto pārsūtāmo datu apjomu. Ņem gan vērā, ka pagaidām uz Intel sistēmām pie PCIe 4.0 labumiem netiksi un būs jāsamierinās ar PCIe 3.0 ātrumiem. Praksē gan videokartēm arī tie vēl ir pietiekami.

    Lai labāk saprastu šobrīd aktuālo jaudīgāko RTX 30 Series videokaršu piedāvājumu un to salīdzināt ar iepriekšējās paaudzes “tautas” flagmani RTX 2080 SUPER, varam apskatīties VideoCardz.com sagatavoto tabulu.

    Ja vēlreiz vēlies izdzīvot RTX 30 Series videokaršu prezentācijas pasākumu, noskaties šo video.

    MSI GeForce RTX 3090 GAMING X TRIO 24G

    MSI mums ir sarūpējis vairākas GeForce RTX 3090 videokaršu versijas – ierastās VENTUS, GAMING TRIO un jauno SUPRIM, kas piedāvā alumīnija korpusu un teju bez skaņas darbību. Uz apskatu saņemtais produkts šajā MSI GeForce RTX 3090 videokaršu piedāvājumā ir pa vidiņam, un, salīdzinot ar blakus esošo GeForce RTX 3090 GAMING TRIO 24G (bez “X” nosaukumā), piedāvā mazliet augstāku darbības frekvenci (1785MHz pret 1740MHz). Piezīmēšu, ka references dizaina GeForce RTX 3090 darbības frekvence ir 1700MHz.

    Videokartes iepakojums vizuāli atgādina pērnā gada produktu iepakojumu, tomēr interesantā kārtā kaste ir mazliet augstāka par RTX 20 paaudzes produktu kastēm un arī GeForce RTX 3080 produktu kastēm.

    Kastē bez pašas videokartes un dažiem pavadošiem papīrīšiem atradīsim arī metāla statīvu pret kuru varam atstutēt šo milzīgo un smago videokarti. Tā, gluži tāpat kā iepriekšējās paaudzes jaudīgākās kartes, ir 32cm gara, 14cm plata un 5.6cm bieza, kā arī aptuveni pusotru kilogramu smaga videokarte, kas datora korpusā aizņems ievērojamu vietu vairākās dimensijās.

    Kas tad mums ir zem “kapota”? Šīs videokartes sirds ir GA102 procesors (to izmanto arī GeForce RTX 3080), kura bāzes frekvence ir 1395 MHz, bet rūpnīcā karte ir iestatīta Boost režīmā sasniegt 1785 MHz. Procesors sastāv no 28 miljardiem tranzistoru un to veido 10496 CUDA kodoli, 328 Tensor un 82 RT kodoli.

    Videokartei ir iespaidīgi 24 GB GDDR6X videoatmiņas, kuru būtu atliektiem galiem jāpietiek, lai vēl daudzus gadus maksimālās izšķirtspējas un grafikas iestatījumos spēlētu visas AAA spēles. Salīdzinājumam, iepriekšējās paaudzes spējīgākā GeForce RTX 2080 Ti videokarte bija aprīkota “tikai” ar 11 GB videoatmiņu. Lielai videokartes atmiņai tagad ir būtiska nozīme, jo ar RTX IO tehnoloģijas palīdzību spēļu radītāji var datus uzglabāt pa tieši videokartes atmiņā un lieki netērēt centrālā procesora resursus un nemazināt veiktspēju apstrādājot datus no paša datora datu uzglabāšanas ierīcēm.

    Videokartes dizains un uzbūves kvalitāte

    MSI ir izveidojuši gaumīga dizaina produktu, kas ne tikai labi izskatās, bet šķiet arī pamatīgi un kvalitatīvi uzbūvēts. Tumšas plastmasas korpusā ieskrāpēti RGB apgaismojuma elementi un RGB apgaismojuma josla iestrādāta arī videokartes augšpusē.

