Web Analytics
More
    Reklāma

    TCL ACTV100BT austiņu apskats – mazs cinītis velk lielu skaņu

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Jaunākie raksti

    Alcatel, Blackberry, Palm – kas vieno šos zīmolus? Kad runa ir par viedtālruņiem, šos nosaukumus vieno to patiesais ražotājs – TCL. Šogad firma mainījusi stratēģiju un jau paspējusi izlaist bariņu ar TCL zīmola viedtālruņiem. Ir tikai loģiski, ka domāts arī par aksesuāriem. Jau apskatīju TCL ELIT400BT, kas pārsteidza ar lielisku skaņas kvalitāti, bet piekliboja uzbūves kvalitāte. Nu kārta pienākusi pastarītēm – TCL ACTV100BT austiņām.

    Tas, ka viedtālruņu ražotāji nolēmuši atstāt vēstures annālēm 3.5 mm austiņu ligzdu, nozīmē, ka ar Bluetooth savienojamās austiņas ir uz palikšanu. Šī gada tendence gan būtu maza izmēra kastīte ar divām nelielām, ausīs iestellējamām austiņām. Lai kā arī jūsmotu par atsevišķiem šādiem eksemplāriem, tās lietojot, man pakausī vienmēr iezagusies doma, ja nu kādu no tām pazaudē… Alternatīva protams būtu pāri galvai pārliekamās pilnausis, tomēr tās neapmierinās aktīvā dzīvesveida piekritējus. Kas atliek? Bezvadu austiņas, kas, savienotas ar vadu (par šo absurdu nedaudz vēlāk), turas kopā, un ir gana praktiskas skrējējiem. ACTV100BT ir tieši tādas, tiesa ne bez kompromisiem, ko nosaka to cena – zem 50 eiro internetveikalos.

    Reklāma

    Īsumā par svarīgo

    • Uzbūve: Bezvadu ausīs spraužamas (In-Ear) tipa, savienotas ar vadu, IPX4 mitruma aizsardzība
    • Svars: 146 g
    • Savienojumi: Bluetooth 5.0, microUSB
    • Skaņa: 10-22kHz, 100dB, 8.6mm skaļruņu izmērs
    • Vadība: taustiņu – atbildēt/noraidīt zvanu, atskaņot/pauzēt/pārslēgt/skaļāk, klusāk mūzikai
    • Akumulators: 12h atskaņojot mūziku/ 10h sarunu režīmā (ražotāja solījums), ātrā uzlāde
    • Cena: ap 39-50 eiro internetveikalos

    Iepakojums, uzbūve, kvalitāte

    Pirms ķerties pie pašām austiņām, jāpiemin cena, kas saka priekšā, ka nav ko nepamatoti sacerēties. Uzreiz varu teikt, ka ir gan kvalitātes, kas atbilstu drīzāk augstākai cenai, gan tādas, kas neatbilst. Par visu pēc kārtas.

    Nelielais iepakojums jau saka priekšā, ka šoreiz runa ir par salīdzinoši kompaktām austiņām. Manuprāt, tā ir viena no ACTV100BT priekšrocībām. Tas liek uzdot jautājumu, ko primāri būtu jāspēj aktīvā dzīves stila austiņām:

    • Tām būtu ērti un droši jāturas ausīs
    • Vajadzētu, lai skan pieņemami (domājot par cenu)
    • Tām jāvar izturēt sviedru un citu šķidrumu nelādzības
    • Tām vajadzētu būt maķenīt izturīgākām par citām austiņām, ja runa ir par izmantošanu aktivitāšu laikā

    TCL ACTV100BT iztur trīs no četriem manis pasludinātajiem aktīvā dzīves veida austiņu kritērijiem. Iepakojumā, bez pašām austiņām ir arī uzmavas, lai pielāgotos dažādām ausīm un microUSB vads lādēšanai bez kontaktdakšas.

