Web Analytics
More
    Reklāma

    Motorola One Vision apskats – vai garumam ir nozīme?

    Tie, kas gatavi izmēģināt 21:9 proporcijas telefonu, bet negrib maksāt tūkstoti par Sony Xperia 1, Motorola One Vision ir īstais tālrunis. Par prasīto cenu Motorolai ir daudz kvalitāšu, ko piedāvāt. Šī ir tā reize, kad paturēšana rokā pirms pirkšanas būtu obligāta.

    Jaunākie raksti

    Laikā, kad viedtālruņu pasaule balstās uz trim vaļiem – Apple, Samsung un Huawei – un kad vienam no vaļiem pagaidām ir piegriezts skābeklis, ir interesanti redzēt jaunu spēlētāju. Pag, ko, jaunu? Atvainojos, Motorola neekādi nevar uzskatīt par jaunu viedtālruņu veidotāju. Līdzīgi kā LG, kādu laiku mūsu platuma grādos šo zīmolu nebijām redzējuši, bet nu tas ir atpakaļ.

    Savā ziņā Motorola logo izraisa līdzīgas siltas jūtas kā jaunā Nokia. Sentiments uzjunda atmiņas, kad tālruņu tirgū dominēja Eiropas un Amerikas zīmoli. Tas liek arī atskārt, ka lielākoties nosaukumi, kas manā bērnībā bija populāri, ja šobrīd pat velk dzīvību, tad visbiežāk tie projektēti un radīti tiek Ķīnā.  TCL piesavinājies zīmolus – Alcatel, Palm un Blackberry. Nokia jauno māju HMD galva gan palikusi Somijā, bet viss pārējais rumpis ir Ķīnā. Philips un Panasonic mobilās divīzijas jau sen nodotas ķīniešu gādīgajās rokās un, maigi sakot, vairs nav uzskatāmi par akumulatoru un ekrānu čempioniem kā agrāk. Arī Motorola gājusi caur Google rokām līdz attapusies Lenovo naudīgajos apskāvinos. Tā kā Motorola zīmolam ASV vēl aizvien ir gana liels svars, Lenovo nav aizstājuši šo nosaukumu. Tiesa gan pēdējā laikā zīmols, kas iepazīstināja pasauli ar pirmo mobilo tālruni, plānāko atvāžamo tālruni Motorola RAZR V3 un sola tā turpinājumu – salokāmu viedtālruni, nenes agrāko spozmi. Lenovo mobilās divīzijas panākumi nav visai veiksmīgi, tomēr Motorola tālruņi ir labākais, kas tai piedāvājams.

    Motorola One Vision ir vidējās klases tālrunis, kas priecē ar cenu ap 300 eiro. Patīkami, ka Motorola domājusi, kā tālrunim atšķirties no pārējās masas. Tam ir kino ekrāna cienīga malu proporcija 21:9, O veida kameras izgrauzums ekrānā, Android One ar Motorolas piešprici un optiski stabilizēta kamera, kas ir retums šajā cenu kategorijā. Te jaunā Nokia varētu pamācīties no jaunās Motorolas.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 9.0 (Pie), Android One
    • Ekrāns: LTPS IPS LCD, 6.3 collas,1080 x 2520, 21:9 malu attiecība, ap 432 ppi, 94.0 cm2 ,ap 82.5% ekrāna un korpusa attiecība, Corning Gorilla Glass (versija nav norādīta)
    • Procesors: Exynos 9609, astoņi kodoli 2.2 GHz, Mali-G72 MP3 video apakšsistēma
    • RAM: 4 GB
    • Atmiņa: 128 GB, microSD atmiņas karšu lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth (5.0, A2DP, LE, EDR), NFC, USB Type-C, 4G, 3.5 mm austiņu ligzda
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs aizmugurē, šļakstu drošs korpuss, FM radio
    • Kameras: Aizmugurē: 48 MP, f/1.7, 1/2″, 0.8µm, PDAF, optiskā stabilizācija; 5 MP, f/2.2, dziļuma sensors; divu LED dubulttoņu zibspuldze; HDR; video – 2160p@30fps, 1080p@30/60fps. Priekšā – 25 MP, f/2.0, 0.9µm; video – 1080p@30fps.
    • Akumulators: nenomaināms Li-Po 3500 mAh, ātrā 15W uzlāde
    • Izmēri un svars: 160.1 x 71.2 x 8.7 mm, 180 g
    • Cena: ap 300 eiro

    Garš un spīdīgs

    Vienīgās reizes, kad rokā esmu turējis tik garu un šauru tālruni bija veikalā pie baltas spirāles piesietais Sony Xperia 1 un sen senos laikos LG BL40 New Chocolate. 21 : 9 malu attiecībai ir savi plusi, savi mīnusi. Ne visi bikšu ražotāji ir gatavi šādam formātam un var nākties uzklausīt šādas zobgalības: “Spieg, tu visu laiku mūs filmē?” vai “Tev gals lien ārā!”.

    Ja nopietni, tad korpuss salikts kopā gana prasmīgi. Salaiduma vietas gandrīz nejūt. Turklāt, gumijas riņķītis ap karšu atvilktni ļāvis tālrunim tikt pie šļakstu noturības. Peldēties vai mest podā One Vision gan nevajadzētu, jo atbilstoša IP noturība nav. Stikla priekša un aizmugure ir nodeva premium materiāliem, bet sānu rāmis, diemžēl, veidots no plastmasas. Aizmugure tikusi pie elegantas zili melnas pārejas, kas mainās no apkārtējā apgaismojuma. Aizmugurē atrodas ikoniskais Motorola logo, kas šoreiz pilda arī pirkstu nospiedumu lasītāja funkciju. Vienīgais traucēklis ir pārāk izbīdītās kameras, ko daļēji var paslēpt ar komplektā iekļauto silikona koveri, bet tad jārēķinās, ka nebūs redzami skaistie gaismas efekti un jūtams bloķēšanas taustiņa reljefs.

    Viss pārējais šķiet ergonomiski un tur, kur jābūt. Augša pat tikusi pie mūsdienu retuma – 3.5 mm austiņu ligzdas. Kopumā prasmīgi būvēts un pat tīri elegants aparāts. Līdz izcilam vērtējumam korpusu šķir plastmasas rāmis un izbīdītās kameras.

    Gaaaaaarš ekrāns

    Super izstieptais ekrāns pat 6.3 collu ekrānu ļauj ērti izmantot ar vienu roku. Pie jaunā formāta var viegli pierast. Tā viena no prikšrocībām ir vairākuzdevumu funkcija. Proti, vienlaicīgi lietojot divas aplikācijas, ja vajadzīga tastatūra, ekrānā paliks gana daudz vietas, piemēram, YouTube. Protams arī filmas šajā ekrānā izskatās lieliski. Diemžēl saturs ar 21:9 proporciju nav nemaz tik ļoti izplatīts un jārēķinās ar lielām melnām malām. Ne visas aplikācijas ir piemērotas jaunajam standartam. Vairums spēles būs jāspēlē ar nocirstu platu, melnu malu. Pat noapaļotu stūru nocirstajā malā nebūs. Grrr… Arī teksta lasīšana ir citāda. Ekrānā ietilpst mazāk teksta un daudz vairāk jāritina. Tas nozīmē, ja grēkojat, kā es, domājot, ka liels ekrāns ir attaisnojums, lai mājas lapas skatītos desktopa versijā, atsevišķas lapas var kļūt nesalasāmas.

    Par spilgtumu un skata leņķiem sūdzību nav. Tomēr lielas iebildes ir pret attēlotajām krāsām. Baltajiem toņiem ir zila nokrāsa. Viss izskatās vēsāk, kā gribētos. Diemžēl, iestatījumos pieejamie trīs iestatījumiņi situāciju neuzlabo. Te tev nu bija kino pieredze…

    Jāteic, ka Samsung Galaxy S10e un Honor 20 mūs pieradinājuši, ka ekrāna stūrī iestrādāta kamera ir panesamākais no grauzumiem. Šoreiz kameras acs ir uzblīdusi tik ļoti, ka to ignorēt ir neiespējami. Ražotājam pat nācies padarīt biezāku paziņojumu joslu, lai kameru ietilpinātu tajā. Un ja kāda aplikācija nedraudzējas ar šādu grauzienu, tad aptuveni astotā daļa no ekrāna kļūst neizmantojama. Arī rāmis ap pašu ekrānu ir pamatīgs. Zods arī ir paliels, korpusa stūru un ekrāna apakšas apaļojuma radiusi ir dažādi, tas rada neorganisku sajūtu. Šoreiz “jaunās tendences” realizētas gauži rupji.

    Par atbloķēšanu

    Motorola One Vision piedāvā gan atbloķēšanu ar seju, gan ar pirkstu nospiedumu. Sejas atbloķēšana nav droša un tās darbība atkarīga no apkārtējā apgaismojuma. Toties pirkstu nospiedumu lasītājs ir lielisks. Šis ir tas gadījums, kad vecāka tehnoloģija izgriež pogas modernajiem zemekrāna lasītājiem.

    Ļoti asprātīgi, ka nospiedumu lasītājs iemājojis ikoniskajā Motorola logo, kas ir neatņemama zīmola identitātes sastāvdaļa. Te nu jāpavīpsnā par Apple izteikumiem, ka desmitajā aifonā neatradās vieta pirkstu nospiedumu sensoram, lai nebojātu aizmugures dizainu. Hei, Ābol, tev aizmuguri laikam nerotā milzīgs logo…

    Ar skaņu viss kārtībā

    Tik tālu nu esam nodzīvojušies, ka 3.5 mm austiņu ligzdu var uztvert par ekstru. Šoreiz arī jāuzteic, ka skaņa, kas austiņās tiek padota ir gana skaļa un tīra. Starp citu, komplektā iekļautas tīri pieklājīgas austiņas. Arī pati komplektācija jāuzteic, jo bez tālruņa un pieminētajām austiņām iekļauts arī ātrais lādētājs un koverītis. Tik bagātīgu komplektāciju šādā cenu grupā reti var sastapt.

    Par skaņas kvalitāti rūpējas Dolby Audio. Un te nu jāuzteic apakšā novietotais skaļrunis. Jā, nekādu stereo risinājumu nav, bet iekļautais skaļrunis ir pārsteidzoši skaļš un kvalitatīvs. Šoreiz neizpaliks arī pa kādam bassam. Malacis, Motorola!

    Veiktspējai nav ne vainas

    Par plūdenu darbību rūpējas Exynos 9609 procesors un 4 GB RAM. Motorola One Vision ir pirmais tālrunis, kas ticis pie konkrētā Samsung radītā procesora. Exynos 9609 veiktspējas testos nedaudz pārspēj Snapdragon 660. Ikdienā darbība ir raita. Nekādu dižu aizturu nav. Tas arī priecē. Gana dāsna ir arī 128 GB atmiņa. Citi šajā cenā piedāvā uz pusi mazāku.

    Vilšanos sagādā One Vision Li-Po 3500 mAh akumulators. Kaut kas nav kārtībā ar pielāgojumiem, jo akumulatora procenti kūst katru reizi, paņemot to rokā. Ātrā uzlāde protams ir laba lieta, tomēr tas nemaina faktu, ka dienu ar tālruni var neizvilkt. OK, jāteic, ka testējot tālruņus, tos lietoju krietni aktīvāk kā ikdienā. Tomēr konkurenti tiek veiksmīgāk galā šajā departamentā.

    Android One ar Moto piešprici

    Motorola izmanto Android One, kas nozīmē, ka tālrunis saņems vēl divus lielos atjauninājumus (Android 10/11). Arī ar drošības ielāpiem viss kārtībā. Izpakojot tālruni, jārēķinās ar vismaz trim atjauninājumiem. Android One arī nozīmē, ka Latvijā tiešākais konkurents būs Nokia. Patīkami, ka Motorola spējusi tīru Android papildināt ar tikai sev raksturīgām, noderīgām iespējām (Nokia, skaties un mācies!). Motorolas aplikācija ļauj: ar plaukstas kustību aktivizēt kameru; divreiz pakratot tālruni ieslēgt lukturīti ar trim pirkstiem veikt ekrānšāviņu un izvēlēties viena taustiņa vadību. Vēl var aktivizēt Moto Display, kas ir vienmēr ieslēgtā ekrāna alternatīva un Attentive Display, kas ekrānam neļaus nodzist, kamēr uz to lūkojies.

    Xiaomi, Huawei un Honor vēl aizvien piedāvā ērtāko žestu vadību Android vidē. Motorolas piedāvātais viena taustiņa risinājums nav tas pats, tomēr tas ir labāk par devītā droīda bīdāmo kapsulu un “atpakaļ taustiņu”. Uz tā nospiežot, nokļūst mājas ekrānā; paturot un pavelkot uz augšu – atvērto aplikāciju logā; pavelkot pa kreisi – atpakaļ; pavelkot pa labi – ieprieekšējā aplikācijā.

    Diemžēl, uzņemt ekrānšāviņu ar trim pirkstiem ir tik pat neērti, cik bakstīt pulti ar elkoni. Tā kā ar taustiņiem šo funkciju veikt nevar un paziņojumu joslas taustiņos arī šāda opcija nav, nekas cits neatliek. Jau iepriekš atvainojos par ekrāna bildēs esošajiem pelēkajiem lokiem, saskarne pārāk bieži sajauc šo žestu ar ritināšanu.

    Dīvaini arī, ka pie paziņojumu taustiņiem nevar mainīt skaņas profilus. Tas jādara, nospiežot skaņas taustiņu, tad ikonu uz ekrāna. Ačgārni. Pārējais gan kā jau tīrā Android – viss pārdomāts, bet pielāgošanas iespēju pamaz.

    Par kamerām

    Aizmugure saņēmusi garlaicīgāko no divkameru variantiem, kur galveno sensoru papildina dziļuma sensors. Nekādu ultra platleņķu vai tuvinājumu. Gan aizmugures 48 MP, gan priekšas 25 MP kameras izmanto četrus pikseļus kā vienu. Tas ļauj uzņemt detalizētākas bildes un labāk tikt galā sliktā gaismā. Lai gan vislabākie rezultāti sanāk aizmugurei, uzņemot bildes, 12 MP un priekšai 6 MP, ir iespējams arī izmantot visu izšķirtspēju. Ja negrasāties izmantot lielformāta druku, iesaku iestatījumus atstāt reducētajā variantā. Šis ir viens no retajiem gadījumiem vidējā klasē, kad galvenā kamera saņēmusi optisko stabilizāciju.

    Aplikācija ir salīdzinoši vienkārša. Ekstras tiek grupētas pa labi, pārējais izvietots augšpusē vai jāmeklē iestatījumos.

    Kameru darbība būtu uzskatāma par labu, bet ne  vairāk. Dinamiskais diapozons nav visai plašs. Ēnās detaļas ir labā līmenī, bet gaišās vietas visbiežāk būs pārgaismotas. Tas nozīmē, ka debesis pārsvarā izskatīsies pēc balta pleķa. Arī fokusēšana nav visai naska un visbiežāk nākas pašam bakstīt uz fokusējamo objektu. Toties krāsas ir diezgan tuvu realitātei. Pēcapstrādes algoritmi ir diezgan agresīvi, bieži bildes izskatās kā uzņemtas ar filtru.

    Gan priekša, gan aizmugure tīri labi tiek galā ar portreta un pseido studijas efektiem. Objkti tīri labi tiek izkalkulēti un fons sapludināts.

    Pie ekstrām jāpiemin Cinemagraph režīms, kas ļauj radīt gifu, kur daļa ir sastingusi, bet atzīmētā daļa kustās. Var pamāžoties arī ar iespēju atstāt bildē tikai konkrētu krāsu, bet šos visus pseido mākslas režīmus diezgan ātri var aizmirst. Tie der tikai izklaidei ne ikdienai.

    Brīnumaini, ka tālrunis pārsteidzoši labi tiek galā ar nakts kadriem. Night Vision režīms strādā krietni ātrāk par citu ražotāju nakts režīmiem. Jā, bildes nevar salīdzināt ar Huawei vai Pixel brīnumiem, bet šajā cenu kategorijā, šis ir viens no labākajiem risinājumiem. Te talkā nāk optiskā stabilizācija, ko arī reti gadās sastapt cenā ap 300 eiro.

    Konkurence

    Šķiet, ka pie mums vienīgais ražotājs, kas vidējā klasē piedāvā Android One ir Nokia. Tiesa pie mums nav nonācis neviens Nokia lolojums, kas spētu ar Motorola One Vision konkurēt. Jāteic, ka Nokia varētu pamācīties no Motorola, kā atsvaidzināt šķietami pierastu saskarni. Redmi Note 7 būtu tiešākais konkurents, kas pārspēj One Vision ar labāku ekrānu, akumulatoru un stabilāku kameru darbību, bet MIUI saskarne ir tālruņa vājais punkts. Var skatīties arī Samsung A sērijas virzienā, tomēr kameras runā par labu Motorola. Ja nauda nav šķērslis, tomēr iesaku piemest 100 eiro, Honor 20 ir paraugs kā veidot ekrānus ar kameru stūrī. Tas ir arī viens no šī gada labākajiem ieguvumiem par prasīto cenu.

    Secinājumi

    Atkal satikšanās ar ikonisko “M” ir interesanta. Tā raisa sentimentālas atmiņas, lai gan Motorola šobrīd nav tā pati firma, kas pasaulei prezentēja pirmo mobilo tālruni un kaudzi ar citām inovācijām.

    Ko tad Motorola One Vision piedāvā? Nosaukumā iekļautais “One” norāda, ka tālrunis aprīkots ar Android One. Tīra programmatūra šoreiz ir liels pluss, turklāt Motorolas piešprice šoreiz trāpa tieši mērķī. Korpuss ir lieliski salikts kopā, kamēr nonākam pie priekšas. 21:9 attiecība ir funkcionāla, tomēr aplikāciju nevēlēšanās sadarboties ar to un izgrauzumu rada vilšanos. Un tad vēl tā milzīgā kamera krāna stūrī… Barokā bija populāri uz sejas uzzīmēt mazu smukumpumpiņu, kameras izgrauzums atgādina drīzāk lielu, kaitinošu kārpu. Veiktspēja ir cenai atbilstoša, bet akumulatora darbība pieviļ. Kameru darbība nav izcila, tomēr visbiežāk iznākums būs pieņemams. Nakts kadri ir pārsteidzoši labi.

    Un tomēr, vai es Motorola One Vision ieteiktu? Jā, bet kam? Tālrunis ir lielisks ieguvums par prasīto cenu, bet tā forma un uzkrītošais izgrauzums ne visiem ies pie dūšas. Jautājums paliek aktuāls, kam vajadzētu izvēlēties One Vision? Par sarežģītu senioriem, par vienkāršu prasīgiem pusaudžiem. Maksāt spējīgā trīsdesmitgadnieku paaudze visbiežāk tomēr skatās dārgāku un spējīgāku tālruņu virzienā. Zināmā mērā, One Vision izvēlētos oriģinālu risinājumu piekritēji, sava ceļa gājēji, kas novērtēs: lielisku korpusu; 21:9 attiecības formu; optiski stabilizētu kameru par 300 eiro.

    Patika

    • 21:9 attiecība padara šo par vienu no retajiem, ar vienu roku lietojamajiem tālruņiem
    • Prasmīgi salikts, šļakstu drošs korpuss
    • Dāsna komplektācija
    • Skaļš, kvalitatīvs skaļrunis
    • Android One ar Motorola papildinājumiem
    • Nakts režīms strādā lieliski
    • FM radio, 3.5 mm austiņu ligzda, NFC, atmiņu karšu lasītājs

    Nepatika

    • Šoreiz kamera ekrāna stūrī ir daudz par lielu
    • Liels rāmis ap ekrānu
    • Ne visas aplikācijas saprotas ar 21:9 attiecību un izgrauzumu
    • Akumulatora darbība
    • Kameras varēja būt par kripatu labākas
    Tie, kas gatavi izmēģināt 21:9 proporcijas telefonu, bet negrib maksāt tūkstoti par Sony Xperia 1, Motorola One Vision ir īstais tālrunis. Par prasīto cenu Motorolai ir daudz kvalitāšu, ko piedāvāt. Šī ir tā reize, kad paturēšana rokā pirms pirkšanas būtu obligāta.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    6
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    5
    Kameras
    7
    Cena
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rudzu rikas
    14.10.2019 20:09

    Pirmais ko rakstā apskatījos – baterijas ietilpība. Tālāk pat nelasu. Baterija ir s***. Es teikšu tā, man ir pašreiz 5100mAh baterija un interese pēc pierakstu datus par to cik bieži lādēju un cik ir laiks starp uzlādēm. Tad lūk – pašreiz ir 191. uzlādes reize un ja sākotnēji vidējais darbības laiks starp uzlādēm bija stabili 5 dienas (pa nakti slēdzot ārā), tad tagad tikai 4 dienas. Un mani tas kaitina. Ja baterija būtu nomaināma, protams, jau sen būtu ielicis jaunu bateriju.

