Web Analytics
More
    Reklāma

    TCL ELIT400BT austiņu apskats – skan lieliski, maksā pieņemami

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Jaunākie raksti

    Ar ko jums asociējas zīmols TCL? Man ar pieejamas cenas un pieņemamas kvalitātes TV un viedtālruņiem, kas izmanto citu firmu nosaukumus. Mūsu platuma grādos pieejami TCL ražotie Alcatel un Blackberry viedtālruņi. Šogad TCL izbeidza sadarbību ar Blackberry un nolēma pasaulei prezentēt viedtālruņu līniju ar pašu zīmolu, tādēļ tikai loģiski, ka tirgū ienāk aizvien vairāk aksesuāri, ko rotā TCL nosaukums. Esmu uz testu ticis pie divām bezvadu austiņām – ACTV100BT un ELIT400BT. Ķeršos vērsim pie ragiem un sākšu ar lielākajām ELIT400BT.

    Atpakoju, uzliku un sapratu, cik sen neesmu izmantojis lielās, uz galvas uzliekamās ausis, kas ir pilnīgi pretējs virziens šī brīža aktualitātei – mazai kārbiņai ar divām mazām, ausīs iestellējamām austiņām. Taču kaifu var noķert un justies izolēts no ārpuses ofisā vai mājās. Taču ne jau meditācijai tās domātas, bet mūzikai un virtuālajām konferencēm.

    Reklāma

    Īsumā par svarīgo

    • Uzbūve: pilnībā ausis nosedzošas, salokāma konstrukcija, Memory Foam polsterējums
    • Svars: 245 g
    • Savienojumi: 3.5 mm, Bluetooth 5.0, microUSB
    • Skaņa: 9-40000Hz, 40mm skaļruņu izmērs, Hi-Res Audio
    • Vadība: taustiņu – atbildēt/noraidīt zvanu, atskaņot/pauzēt/pārslēgt/skaļāk, klusāk mūzikai
    • Akumulators: 30h atskaņojot mūziku (ražotāja solījums), ātrā uzlāde
    • Cena: no 64.90 eiro

    Uzbūve un kvalitāte

    Pirmkārt, jāuzteic Memory Foam polsterējums, kas pielāgojas ausu formai un ir gana ērts, ja ilgi nākas izmantot austiņas. Otrkārt, apsveicams ir fakts, ka dizainā nav kliedzošu LED papildinājumu vai citu dizaineru izdarību, kas liktu šausmās viebties. TCL logo ir glancēts, pretstatā matētajai plastmasai un eleganti iederas kopainā. Mana ziemeļnieciskā gaume jūtas gandarīta.

    Austiņu stīpa ļauj pielāgoties galvas formai. Stīpas iekšpusē lielie burti L un R uzskatāmi rāda, kā pareizi uzlikt austiņas, lai lietošana būtu ērta. Ērtuma ziņā te tiešām viss ir kārtībā. Uz labās austiņas izvietoti četri vadības taustiņi. Tiesa, pie to formas jāpierod. Tie ir diezgan stingri, paiet laiks, kamēr atrod ērtu pozīciju, kā tos spiest. Reizēm vieglāk to darīt ar nagu.

    Kreisā austiņa tikusi pie LED paziņojumu diodes, 3.5 mm ligzdas un mikrofona. Labā austiņa tikusi pie nenoslēgtas microUSB ligzdas. Jā, diemžēl, izmantots šis morāli novecojušais standarts, kas nozīmē, ka lādēšanai derēs tikai komplektā dotais vads un izlīdzēties ar telefona USB Type-C lādētāju nevarēs. Protams, ja lietojam vecāku telefonu, tad problēmu ar vadiem nebūs. Tāpat jārēķinās, ka gropes, kurās ligzdas izvietotas, mēdz krāt putekļus, turklāt ELIT400BT nav saņēmušas nekādu putekļu vai mitruma aizsardzību, tādēļ ārā tās lietojiet vien saulainā dienā.

    Lai ELIT400BT kompakti uzglabātu, austiņu galvas rotē 90 grādos un ir nolokāmas. Diemžēl, te sākas ziepes. Kustīgās daļas nekādi nefiksējas, turot austiņas rokā, tās pašas mēdz ļurkāties. Arī izmantotā plastmasa neatstāj premium sajūtu. Pielāgojot galvas stīpu, atsedzas vadi, tie redzami arī kustīgajās eņģēs. Piemēram, Avantree BTHS-ANC032-BLK, kas ir uz pusi lētākas trokšņus slāpējošas pilnausis, uzbūves kvalitāte šķita daudz stingrāka un vadi nekur neatsedzās. Tas protams uzdod jautājumu, cik ilgi ELIT400BT spēs izdzīvot, tādēļ lietojiet prātīgi!

