Web Analytics
More
    Reklāma

    Portāls novadagarsa.lv apkopo vietējos pārtikas ražotājus, pieejama arī piegāde

    Jaunākie raksti

    Izrādās, ka krīzes laiks Latvijā pavēris iespēju uzpeldēt resursiem, par kuriem ikdienā, iespējams, neesam zinājuši. Viens no tādiem ir Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) veidotā mājaslapa novadagarsa.lv, kurā apkopotas dažādas Latvijas zemnieku saimniecības, bioloģiskās audzētavas, maizes ceptuves, bitenieki un citi nozares pārstāvji. Šajā platformā ērti atlasīt arī piegādes uz mājām, kuras sāk uzņemt apgriezienus.

    Laikā, kad vēlamies izvairīties no publiskām vietām, mēs Kursors komandā apkopojam iespējas par ēdiena un pārtikas piegāde, kura tomēr ir krietni pieejamāka galvaspilsētā Rīgā, taču redzeslokā nonāca arī Zempkopības ministrijas ieraksts Facebook, kurā tā aicina izmantot lapu “Novada Garša”. Tajā ir apkopotas dažādas saimniecības visā Latvijas teritorijā, kuras pārdod savus ražojumus, kā arī veic piegādi. Šis saraksts tiek arvien papildināts, jo pēdējās dienās mājaslapa saņēmusi ļoti daudz pieteikumu no pašiem ražotājiem.

    Reklāma

    https://www.facebook.com/Zemkopibasministrija/posts/1773827839438102

    Informācija ir pietiekami oficiāla, jo pēc dažādu tirgotāju pieejamās informācijas ir redzams, ka LLKC ievāc reģistrācijas datus, piemēram, PVD numuru, kas norāda par ražotāja atbildību pret valsts sistēmu. Mājaslapā iespējams atlasīt gan pēc dažādu novadu iedalījuma, gan pēc produktu kategorijas, kā arī iespējas piegādāt pirkumu. Visiem ražotājiem ir norādīts kontaktālrunis, kā arī citiem papildus norādīts darba laiks, oficiālās mājaslapas, sociālo tīklu konti un cita informācija.

    No vietējo ražotāju skatpunkta, ikvienam ir iespēja platformā iesniegt savu pietiekumu, jo šobrīd ir tas brīdis, kurā būtu labi par savām piegādes iespējam ziņot pēc iespējas plašākā veidā. Mājaslapa “Novada Garša” nav speciāli veidots projekts krīzes laikam, jo tas darbību sācis pirms pāris gadiem, esot kā vienots resurss un apkopojot dažādu vietējo saimniecību ražojumus, tos popularizējot Latvijā.

    Šajā laikā atbalstīsim vietējos ražotājus un vienkārši painteresēsimies par piegādes iespējam, pat ja par tādām nav informācija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    31.03.2020 22:00

    Pilnīgs nekam nederīgs sūds!

    Kursors.lv
    31.03.2020 22:26
    Reply to  Raimonds K

    Tavs komentārs, jā. Pamēģini vēlreiz.

    Joozis
    02.04.2020 00:11

    Nezinu gan, ar ko saistīts, bet kārtējo reizi Liepāja un rajons izskatās izslēgti no Latvijas kartes..

    Reklāma