Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen izziņo gaidāmo ID elektroauto akumulatoru garantijas nosacījumus

    Jaunākie raksti

    Volkswagen gatavojas izlaist uz jaunās MEB platformas veidotos ID paaudzes elektroauto un šonedēļ ir paziņojuši par to akumulatoru garantijas nosacījumiem. Jaunais kompaktās klases Volkswagen ID.3, kuram nesen bija izsludināta iepriekšpieteikšanās pirkumam, tiks laists ražošanā līdz šī gada beigām un tiks aprīkots ar litija jonu akumulatoru, kas dārgākajā versijā spēs nodrošināt līdz 550 kilometru nobraukumu. Volkswagen garantē, ka šī auto akumulators arī pēc astoņu gadu ekspluatācijas vai 160 000 km nobraukuma spēs nodrošināt 70% kapacitāti (~385 km nobraukumu).

    Tāpat Volkswagen ir izteicies, ka ID sērijas auto būs pieejami ar vairākiem akumulatoru variantiem. Ja vēlēsimies šo auto iegādāties lētāk, varēsim izvēlēties mazākas ietilpības akumulatoru, kas nodrošinās līdz 330 km nobraukumu. Volkswagen saviem ID sērijas elektroauto sola uzlādes ātrumu līdz 125 kW. Piezīmēšu, ka Latvijā uzbūvētās ātrās uzlādes stacijas šobrīd spēj nodrošināt vien līdz 50 kW uzlādi. Salīdzinājumam, Tesla saviem jaunajiem modeļiem nodrošina pat 200-250 kW uzlādi.

    Reklāma

    Salīdzinājumam, arī Tesla saviem Model 3 automobiļiem sola nodrošināt 70% baterijas kapacitāti pēc 8 gadu vai 160 000 km nobraukuma standarta attāluma modelim un līdz 192 000 km lielāka nobraukuma modelim. Praksē gan Tesla akumulatori pēc 160 000 kilometru nobraukuma savu kapacitāti samazina tikai par ~10%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma