Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen plāno izlaist pieejamāku elektroauto

    Jaunākie raksti

    Volkswagen plānos ir radīt maza izmēra elektroauto, kura cena varētu sākties no 20 000 EUR, lai automobiļu tirgū radītu angliski saucamo entry-level mašīnu, kura būtu piemērota tieši pilsētās dzīvojošajiem Eiropā un Āzijā.

    Kamēr ASV principā visiem vajag lielas automašīnas, un SUV šobrīd ir vienkārši topā kā Kristaps norādīja savā testa braucienā ar elektrisko Hyundai Kona, tad Eiropas un Āzijas tirgū pieprasītas ir arī salīdzinoši lētas un mazas mašīnas. Šo segmentu plāno aizpildīt Volkswagen ar vēl vienu elektroauto savā ID līnijā, kuras galvenajam virzītājspēkam ID.3 modelim tuvākā laikā beidzot būtu jānonāk pie pirmajiem klientiem.

    Kaut arī VW jau šobrīd ir e-up! elektriskais auto, taču nākotnes modelis būs bāzēts uz bateriju un piedziņas platformu, kuru izmanto ID sērijas elektroauto, to pielāgojot tā, lai būtu iespējams saglabāt drošību un maksimāli samazināt cenu. Viena no versijām ir par attiecīgi mazas ieteilpības akumulatoru piedāvāšanu ar 24 un 32 kWh. Iespējams, šis modelis būs ID.1, attiecīgi norādot uz pirmo un mazāko elektroauto piedāvājumā, taču tas varētu tikt dēvēts citādi.

    Ar šādu soli vācu autobūves grands būs vienīgais, kurš plāno piegādāt pilna segmenta elektriskos auto, sākot ar pavisam maziem pilsētas auto līdz jau minētajiem SUV un busiņiem, kas šī brīža auto tirgotāju aprindās nav izteikti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    05.05.2020 11:46

    Braukšanai uz laukiem atkal atduramies pret vietas trūkumu aizmugurē. Tikai pa un ap pilsētu izskatās lietojams.

    No offence
    05.05.2020 12:25
    Reply to  Krotow

    Vai tad rakstā nav skaidri un gaiši norādīts “entry-level mašīnu, kura būtu piemērota tieši pilsētās dzīvojošajiem Eiropā un Āzijā”?

    Krotow
    05.05.2020 18:19
    Reply to  No offence

    Es arī dzīvoju pilsētā. Taču uz laukiem iznāk regulāri braukt. Ko nu?

    No offence
    05.05.2020 23:03
    Reply to  Krotow

    Nu nevarēsi ar vienu uzlādi aizbraukt uz laukiem un atpakaļ. Ko nu?
    Ja Tev ir svarīgi izbraukt no pilsētas, tad šis auto nav piemērots Tev. Kas tur ko nesaprast?

    Kursors.lv
    05.05.2020 23:37
    Reply to  No offence

    Kur problēma fiksi palādēties pa ceļam?

    Reklāma