    Vadība

    Austiņas piedāvā kontrolēt visu, ko vien vajag – atbildēt/noraidīt zvanu, atskaņot/pauzēt/pārslēgt/skaļāk, klusāk mūzikau. Kontrole notiek tikai izmantojot taustiņus, jo nekādu aplikāciju un darbību ar to šīm ausīm TCL nav sarūpējis. Mazliet žēl, jo taustiņus par super ērtiem grūti nosaukt, turklāt pirmajās reizēs, lai vispār kaut ko nospiestu, beigās neizturēju un noņēmu austiņas. Turklāt nākas apgūt īpašu horeogrāfiju – lai tiktu pie iepriekšējās dziesmas, atskaņošanas taustiņš jānospiež trīs reizes, bet, lai tiktu pie nākamās dziesmas, atskaņošanas taustiņš jānospiež divas reizes. Nu galīgi nav intuitīvi.

    Skaņas kvalitāte ir pārsteidzoši laba

    Toties skaņas kvalitāte ir cenai negaidīti laba. Skaņa ir labi balansēta. Tā papildināta ar nepārspīlētiem, dabiskiem, bet jūtamiem basiem. Nianses ir dzirdamas gandrīz katrā audio failā, turklāt nav tāda žanra, kas austiņās izklausītos slikti. Vienīgais trūkums, ka nav aplikācija, kas skanējumu ļautu pielāgot individuālām vēlmēm. Šoreiz jāiztiek bez ekvalaizeru izvirtībām. Kopumā, negaidīti laba skaņa. Tas tādēļ, ka gan augstās, gan zemās frekvences piedāvā plašāku diapozonu, kā konkurentiem. Arī 40 mm skaļruņu izmērs ir lielāks par tipisko 30.7 mm izmēru, ko parasti atrod šajā cenā. Tik pat liels, cik iespaidīgajām Sony WH1000-XM3. Tiesa citos parametros tās salīdzināt nevajag. Piemēram, trokšņu slāpēšana, kaut kāda jau TCL austiņām ir, bet veiksmīgāka pieejama pat lētākiem konkurentiem. Spalgākas skaņas austiņām ies cauri, cilvēku runāšanu saprast nevar, bet nojaust tās eksistenci var.

    Iebūvētais mikrofons noder zvaniem, bet par izcilu to nenosauksi. Piemēram, zvanu kvalitāte tiek nodrošināta labi ar pieklājīgu apkārtējo trokšņu izolāciju, tomēr zvanītāji otrā galā reizēm sūdzējās, ka klusi mani dzird, tādēļ nācās runāt skaļāk un decentāk.

    Tiesa gan, šie mīnusi daļēji izgaist, atceroties austiņu cenu. Prasītajā cenā par skaņas kvalitāti sūdzību nav, to pat gribas uzsvērt, kā virs vidējā.

    Savienojumi un akumulators

    Ar Bluetooth savienojumu nekādu problēmu nenovēroju. Reizēm savienošanās prasīja 5, reizēm 10 sekundes. Tas varbūt nav ātrākais laiks, tomēr manā dzīvē neko daudz tas nenozog. Kad savienojums izveidots, viss strādā lieliski. Nebija problēmu telefonu atstāt uz galda un saturu klausīties citā istabā vai uz balkona. Vienīgais savienojums, kas negāja pie sirds, mikro USB ligzda, kam šogad vairs nevajadzētu atrasties gadžetos.

    Ar akumulatoru ir vienkārši, jo lielākas ausis, jo lielāks akumulators. Pēc mazo austiņu lietošanas ir patīkami uzlādēt šīs un uz kādu nedēļu aizmirst par vadu. Tiesa gan ražotājs mājas lapā sola 30 stundu atskaņošanas laiku, uz kastītes vēlēšanu solījumi sasniedz pat 60 stundas, bet interneta dzīlēs atrodamie testi saskaitīja 22 stundu atskaņošanu, kas vienalga ir gana pieklājīgi. Pat neskatoties uz to, ka vienmēr šķībi skatos microUSB ligzdām, austiņas tikušas pie ātrās lādēšanas. 15 minūšu uzlāde vainagojas ar četru stundu atskaņošanas laiku. Teorētiski, ja nodzīvojas līdz pilnīgi iztukšotai baterijai, iespējams savienoties ar līdzi doto vadu. Tiesa gan jāatceras, ka 3.5 mm austiņu ligzdu ierīcēs šobrīd piedāvā aizvien retāk un retāk.

    Nobeigumā: skan lieliski

    TCL ELIT400BT lielākais pluss ir to skaņas kvalitāte, kas patiks pat smalkiem audio gurmāniem. Internetbodēs prasītā cena ap 64.90 eiro ir šādai kvalitātei atbilstoša. Tomēr, ja cenu liek blakus uzbūves kvalitātei, rodas šaubas. Plastmasa neatstāj pārdomātības sajūtu, pārāk mīkstās eņģes un detaļu salaidumu vietas liek aizdomāties par austiņu dzīvot spēju ilgtermiņā, arī vadi, kas atklājas nevieš uzticību. Tomēr tas laikam parāda šī produkta galveno nozīmi – uz to nevajag skatīties, tas jāklausās. Mīkstais polsterējums ir ērts un padotā skaņa neliek šaubīties.

    Skaņas kvalitāte ir lieliska, akumulatora darbība tā pat. Gribētu labāku trokšņu slāpēšanu un maķenīt ērtāku taustiņu ievadi. Arī aplikācija ar ekvalaizeru nenāktu par sliktu, bet cena nosaka kompromisus.

    Šīs austiņas var iegādāties 1a.lv, 220.lv un rdveikals.lv interneta veikalos, kā arī RD Electronics veikalos.

    Dikti patika

    • Ērtas lietošanā
    • Memory putu polsterējums
    • Lieliska skaņas kvalitāte prasītajā cenā
    • Akumulatora darbība, ātrā uzlāde

    Negāja pie dūšas

    • Uzbūves kvalitāte, vājas eņģes, vietām atsedzas vadi
    • microUSB
    • Pašvaka trokšņu slāpēšana
    • Nav aplikācija
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Latvietis Latvietis
    25.08.2020 12:00

    Nav aplikācija” ir mīnuss? es to sauktu par plusu :)

    Ikars
    25.08.2020 14:26

    Interesanti tas HiRes Audio ir realizēts arī ar BT tehnoloģiju vai tikai ar vadu?
    Neredz nekur BT kodeku sarakstu.Šķiet, ka nekas vairāk par aptX tur nebūs. Viedierīcēm bez audioligzdas izvilināt to HiRes Audio vajadzēs ar USB pāreju uz audio. Nez cik daudz audiofīlu, kuri fano par HiRes Audio, pirktu šīs austiņas?

    Ikars
    25.08.2020 15:59
    Reply to  Ikars

    Atradu TCL reklāmas bukletā piezīmi: Only compatible with High-Resolution Audio when wired

    Abvhd
    26.08.2020 07:05
    Reply to  Ikars

    Es arī priekš tevis kko atradu – ラトビア語を学ぶ!
    Ceru, ka noderēs.

    Latvietis Latvietis
    26.08.2020 16:26
    Reply to  Abvhd

    @Abvhd, vai tu domāji  – ビア語を学ぶ ?

    Jurčiks
    26.08.2020 17:48

    Vai to atbildēt/noraidīt/zvanīt funkcionalitāti var atslēgt pavisam?
    Kopš piedzīvojumiem ar sataustīt to īsto podziņu tajā mazo podziņu klāsterī, un tad uzspēlēt krievu rulete par to vai atbildēsi, vai noraidīsi vai varbūt zvanīsi kādam.. ai pat vairs vairs negribu tādas mocības, ausis ar vadu rullē :p

    Jurčiks
    23.09.2020 19:25

    Nopirku šīs. Pēc pirmās dienas lietošanas viss baigi ok! Ticība bezvadu ausīm pamazām sāk atgriezties…
    Paldies par apskatu!

    freelifelv
    26.08.2020 22:04

    Kur tās Avantree ANC032 var iegādāties, bez 30$ piegādes maksas uz LV?

    Valdis
    30.11.2020 09:03

    Ja reiz ir padomā konkrēti piemēri, tad būtu bijis dikti liederīgi tos arī pieminēt:”Piemēram, trokšņu slāpēšana, kaut kāda jau TCL austiņām ir, bet veiksmīgāka pieejama pat lētākiem konkurentiem.”

    Ergīls
    27.12.2020 13:25

    Drošvien neieteiktu, jo pirmkārt uzbūves kvalitāte – asas plastmas malas. Otrkārt sliktas kvalitātes mikrafons, sūdzās cilvēki, ka klusu skan. Treškrārt pie otrās lietošanas reizes uzkārās bluetooth savienojums un kamēr akumulators nav izlādējies strādā tikai caur 3.5mm kabeli.

    Reklāma