     

    MSI lepojas ar saviem ceturtās paaudzes TORX ventilatoriem, kam ir savienotas lāpstiņas. Tā, redz, var panākt lielāku gaisa spiedienu uz radiatoru. Pats radiators principā arī rada visas videokartes lielo izmēru un svaru. Par dzesēšanu MSI inženieri ir padomājuši nopietni.

    Videokartes aizmuguri sedz pamatīga metāla plāksne, kas ne tikai nodrošina videokartei stingrību, bet arī palīdz to dzesēt. Plus, izskatās labi.

    Kad nespēlējam videospēles vai nedarām neko resursprasīgu, videokartes ventilatori pilnībā apstājas un šī komponente kļūst absolūti klusa. MSI šim produktam piedāvā iespēju pāršūt BIOS ar vienu no diviem variantiem – kluso (uzstādīts pēc noklusējuma) vai labāk dzesēto. Testus veicām slēgtā datora korpusā ar noklusēto (Low Noise) variantu un testos, kā arī spēlēs videokarte sasniedza 83 grādu temperatūru. Founders Edition versijas maksimālā pieļaujamā temperatūra ir 93 grādi, tāpēc rezerve ir pietiekama. Pie tam, ventilatori negriezās ātrāk par kādiem 55%. Svarīgi piezīmēt, ka ar otru BIOS mēs uzreiz dabūsim par kādiem ~10 grādiem zemāku temperatūru (ventilatori griezīsies līdz aptuveni 70% no savas maksimālās jaudas) un kopumā nevaru šo videokarti nosaukt par skaļu. Jā, to dzird, bet tā nav skaļākā no testētajām videokartēm.

    Kā varam redzēt ar termokameru uzņemtajā fotogrāfijā, viskarstākā vieta uz videokartes ir ap procesoru. Otra izteikti karsta vieta ir barošanas ligzdas.

    Ja gribas padziļinātāk izpētīt elementus, kas veido šo videokarti, aicinu doties uz TechPowerUP blogu no kurienes esam aizņēmušies arī zemāk pievienotos iespiedplates attēlus.

    GeForce RTX 3080 apskatā Toms jau pastāstīja par kondensatoru sāgu. Kad pirmās RTX 3080 videokartes sāka nonākt pie pircējiem, tie ziņoja par nestabilu darbību.

    Kas tad īsti notika? Reference board shematiskajās vadlīnijās, kuras tiek izsūtītas visiem partneriem (ASUS, MSI, Gigabyte u.c.) pielāgoto karšu izgatavošanai, NVIDIA rekomendē grafiskā kodola (GPU) barošanu nodrošināt ar 5 POSCAP tipa polimēru kondensatoriem un 1 MLCC keramisko kondensatoru komplektu, kas sastāv no desmit elementiem. Dabā izrādījās, ka vairāki ražotāji savos RTX 3080 dizainos uzstādījuši 6 “lētos” POSCAP kondensatorus. Arī NVIDIA inženieri savā Founders Edition kartē nav pieturējušies pie pašu ieteiktā risinājuma un izvēlējušies shēmu 4 POSCAP + 2 MLCC, savukārt ASUS TUF un ROG Strix modeļiem visi 6 ir “dārgie” MLCC bloki.

    Pa kreisi – NVIDIA reference board dizains, vidū – Zotac Trinity, pa labi – NVIDIA Founders Edition

    Igor’sLAB septembra novērojumi liecināja, ka visbiežāk nestabila darbība bija novērojama tieši produktiem, kuros nav ievēroti ražotāja ieteikumi un uzstādīti visi 6 “lētie” POSCAP kondensatori. Daudzi pieņēma to kā patiesību, ziņu portālus pārpildīja raksti ar kliedzošiem virsrakstiem, nozākājot ražotājus par vēlmi ietaupīt uz kondensatoru rēķina. Kāds elektronikas inženieris reddit ierakstā salīdzinājis POSCAP un MLCC īpašības, uzskaitot katra kondensatoru tipa plusus un mīnusus. Kā izrādās, tad tieši MLCC cenas ziņā esot lētākie no abiem, tomēr pasaulē novērojams šī kondensatoru tipa deficīts. Savukārt viennozīmīgi apgalvot, ka viens vai otrs risinājums ir labāks izmantošanai grafiskā kodola barošanas ķēdē, neesot korekti.