    KKTK
    14.10.2019 21:19
    Reply to  rudzu rikas

    Nu tu baigais nazis esi! Turpini pierakstīt un besīties :D

    15.10.2019 08:52
    Reply to  rudzu rikas

    Atceries, ka Litija bačām nepatīk pilnas izlādes/uzlādes cikli – veselīgāk ir turēt kkur pa vidu, kaut vai 20-80% robežās lieto un tad Tev tā nenomaināmā baterija kalpos 2x ilgāk kā 0-100% intervālā lādējot, bet 40-80% robežās jau 4x ilgāk!

    15.10.2019 11:29
    Reply to  rudzu rikas

    Un cik ilgā laika posmā tas notika?
    Manam Ulefone power 5 ir 13000mah baterija. Šogad aprit gads un ir jūtami mazāk sulas. Ar mērenu lietošanu, bez izslēgšanas naktī 5 dienas tur. Sākumā visas 6-7 dienas izturēja. Tā kā nekā traģiska, normāls process.

    Mārtiņš
    14.10.2019 22:49

    Paldies, labāk vēlu nekā nekad – nu jau ir uzlabots pēctecis, Motorola One Zoom. Par to gan ir informācija, ka, par spīti nosaukumam, tas neietilpst Android One programmā, bet kas zina, dažiem reģioniem var paveikties.

    Uz šo brīdi One Vision tuvākais konkurents no Nokia laikam būtu 8.1 (tikai ne Krievijā – tur tas arī neesot Android One!), ņemot vērā, ka cena tam ir ļoti tuvu 300 EUR (kādu laiku pie Tele2 bija dabūjams pa 299, bet nu ir izbeidzies). Interesanti, vai Nokia 8.1 ar savu Zeiss optiku pārspēj One Vision 48 megapekšeļus?

    Tātad, uz šo brīdi, ja grib Android One, NFC, kameru ar OIS (var noderēt brīžos, kad ātri jāuzķer smieklīgs kadrs, kad pašam no smiekliem dreb rokas), tad laikam izvēle nav nemaz tik liela – Google Pixel (par nesaprātīgi lielu cenu, lai varētu ierēķināt pie vidēji lētās kategorijas), Nokia un Motorola. Vienu brīdi arī Xiaomi bija One modeļi, bet kaut kā vairs neredz.

    Mārtiņš
    15.10.2019 17:01
    Reply to  Mārtiņš

    Vēl varētu pretī likt arī jauno Nokia 7.2, bet tad aizdomas, ka Nokia atpaliks.

    Kameru gan Vision varēja labāk likt “pa vecam” – telefonam pa vidu, nevis malā. Ar malas kamerām problēma, ka bildē ik pa laikam grib ielīst pirksts.

    Einis
    15.10.2019 15:32

    Barokā bija populāri uz sejas uzzīmēt mazu smukumpumpiņu, kameras izgrauzums atgādina drīzāk lielu, kaitinošu kārpu.

    Izcils teksts :D

    Artis
    20.10.2019 18:40

    Vai ir plānots Motorola One Zoom apskats?

    Kursors.lv
    20.10.2019 19:07
    Reply to  Artis

    Centīsimies nomedīt uz apskatu arī šo modeli.

    Rihards Veters
    23.10.2019 14:15

    Kārtējais milzīgais telefons.. Drīz atgriezīsimies pie somas lieluma telefoniem.

    Reklāma
    Tie, kas gatavi izmēģināt 21:9 proporcijas telefonu, bet negrib maksāt tūkstoti par Sony Xperia 1, Motorola One Vision ir īstais tālrunis. Par prasīto cenu Motorolai ir daudz kvalitāšu, ko piedāvāt. Šī ir tā reize, kad paturēšana rokā pirms pirkšanas būtu obligāta.Motorola One Vision apskats - vai garumam ir nozīme?