Web Analytics
More
    Reklāma

    1MORE Piston Fit Wireless bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Dažāda izmēra, cenu un pielietojuma Bluetooth bezvadu austiņas ir atnākušas uz palikšanu, jo Apple, Samsung, Huawei, OnePlus un daudzi jo daudzi citi viedtālruņu ražotāji izlēmuši par labu lielākas ietilpība akumulatoram vai kādai citai tehnoloģijai, bet vieta 3.5 mm austiņu pieslēgvietai vairs nepaliek. Pircēju šāda rīcība noliek visai nepatīkamas izvēles priekšā, jo ierasts, ka kvalitatīvas Bluetooth bezvadu austiņas ir jūtami dārgākas par līdzvērtīgām vada austiņām, tomēr pieejamas cenas Bluetooth bezvadu austiņas nesniedz gaidīto skaņas baudījumu.

    Šoreiz atļaušos būt nelielā šokā – Bluetooth bezvadu austiņas ar tīri civilizētu skanējumu un mitruma noturību maksā tikai 29 eiro (ieteicamā 1MORE Piston Fit Wireless mazumtirdzniecības cena). Vienlaikus atļaušos norādīt, ka gandrīz noniecināju šīs austiņas, jo tās izmantoju kopā ar nepareizo viedtālruni. Šī ir vēl viena Bluetooth bezvadu austiņu nepilnība – viedtālruņos parasti nedarbojas ekvalaizeri kopā ar Bluetooth bezvadu austiņām. Diemžēl te talkā nenāk arī ielādējamas ekvalaizeru lietotnes, tās pārsvarā darbojas kopā ar vada austiņām. Vai vismaz man nav izdevies atrast ekvalaizera lietotni Bluetooth bezvadu austiņām.

    Reklāma

    Ja kāds zina no Play veikala ielādējamu, strādājošu ekvalaizera lietotni Bluetooth bezvadu austiņām – neturiet sveci zem pūra! Ir atsevišķas lietotnes ar iebūvētu mūzikas atskaņotāju, bet tas īsti nederēs, ja vēlēsies klausīties Spotify vai ko tamlīdzīgu. Lejā ir komentāru sadaļa, bliežam savas zināšanas ārā. Savienojumā ar OnePlus 7 Pro un tur jau uzstādīto digitālo ekvalaizeru 1MORE Piston Fit Wireless Bluetooth bezvadu austiņas atdzīvojās, tās parādīja sevi no vislabākās puses.

    Audio produktu ražotāju 1MORE dibināja kādreizējais elektronikas ierīču ražotājuzņēmuma Foxconn galvenais vadītājs Garijs Šiē (Gary Hsieh). Viņš 2000. gadā uzņēmumam Foxconn palīdzēja vinnēt Apple iPod mūzikas atskaņotāja ražošanas darījumu un procesā guva neatsveramu pieredzi tieši audio elektronikas ražošanā.

    2013. gadā Garijs nodibināja pats savu uzņēmumu 1MORE ar mērķi par vidējās klases audio ierīču cenu piedāvāt premium kvalitātes produktus. Runājot auto līdzībās, viņš saka, ka vēlas būt audio aksesuāru Lexus, nevis Toyota vai BMW. 2014. gadā 1MORE jau pārdeva 10 miljonus austiņu, piesaistīja finansējumu no Xiaomi un plāno aktīvi izvērst savu biznesu ārpus Ķīnas. Jau tagad 1MORE produkti ir nopērkami vairāk nekā 26 valstīs visā pasaulē un vairāki 1MORE austiņu produkti ir atceļojuši arī pie mums uz testu.

    Izskats un uzbūve

    Ja neskaita visai krāšņo 1MORE Piston Fit Wireless austiņu iepakojumu, var just, ka šoreiz ir šis tas ietaupīts austiņu uzbūvē, kas Piston Fit Wireless salīdzina ar citām iepriekš redzētajām ražotāja austiņām. zaudēts gan nav daudz, bet izmantoti nedaudz lētāki materiāli, austiņas ap kaklu neapvijas tik ērti, un arī uzlāde norit ar microUSB, nevis USB Type-C. Toties 1MORE Piston Fit Wireless austiņas ir aptuveni četras reizes lētākas par iepriekš apskatītajām 1MORE Triple Driver BT vai 1MORE Dual Driver BT ANC austiņām.

    Piston Fit Wireless austiņu komplektā ir microUSB uzlādes vads un pāris nomaināmas ausīs liekamās uzlikas, bet par 29 eiro neko diži vairāk prasīt nevajadzētu.

    Lielākais Piston Fit Wireless austiņu pluss ir mitruma izturība, kas nebija nevienām citām iepriekš apskatītājām 1MORE Bluetooth austiņām. Piston Fit Wireless austiņas tikušas pie IPX4 mitruma izturības, kas nozīmē, ka Piston Fit Wireless austiņas izturēs ūdens šļakatas neatkarīgi no to krišanas virziena. Tātad ar šīm austiņām iespējams ne tikai sportot, bet pat bez raizēm skriet spēcīga lietus laikā. Protams, te gan jāņem vērā viedtālruņa vai ar mūzikas atskaņošanu apveltīta sporta pulksteņa nianses. Pēdējie noteikti izturēs ne tādus vien ūdens priekus.

    Ērtības

    Pāris vārdi par šo pakava formas austiņu ērtībām. Novēroju, ka Piston Fit Wireless austiņas nāksies visai uzmanīgi uzlikt ap kaklu, jo, ja tās uzliksi nedaudz nepareizi (sarotēsi vadu uz kādu pusi), spraudņi no ausīm kritīs ārā visu laiku. Pat nav jāskrien, lai austiņas kristu ārā.

    Otrā nianse, kas man nešķita ideāla, bija vadības pogu izvietojums labajā pusē. Parasti labajā rokā turam viedtālruni vai ko citu, arī ierasts, ka Bluetooth austiņu vadība (vismaz 1MORE gadījumā) tiek izvietota kreisajā pusē. Vadības podziņas ir sīkas, grūti saprast, ko tieši grasies iestatīt. Labi, ka vadības pogu skaits ir neliels – Piston Fit Wireless austiņas saņēmušas skaļuma regulēšanas pogas, pauzes/ atskaņošanas pogu, kā arī ieslēgšanas/ izslēgšanas/ balss asistenta izsaukšanas pogu.

    Ap kaklu liekamā Piston Fit Wireless austiņu daļa ir vien resnāks vads, tāpēc arī pastāv jau minētā problēma ar nepareizu austiņu uzlikšanas iespēju, bet šo niansi ātri var aptvert un kļūdu neatkārtot, jo Piston Fit Wireless austiņu vadības pogas atrodas pret cilvēka kaklu, nevis ir vērstas pret ārpasauli. Ausīs bāžamās uzlikas gan nāksies piemeklēt no komplektā līdzi nākošā piedāvājuma, ja grasies ar Piston Fit Wireless austiņām sportot – tomēr gadās, ka tās izkratās ārā no cilvēka ausīm.

    Patīkami, ka Piston Fit Wireless austiņām galos ir magnēti, lai tās var sastiprināt kopā, kad austiņas netiek izmantotas. Man gan radās iespaids, ka magnēti varēja būt spēcīgāki.

    Papildu iespējas

    Diemžēl 1MORE Piston Fit Wireless austiņām nav LDAC vai aptX bezvadu skaņas pārraides kodeki, bet tās vēl arvien atbalsta Bluetooth 5.0. Labā ziņa ir tā, ka ar pliku Bluetooth 5.0 mums pilnīgi pietiek skaņas pārraidei, kā arī Bluetooth 5.0 signāla stiprums ir būtiski augstāks un stabilāks par iepriekš apskatīto 1MORE Triple Driver BT austiņu signāla uztveršanu.

    Austiņas sievietes balsī paziņo, kad to uzlāde nokrīt pie 50%. Tāpat balss ziņo par savienojuma izveidi ar viedtālruni un par austiņu izslēgšanu. Dārgākām 1MORE ausīm sievietes balss bija ļoti skaidra un patīkama, bet Piston Fit Wireless austiņām sievietes balss ieraksts ir vājš un kluss.

    Lietotne

    1MORE Assistant lietotne piedāvā pamatā trīs funkcijas – programmatūras atjauninājumus austiņām, ekvalaizeri un arī ļoti vienkāršotu mūzikas atskaņotāju. 1MORE Assistant lietotne pieejama gan Android, gan arī iOS lietotājiem. Uzreiz pateikšu, ka vismaz man radās iespaids, ka mūzikas atskaņotās ir švakāks (plakanāka skaņa) par jebkuru citu manā viedtālrunī uzstādīto atskaņotāju. Te gan jāsaka, ka austiņas izmantoju kopā ar OnePlus 7 Pro, kam jau ir iebūvēts visai augstvērtīgs, Bluetooth ierīcēm paredzēts ekvalaizers.

    Ja tavā viedtālrunī jau ir iebūvēts saprātīgs ekvalaizers, diez vai ir liela nepieciešamība turēt arī 1MORE Assistant lietotni. Vismaz man radās šāds iespaids. Ja šaušalīgi vēlies paspēlēties ar skaņu, 1MORE Assistant lietotne piedāvās izvēlēties starp Close (EQ izslēgts), Custom, Popular, DBB, Vocal, Rock, Classical, Jazz, Dance, Electronic skanējumiem. Custom režīmā varēsi pats pielāgot 5-kanālu grafisko ekvalaizeri.
    Diemžēl mūzikas atskaņotājs spēj saprast tikai lokāli viedtālrunī glabātas MP3 un FLAC datnes. Ar citiem atskaņotājiem 1MORE Assistant lietotne nesadarbojas.

    Akumulators

    1MORE Piston Fit Wireless austiņas teorētiski piedāvā 8 stundu darbību ar vienu uzlādi, bet faktiski tās ir aptuveni 6 līdz 7 stundas. Lai arī Piston Fit Wireless austiņām ir microUSB pieslēgvieta, tomēr uzlāde ir gana ātra – austiņas būs pilnībā uzlādētas stundas laikā.
    Piston Fit Wireless austiņas nav izmantojamas uzlādes laikā.

    6 līdz 7 stundu darbība jau ir vērā ņemams sasniegums šādām pakava tipa austiņām. Iepriekš apskatītās 1MORE austiņas solīja aptuveni līdz 6 stundām, bet faktiski šis rādītājs bija ap 4 stundām, kas ir par maz.

    Skanējums

    Jāatzīst, ka esmu gana lielā sajūsmā par Piston Fit Wireless austiņu skanējumu, tas nemaz neatpaliek no četras reizes dārgāko 1MORE Dual Driver BT ANC austiņu skanējuma, man pat šķita, ka Piston Fit Wireless austiņām ir pamatīgāks bass, tās skan dzīvāk. Bet Piston Fit Wireless austiņas vēl arvien piekāpjas manam šī gada atklājumam – 1MORE Triple Driver BT austiņu skanējumam.

    Ja gadījumā izdodas par Piston Fit Wireless austiņas sapārot ar jēdzīgu viedtālruni (kuram ir iebūvēts ekvalaizers), uzreiz var just, ka šīs 30 eiro austiņas skan kā vismaz 100… 140 eiro konkurenti. Diemžēl bez ekvalaizera viedtālrunī Piston Fit Wireless skanēja visai vāji, sausi un gandrīz nebija manāms bass.

    Zināms, ka arī Samsung jau pāris gadus iekļauj savos viedtālruņos ekvalaizeru, kas prot sadarboties. Iespējams, ekvalaizers pieejams arī agrākām programmatūras versijām, bet, cik vēsta tīmeklis, ekvalaizeru vari meklēt jau kopš Android 8.0 un Samsung Experience 9.0 laikiem. Ja arī tavam viedtālrunim ir ar Bluetooth austiņām saderīgs ekvalaizers, norādi, lūdzu, to komentāros.

    Nobeigumā

    Šoreiz 1MORE Piston Fit Wireless austiņas mani ļoti pārsteidza – par nepilniem 30 eiro var iegūt beidzot tiešām skanošas un mitruma izturīgas Bluetooth austiņas.

    Austiņas ir gana ērtas, vadības pogas izvietotas ļoti loģiski, nebūs pie tām jāpierod, jāskatās katru reizi virsū. Austiņām līdzi tiek dots gana plašs (1 + 3 pāri) uzgaļu klāsts, kā arī varu tikai labu teikt par akumulatora darbību.

    1MORE Piston Fit Wireless austiņas varētu būt viens no vērtīgākajiem pirkumiem, ja vēlies klausīties mūziku sportošanas laikā, bet jāņem vērā, ka sporta pulkstenī diez vai atradīsi ekvalaizeru, attiecīgi diez vai no Piston Fit Wireless austiņu un pulksteņa komplekta spēsi izvilināt patīkamu skaņu. Tomēr nāksies stiept līdzi viedtālruni. Arī ikdienai ar 1MORE Piston Fit Wireless austiņām būs gana.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    18.09.2019 21:31

    Prasītos arī rakstu par Mi Sports Bluetooth Earphones.

    LAN
    18.09.2019 21:31

    Mi Sports Bluetooth Earphones tajā pašā cenu kategorijā.

    KKTK
    19.09.2019 09:15

    Vakar nejauši izmazgāju austiņas. Nu? Kuras bļūtūs, sport, wireless, fit pārdzīvotu to? ;)

    19.09.2019 18:13
    Reply to  KKTK

    tu nevari izmazgāt bļūpupa wireless ausis, jo tās ar 101% garantiju stāv uz lādētāja!! ;P

    19.09.2019 10:27

    Arti, laikam neesi pamanījis, ka lielākā cilvēku masa tur tālruni kreisajā rokā, un visa veida vadības funkcijas izpilda ar labo roku. Arī rokas pulksteni lielākais vairums nēsā kreisajā rokā, šī paša iemesla pēc.

    wils
    19.09.2019 11:52

    Bārdainiem (2 nedēļu neskūti rugāji neskaitās) cilvēkiem absolūti nepieņemams risinājums – izņemot no ausīm, iepīšanās bārdā garantēta. Tāpēc skatos tik uz bezvadu puļķiem (earbud), jo vadu risinājums braucot ar velo atkrīt.

    19.09.2019 14:23

    Runājot par bluetooth un skaņas uzlabošanu – ir tāds Neutron player. Dizains un vadība totāli arhaiski, taču skaņa sit pušu jebkuru citu playeri pat ļoti jūtami, sevišķi, kad saliec ekvalaizeri kā vajag.

    Reklāma