    Atšķirībā no AMD Radeon RX 5700 XT sāgas 2019. gadā, ar kuru vistiešākajā veidā cīnījās mūsu servisa nodaļa, bet kura tik lielu publisku rezonansi neguva, ar risinājumu un oficiālu paskaidrojumu NVIDIA nāca klajā nevis 3 mēnešus, bet 3 dienas vēlāk – 28. septembrī, izlaižot jaunu draivera versiju 456.55 un savā forumā paziņojot, ka ar šo draiveri karšu nestabilitāte ir novērsta. Savukārt POSCAP un MLCC kondensatoru izkārtojums ir katra ražotāja izvēle un tas ne vienmēr norāda uz grafisko karšu kvalitāti.

    NVIDIA paziņojums

    Daudzi gan šo paziņojumu uztvēra ar lielu skepsi, uzskatot, ka jaunais draiveris tikai ierobežo kodola maksimālo frekvenci, tādēļ problēmas pazuda. Testēšana rāda, ka nav tiešas korelācijas starp izmantoto kondensatoru tipu un maksimālo GPU frekvenci. Arī jaunais draiveris, pretēji izskanējušajiem pieņēmumiem, neierobežo kodola boost frekvences. Kā varam redzēt attēlā zemāk, MSI izmanto 4 POSCAP + 2 MLCC risinājumu, kādu atradīsim arī NVIDIA references dizainā.

    Ar katru videokaršu paaudzi pieaug ne tikai veiktspēja, bet arī elektroenerģijas patēriņš. References kartei norādīta 350W jauda un NVIDIA rekomendē izmantot vismaz 750W barošanas bloku. MSI šim konkrētajam produktam norāda 370W maksimālo jaudu. Savukārt, mūsu testos varējām novērot situāciju, ka videokarte patērē 390W jaudu noklusēto iestatījumu režīmā un jaudas patēriņš spēj pakāpties līdz aptuveni 410W, kad mēģinām šo karti virstaktēt. Tas ir iespaidīgs enerģijas patēriņš, jo GeForce RTX 2080 Ti testos maksimums bija ap 320W. Tā kā barošanas bloki visefektīvāk darbojas vidējā noslodzē, rekomendēju kopā ar šādu videokarti iegādāties arī vismaz 1000W barošanas bloku.

    NVIDIA savām RTX 3090 un RTX 3080 Founders Edition kartēm ir ieviesis jaunu 12 kontaktu barošanas ligzdu, taču MSI ir izvēlējies iet klasiskāku ceļu un videokarti piedāvā pabarot izmantojot veselus trīs standarta 8 kontaktu PCIe spraudņus. Iespaidīgs skats, bet kaut kā tas monstrs ir jāpabaro!

    Videokartei varam pieslēgt četrus displejus izmantojot trīs DisplayPort 1.4a un vienu HDMI 2.1 portu. Tā kā videokartes DisplayPort portiem ir DSC 1.2a (Display Stream Compression) tehnoloģijas atbalsts, varam ar tikai diviem kabeļiem pievienot divus 8K displejus un darbināt tos katru ar 60Hz atsvaidzi. Savukārt, 4K izšķirtspējas displejus varam darbināt ar 120 Hz atsvaidzi. Pie HDMI 2.1 porta (ar atbalstītu kabeli) varam slēgt displejus un darbināt tos 4K 144Hz vai 8K 60Hz režīmos.

    Videokartes aizmugurē vairs neatradīsim USB-C pieslēgvietu, kas iepriekšējā paaudzē tika prezentēts kā vienkāršs veids kā pie videokartes pieslēgt dažādas virtuālās realitātes ierīces. Acīmredzot, šis virziens neguva gaidīto popularitāti.