    Jāteic, ka pašas austiņas ir tīri vieglas un ērtas. Atliek vien ar vieglajiem āķiem tās uzāķēt uz ausīm un aiziet! Tās gana stingri turas ausīs, bet nav smagas un reti liek atcerēties, ka ausīs ir svešķermenis. Princips ir līdzīgs kā auss monitoriem, ko izmanto skatuves mākslinieki. Protams, šķiet nedaudz absurdi, ka šīs bezvadu austiņas savienotas ar vadu, tomēr, kaut kur jau jāievieto akumulators un kontrolieri. Abi izvietoti simetriski, pussprīdi zem austiņu āķiem. Kreisajā pusē izvietots bloks ar trim vadības taustiņiem, LED paziņojumu diodi, mikrofonu un microUSB ligzdu. Pēdējo sedz silikona aizsargvāciņš, kas nevieš uzticību, arī pats izmantotais standarts ir morāli novecojis un liks būt atkarīgam no oriģinālā lādēšanas vada, tā ka ar telefona lādētāju šoreiz izlīdzēties nevarēs. Labajā pusē izvietots akumulators, par tā darbību maķenīt vēlāk.

    Gan iepakojuma, gan pašu austiņu korpusa kvalitāte tomēr uzdod jautājumus. Proti, neveiklās savienojumu vietas un super tievie vadi nevieš uzticību ilgtermiņā. Tiešām ir sajūta, ka, tos nedaudz paraujot, varētu nodarīt neatgriezenisku kaitējumu austiņām. Protams saudzīgi, klausoties mūziku, viss būs labi, bet skrienot, ja patrāpīsies kāds zars, vai mājas runcis nolems paspēlēties ar nokarenajām austiņām, kas mīlulim var izskatīties pēc spēles, var gadīties visādi. Tādēļ esiet prātīgi! Labā ziņa, ka TCL piešķīris austiņām IPX4 mitruma noturību. Tas nozīmē, ka neliels lietus vai sviedri austiņām neskādēs.

     

    Austiņu apakšā ir divdaļīgs štrunts, kas ļauj vienas vai otras puses vadu garumu nedaudz pamainīt. Tā kā nav atsevišķs nodalījums, kur vadu ievilkt, šis tikai radīja nepatīkamu disbalansu, lielu jēgu tam neredzu.

    Kopumā austiņas ir ļoti ērtas, tomēr uzbūves kvalitāte iepaliek konkurentiem, piemēram, 1MORE Piston Fit Wireless.

    Vadība

    Tā kā ACTV100BT austiņas ir stipri vienkāršas, TCL nav izveidojis atsevišķu aplikāciju, kurā tās kontrolēt. Tādēļ jāpaļaujas uz trīs taustiņu vadību, kas padevusies uztveramāka kā TCL ELIT400BT. Reljefā veidotie “+” un “-” taustiņi ļauj ērti saprast, ko nospiest, ar tausti, tā ka skrējienā, nebūs jānovēršas un jāskatās uz pogām. Atskaņot un pauzēt mūziku var ar vidējo taustiņu; skaļāk, klusāk attiecīgi ar plusu un mīnusu, bet pārslēgt skaņdarbus var divreiz nospiežot plusiņu un mīnusiņu. Elementāri un nesamocīti.

    Skan tiešām labi

    Mazs cinītis velk lielu skaņu. Ar galveno uzdevumu – atskaņošanu ACTV100BT tiek gana labi galā. Austiņas var kļūt pieklājīgi skaļas, turklāt kvalitāte ir virs vidējā (konkrētajā cenā). Basi ir dabiski, ar to saprotot, ka tie būs nepārspīlēti, bet jūtami. Jā, atsevišķiem elektroniskās mūzikas žanriem tie būs par vājiem, tomēr nenovērsīs uzmanību skriešanas laikā, saglabājot skaņdarba kvalitāti. Patīkami, ka skanējumam netrūkst nianšu, arī zvanu laikā viss dzirdams skaidri. Tiesa gan mikrofona darbība būs tieši atkarīga no kustību amplitūdas, ja austiņas izmantosiet treniņa laikā.

    TCL ACTV100BT tikušas pie 8.6 mm neodīma magnētiskajiem skaļruņiem ar polimēra diafragmu. Skaidrības labad paskaidrošu, ka tie ir lielāki un jaudīgāki skaļruņi, kā citām līdzīgām austiņām prasītajā cenā. Austiņas piedāvā pasīvo trokšņu slāpēšanu, jo in-ear tipa austiņas jau pašas par sevi ārpuses trokšņus slāpē veiksmīgāk par citām formām. Tiesa gan par ļoti labu šo trokšņu slāpēšanu nosaukt nevar. Šis ir kompromiss, ko šoreiz nosaka cena.

    Savienojumi un akumulatora darbība

    Jau minēju, ka atsevišķa aplikācija austiņām nav nepieciešama, vienkārši savieno ar Bluetooth un viss. Kad savienojums izveidots, tas ir stabils. Tiesa, ar pašu sapārošanu gan bija cimperlīgi. Divus tālruņus izdevās savienot ar pirmo reizi, trešajam vajadzēja piecus piegājienus. Laipnā dāma austiņās pēc savienošanas paziņoja, ka austiņas ir atvienotas. Ceru, ka tā bija konkrētā viedtālruņa, ne austiņu vaina. Jā, es protams varētu lauzīt šķēpus, ka microUSB standartam nav vietas 2020. gadā, tomēr prasītajā cenā arī velti neloloju cerības tikt pie modernāka standarta.

    Ražotāja solītās 12 atskaņošanas stundas nesaskaitīju, man vienkārši nebija laika tik ilgi izklaidēt sevi ar mūzikas priekiem, tomēr patīkami, ka iekļauta ātrā uzlāde. Ar 15 minūtēm pietiek, lai klausītos vēl divas stundas. Tā, ka par akumulatora darbību sūdzību nav, tikai izbraucienos neaizmirstiet oriģinālo lādēšanas vadu, jo izlīdzēties ar tālruņa lādētāju šoreiz nevarēs.

    Nobeigumā: kam tad TCL ACTV100BT ir domātas?

    Nesen publicējām rakstu, kādu viedtālruni izvēlēties skolēnam. Manuprāt TCL ACTV100BT būtu atbilstošs sabiedrotais tieši jaunajiem censoņiem savas pieejamās cenas dēļ un mierīgi varētu būt pirmās Bluetooth austiņas, kas ieved bezvadu pasaulē. Cena ir pieņemama, lietošanas ērtums ir lielisks, skaņa ir kvalitatīva, turklāt austiņām ir mitruma aizsardzība. Pēdējā paplašina mērķauditoriju arī to virzienā, kam mūzikas pavadītas sporta aktivitātes nav svešas. Austiņas izpilda trīs no četriem sākumā izvirzītajiem kritērijiem. Kuru neizpilda? Grūti pateikt, cik austiņas būs ilgtspējīgas, jo šaurie vadi un microUSB aizbāznis uzticību nevieš. Daža laba korpusa savienojumu vieta arī prasītos maķenīt smalkāka.

    Tomēr pēcgarša ir laba. Prasītajā cenā skanējums būs pārliecinošs. Šīs austiņas var iegādāties 1a.lv, 220.lv un rdveikals.lv interneta veikalos, kā arī RD Electronics veikalos.

    Patika

    • Kompaktas, vieglas, ērtas, IP X 4 aizsardzība
    • Ļoti laba skaņa
    • Pieņemama cena
    • Laba akumulatora darbība

    Nepatika

    • Uzbūves kvalitāte
    • Vāja trokšņu slāpēšana
    • Nav aplikācija (lai gan bez tās var arī iztikt)
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma