Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzstādīts jauns ātruma rekords sērijveida automašīnām

    Jaunākie raksti

    Uz slēgta ceļa ASV Nevadas štatā uzstādīts jauns maksimālā ātruma rekords sērijveida automašīnai – to paveicis amerikāņu kompānijas “ShelbySuperCars” (SSC) radītais superauto “Tuatura”. Jaunais pasaules maksimālā ātruma rekords sērijveida automašīnai tagad ir 532,7 kilometri stundā, to sasniedzot angļu braucējam Oliveram Vebam.

    Rekorda uzstādīšanas mēģinājumam bija jānotiek jau pirms gada un auto ražotājs labu laiku iepriekš bija rezervējis gana garu ceļu posmu, taču štata vadība vispirms izlēma, ka šajā vietā nepieciešami ceļa remontdarbi, bet pēc tam plānus izjauca “Covid-19” pandēmija.

    Reklāma

    Ieskatoties rekordu grāmatās, iepriekšējais ātruma rekords piederēja “Koengsegg Agera RS”, kas 2017. gadā šajā pašā ceļa posmā spēja attīstīt 457km/h. Vēl pirms rekorda uzstādīšanas mēģinājuma Vebs pavadīja nedēļu automašīnā, lai pierastu pie lielā ātrumā. Vispirms autosportists bez piepūles pārsniedza 320km/h stundā atzīmi, bet kādā no treniņbraucieniem uz skrejceļa Vebs spēja sasniegt vairāk nekā 430km/h. Tobrīd viņš un komanda saprata, ka autobraucējs ir gatavs mēģināt pārspēt rekordu.

    Pirmajā braucienā “SSC Tuatara” sasniedza 484,53 km/h, bet tajā pašā ceļa posmā pretējā virzienā – 532,7 km/h. Kā pēc rekorda brauciena atzina Vebs, šis ātrums nemaz nebija auto spēju robeža – mašīna savu maksimālo ātrumu sasniedza tikai pēdējās pāris sekundēs un pats braucējs juta, ka auto spēj pabraukt arī ātrāk, taču viņš nejutās droši par vēl lielāku ātrumu.

    Pats brauciens gan nenotika bez problēmām, jo vēl lielāku ātrumu patraucēja attīstīt sānvējš. Vebs pēc viena no braucieniem esot sēdējis pie mašīnas un teicis, ka vairs nekad nemēģinās, ko līdzīgu, jo sānvēja dēļ automašīnu lielajā ātrumā esot bijis ļoti grūti novaldīt un viņš par mata tiesu esot izvairījies no avārijas. Tomēr pats braucējs auto displejā esot pamanījis lielu maksimālā ātruma skaitli, kas pēc datu izpētes situāciju mainīja no “mums ir problēmas” uz “tu taču joko, vai ne?”, tādējādi simbolizējot braucēja un komandas sajūtas, sasniedzot maksimālo ātrumu.

    “SSC Tuatara” ir aprīkota ar 5,9 litru V8 motoru un divām turbīnām, kas ļauj sasniegt 1750 zirgspēku jaudu. Plānots, ka sērijveidā šīs mašīnas ražošana tiks uzsākta nākamgad, bet jau pārdoti pirmie 12 eksemplāri – katrs no tiem maksā ar 2 miljoniem dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    21.10.2020 12:36

    Tātad nepieciešama kamikadze, nevis autosportists pie stūres lai brauktu vēl ātrāk. 🤔

    KKTK
    22.10.2020 11:44

    Lai tagad priecājas, kamēr atbrauks Koenigsegg Jesko Absolut ;)

    Reklāma