    Vēl viena interesanta nianse ir NVLink savienojums, kas, salīdzinot ar iepriekšējo Turing paaudzi, ir uzlabots, taču mēs nevarēsim izmantot vecās pārejas un NVIDIA vairs neatbalsta arī SLI tehnoloģiju. Praksē tas nozīmē, ka principā vairāku videokaršu slēgumi ir šajā produktu kategorijā ir beigušies.

    Uzlabojumus ir piedzīvojis arī NVIDIA veidotais NVENC/NVDEC video dzinis, kas ļauj apstrādāt video ar minimālu centrālā procesora noslodzi. Mēs varam natīvi līdz 8K 12-bit režīmam dekodēt MPEG-2, VC1, VP8, VP9, H.264 un H.265 saturu, kā arī klāt nācis AV1 atbalsts.

    Programmatūra

    Galvenā programma MSI produktu lietotājiem ir MSI Dragon Center. Tajā varam monitorēt sistēmas darbību, kontrolēt dzesēšanu, pielāgot displeja krāsu iestatījumus, kā arī videospēļu pielāgojumus.

    Tieši Dragon Center programmā meklējams arī MSI Mystic Light apgaismojuma sistēmas vadības panelis. Tajā varam pielāgot apgaismojumu gan MSI produktiem, gan saderīgajām ierīcēm, lai rezultātā mūsu dators ir ne tikai zvērīgi jaudīgs, bet arī vizuāli iespaidīgs.

    Virstaktēšanas darbus, kā ierasts, varam veikt ar MSI Afterburner programmu. Tā ir pietiekami saprotama un vienkārši lietojama, lai pat iesācēji varētu izspiest no videokartes maksimumu.

    MSI GeForce RTX 3090 GAMING X TRIO 24G veiktspēja

    Lai saprastu šīs videokartes reālo darbību, veikšu vairākus veiktspējas testus un padarbināšu dažas populāras videospēles. Testēšana notiek uz šāda datora:

    Katrai videokartei, ko testējam, cenšos veikt manuālu virstaktēšanu paaugstinot video procesora un video atmiņas frekvences līdz vērtībām, kad karte vēl darbojas stabili. Visām GeForce videokartēm ir kaut kādu 100MHz rezervīte aizķērusies, ko grēks neizmantot, jo varam iegūt dažus fps spēlēs un arī sintētiskajos veiktspējas testos ir mazliet redzams ieguvums. Vienīgi jārēķinās, ka videokarte virstaktētā režīmā patērēs vairākus desmitus vatu lielāku jaudu un te vēl var padiskutēt vai šādai virstaktēšanai vispār ir jēga. Bet tīri sportiskas intereses pēc mēs to darām un turpināsim darīt.

    MSI GeForce RTX 3090 GAMING X TRIO 24G man izdevās veikt virstaktēšanu šādā apmērā:

    • GPU: +70MHz
    • VRAM: +100MHz

    Izskatās, ka videokarte jau ar savu rūpnīcas virstaktējumu ir tuvu procesora maksimālajām spējām un tāpēc ieguvums nebija liels. Reāli, mēs runājam par kādu 1-2% veiktspējas vai ~5 fps pieaugumu. Katrs pats izvērtē vai ir jēga ar to nodarboties.

    Testējot videokartes, mēs izmantojam dažādus sintētiskos veiktspējas testus, lai uzskatāmi salīdzinātu savā starpā dažādas videokartes. Tie vairumā gadījumu ir brīvi pieejami testēšanas rīki un vari salīdzināt mūsu testos iegūtos rezultātus ar savu sistēmu. Tāpat esam pasākuši mērīt videokaršu veiktspēju (uzzīmēto kadru skaitu sekundē, jeb fps) vairākās populārās videospēlēs, lai labāk saprastu uz ko ir spējīga konkrētā videokarte.

    Veiktspējas testu rezultātos redzam, ka RTX 3080 karte nemaz tik ļoti neatpaliek no RTX 3090. Tiesa, jo augstāka izšķirtspēja, jo labāks rezultāts RTX 3090. Kas arī bija sagaidāmi. Testu rezultātos arī redzam, ka RTX 3080 ir jūtami pārāks par pagājušās paaudzes flagmani RTX 2080 Ti, tomēr starpība no RTX 3090 nav būtiski liela.

    OK, viena lieta ir veiktspējas testi, bet kāda situācija ir ar videospēlēm? Esam nopirkuši vairākas aktuālas videospēles, kurās varam veikt salīdzināmus kadru atjaunošanās ātruma (fps) mērījumus 1080p, 1440p un 4K izšķirtspējās. Izvēlamies DX12, atslēdzam visa veida fps limiterus un arī Vsync, lai netraucē mūsu rezultātiem un palaižam spēli visaugstākajos grafikas iestatījumos pilnekrāna režīmā. Pamata testi tiek veikti ar atslēgtu ray tracing un DLSS, lai varam salīdzināt vairāk videokartes. Ja videokarte atbalsta šīs funkcijas, tam veltām atsevišķu sadaļu, jo pārbaudām arī ray tracing ietekmi uz fps.

    Cik fps skaitās labs rādītājs?

    • <30 fps – ļoti čābīga spēlēšana
    • 30-40 fps – viduvēja spēlēšana
    • 40-60 fps – laba spēlēšana
    • > 60 fps – ļoti laba spēlēšana

    World of Tanks enCore spēles testā abas jaunās kartes ir diezgan jūtami priekšā, tomēr savā starpā atšķirība nav tik liela. RTX 3090 ir spējīgāka, īpaši pie augstākām izšķirtspējām.

    Ar Shadow of the Tomb Raider spēli gāja savādi. Ar RTX 3090 spēle ļoti ilgi ielādēja veiktspējas testu un nekas nemainījās pat pēc spēles un Windows pārinstalēšanas. Tāpēc paliekam pie novērotajiem rezultātiem. Interesantā kārtā, šajā spēlē 1080p izšķirtspējas testā priekšā ir RTX 3080 un RTX 3090 pārāka ir tikai 1440p un 4K izšķirtspējās. Tomēr starpība ir ļoti maza.

    Assassin’s Creed: Odyssey spēles testā visās trīs testētajās izšķirtspējās priekšā ir RTX 3090, tomēr atkal starpība līdz otrās vietas ieguvējam RTX 3080 ir ļoti maza. Notestējām arī jauno Assassin’s Creed: Valhalla un tur 1080p, 1440p un 4K testos RTX 3090 karte ieguva attiecīgi 100, 85 un 75 fps.

    Atceros, ka ar Tom Clancy’s The Division 2 mums arī iepriekš ir bijuši visādi pigori un tas atkārtojas arī RTX 30 Series karšu testos. Abām jaunajām kartēm priekšā vecās labās RTX 2070 SUPER un RTX 2080 SUPER. Iespējams, konkrētā spēle ir kaut kā veiksmīgā nooptimizēta uz šīm videokartēm.

    Vēl viena spēle un vēl viens ļoti interesants rezultāts. Far Cry: New Dawn spēlē augstāks rezultāts iepriekšējās paaudzes kartēm un RTX 3090 Full HD izšķirtspējā spēj uzrādīt vien ap 103 fps rezultātu. Pats par sevi tas nav slikts rezultāts, tomēr šai kartei bija jābūt pirmajā vietā. Patiesībā turpat augšā bija jābūt arī RTX 3080, tomēr arī tas nav noticis.

    Nevarētu teikt, ka esam mierā ar šīs kartes sniegtajiem rezultātiem spēlēs, jo vairākos gadījumos tā ne tuvu nav pirmajā vietā. Tā kā mēģinājām pārinstalēt gan spēles, gan Windows un rezultāts nemainījās, varam izdarīt secinājumus, ka problēma meklējama kaut kur citur. Varbūt konkrētā testējamā karte nedarbojas kā nākas un varbūt kaut kuras spēles nav gatavas izmantot jaunās platformas iespējas. Grūti spriest, būs jāvēro jauno GeForce un Radeon karšu sniegums turpmāk.

    Vienīgā lieta, ko izdevās pamanīt ir tas, ka ar Low Temperature BIOS atsevišķos testos un spēlēs bija mazliet augstāks rezultāts. Kartes temperatūra bija 10-20 grādus zemāka un varbūt tas ietekmē rezultātus.

    Ray tracing un DLSS veiktspējas testi

    Ray tracing efekti, protams, ir skaisti, tomēr sarežģītā rēķināšana rada lielu slodzi uz videokarti un rezultātā var samazināties ātrums ar kādu attēls tiek izvadīts uz ekrāna (fps). Tāpēc NVIDIA ir radījuši Deep Learning Super Sampling (DLSS) tehnoloģiju, kas izmanto mākslīgā intelekta tehnoloģijas, lai palīdzētu ātrāk uzzīmēt kadrus. Principā, daļa attēla tiek “uzminēta” un rezultātā tas var palielināt fps. Spēlēm tas ir īpaši svarīgi, tāpēc atsevišķu sadaļu vēlos veltīt tieši šai tēmai. Jaunajās RTX 30 Series videokartēs ir būtiski uzlabotas ray tracing un DLSS tehnoloģijas, kas ļaus šīs tehnoloģijas atbalstošās videospēles izbaudīt jaunā kvalitātē.

    No sākuma ņemsim talkā 3DMark pakā iekļauto NVIDIA DLSS sintētisko testu, kas konkrētajai videokartei ļauj vairākās izšķirtspējās aprēķināt DLSS ietekmi. Kā redzam, šī ietekme var būt diezgan jūtama un tā ir pirmā videokarte mūsu testos, kas spēj izpildīt šo testu 8K izšķirtspēja. Testi veikti standarta režīmā bez virstaktēšanas un ļaujam testam automātiski izvēlēties DLSS režīmu. Tagad gan testos, gan spēlēs mēs varam regulēt DLSS uzsvaru uz kvalitāti vai veiktspēju.

    • 1080p: 98.42 fps > 147.05 fps
    • 1440p: 61.70 fps > 134.40 fps
    • 4K: 30 fps > 75.31 fps
    • 8K: 7.59 fps > 34.37 fps

    CryEngine radītāji Crytek ir izveidojuši ray tracing testu Neon Noir un to izmantojam mūsu videokaršu testos, lai varētu novērtēt, cik labi konkrētajai testējamajai videokartei veicas ar šīs tehnoloģijas realizāciju. Pēc rezultātiem redzam, ka jaunās RTX 30 Series videokartes ir krietni spējīgākas par priekšgājējām un RTX 3080 atkal ir ļoti tuvu šajā testā apskatītajai RTX 3090 kartei.

    Secinājumi

    MSI GeForce RTX 3090 GAMING X TRIO 24G ir interesants produkts. Tā ir gaumīgi nostrādāta karte ar klusu un efektīvu dzesēšanu un spēj parādīt jaunās GeForce RTX 30 Series produktu spējas. Tomēr ne visos testos un spēlēs tā spēja uzrādīt pārliecinošu sniegumu salīdzinot ar citiem RTX 30 Series produktiem. Situāciju mazliet uzlaboja videokartes BIOS nomaiņa, tomēr ne visos testos vai spēlēs tas ļāva sasniegt būtiski augstākus rezultātus. Iespējams, jāgaida programmatūras uzlabojumi un tad jaunā videokarte spēs parādīt savu maksimālo potenciālu, jo tas bija labi saskatāms atsevišķos testos un spēlēs. Tagad tikai atliek sagaidīt jaunās RTX 30 Series videokartes veikalos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gastons Gašpuitis
    11.12.2020 10:06

    Neslikts apskats! Kā ar Cyberpunk 2077 griežas?

    Last edited 3 years ago by Gastons Gašpuitis
    Reklāma